icon

Kolik ml by mělo pít tříměsíční miminko?

alex97
6. led 2022

Maminky 🤯
Malá mi pije 135ml UM ale 6x denně..Když jsem chtěla 1davku ubrat tak prostě se vzteka a chce jist tak jak je zvykla..7h,10h,13,14,19,22h ..a podle krabici na sunaru by měla pít už 1000ml 🤦‍♀️ Malý to teď chci zvednout protože i dr řekla že jí málo.. Narodila se s váhou 3420g a teď má 6700g..Jsou nám 3m.

pinkyy
6. led 2022

Tak ji malo nebo jsi mu chtela ubrat, ze ji moc? Moc tomu nerozumim, kazdopadne podle me pije mlicka tak akorat, i vaha na kluka v pohode, nic bych neubirala 🙂

intonace
6. led 2022

Ahoj. Proč jsi chtěla ubrat? Nám ve třech měsících pil 180 ml šestkrát sedmkrát za den. Průměrně po třech hodinách. Porodní váhou jsme měli 3770g

biciklissie
6. led 2022

Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi chtěla, aby pila méně často, ale větší mnozstvi? Nebo jak? U nás malý, teď má něco přes tři měsíce, pije kolem 130 až 150 ml. A cca šestkrát až sedmkrát. Je tohle úplně nechávám na něm, ať pije kolik chce a jak často chce. Jen se snažím držet rozumné rozestupy a víc to směřovat na den než v noci. Samozřejmě pokud je miminko zdravé, prospívá a přibývá. Já stejně moc nevím, jak to moc ovlivnit, plakat ho prece nenechám. Syn měl porodní váhu 3160 g a teď na tříměsíční prohlídce 6000 g.

tasimia
7. led 2022

@alex97 dej ji jak si řekne, rozhodně bych ji neubírala 🙂
Na krabici je to vždy jen orientačně a doporučena denní dávka. Nemusí to být nutně stejně.

alex97
autor
7. led 2022

Blbě jsem to napsala 🤦‍♀️ v rychlosti 🤣🤦‍♀️
Ubrat myslím dávku. Podle krabice by měla 135ml pit 5x denně..Ale malá je zvyklá dostávat 6x denně..V noci se mi nebudi ..Tak jestli ji v bříšku neudělám neplechu až to zvednu na těch 160ml 🤔 a dostane je taky 6 denně

evika_1105
7. led 2022

@alex97 co je na krabici neres, ti je jen orientacni. Pokud ji to vyhovuje tsk, jak to je, tak ji to nemen.

intonace
7. led 2022

@alex97 Pokud máte plus mínus ty tři hodiny mezi krmením neřešila bych. A pokud ti neblinka když dostane dřív také dobře. Zkus dát víc ráno a když to vypije bez problémů zkus další dávku také zvednout a uvidíš. Nám to takhle postupně šlo 👍

lidija1234
7. led 2022

Vůbec neřeš co je na krabici ale podle miminka. Malý má 3 měsíce a pije mě cca 80ml 6-7x denně. Dám mu prostě když má hlad a ať si vypije podle toho kolik on chce. Důležité je aby mimco prospívalo a pokud tomu tak je tak se nedívej na žádnou tabulku 😊🍀

delphine1
7. led 2022

Jak říkají holky, krabice je orientační. Vztekat se ji nenechaj, není důvod. Děti na MM se kojí 10x denně i víc, a nikdo to neřeší. 🤷‍♀️
Jestli chceš navýšit tak proste nabidni o 1 odměrku (obvykle 30ml) víc, v čase jak je malá naučená. Buď si vezme nebo ne. V brisku ji paseku neudelas žádnou, když nebude chtít tak to nevypije, případně si pak při rihnuti ublinkne- dle toho poznáš že se to do ni nevešlo.

Děti nejsou tabulkové, přibírá ti hezky, tak se zbytečně nestresuj. To ze by měla pít 1000ml je sice fajn, ale když ti spí celou noc tak to do ni holt rvát pod tlakem nebudeš. Předpokládám ze je jinak spokojena, tak se v tomto MUDr nenechej rozhodit.

alex97
autor
8. led 2022

Děkuji všem..Malá je zlatíčko takže jsme navýšila ráno a vecer..Neblinká a je klidná