Krmení novorozence umělou výživou - jak často?

magda172015
16. led 2015

Ahoj maminy chci se zeptat mame cerstve miminko jsme tyden doma a uz od porodnice jsme na nutrilonu ..netece mi mleko ale co uz..otazka zni jak krmit umelou stravou? Ma se krmit tak po trech hodinach ale mala se domaha uz po hodine a pul az dvou a pokud ji nedam breci je unavena a hned pri krmeni usne a vypije malo......mam presto vydrzet nedavat aby pak vypila vic najednou?mate nekdo zkusenosti s castym krmenim?

bmiusinka
16. led 2015

@magda172015 -Ahoj tak co třeba zkusit dávku zvýšit,Já když jsem odcházela z porodnice, tak jsem dávala 90 ml.Ale postupně jsem to navyšovala ptz to nestačilo.. Pokud malá nechtěla a měla dost tak vypila jen tolik kolik si vzala.A naučila se pěkně že jí to stačilo na ty 3 hodiny. 🙂

marmazel
16. led 2015

@magda172015 ahojky, my šli z porodnice s nutrilonem, malý měl ale zacpu, přešli sme na hipp, taky sem měla pocit, že má pořád hlad, snažila sem se vydržet aspoň 2 hod. ale víc jak 60 nevypil, zdůvodňovala sem si to tím, že hold má malý žaludeček 🙂 tak hold pije míň a víckrát. nakonec sme asi po měsíci přešli na sunar, a upravilo se mu to, že vydrží 4 hodiny. ten hipp je takový vodový,řidký, taky to tam píšou, že můžeš dle potřeby dítěte. sunar je hustější. vydrž, upraví se to. ale nám nutroš nevyhovoval, po hippu začal krásně kakat a po sunaru kaká taky.

sedmiteckas
16. led 2015

Taky jsme začínali na 60 nebo 90 ml. Už si nepamatuji, po jakých intervalech jsme UM ze začátku dávali, ale pokud máte pár dní, určitě bych dávala na tzv.požádání a nelpěla přesně na 3 hodinách. Tabulka na zadní straně Nutrilonu je pouze orientační, tou se moc neřiďte 🙂 Být Vámi asi dávám, jak si řekne-po té 1,5 hod-2 hod., ale určitě ne menší interval než 1 hod.-prý se to nemá tak často - proč, to nevím. A při první poradně se zeptejte pediatra ;) Časem si utvoříte jídelní režim, my teď máme 5 měsíců a pije mi zhruba po těch 3 hodinách...

marmazel
16. led 2015

Nemá se často, protože UM je hůže stravitelné než mateřské, proto i v porodnici říkaly vydržet 3 hodiny, aby nebolelo bříško, ale to se nedalo, a když pil míň, tak sem se snažila vydržet aspoň2 hod. Víc se nedalo.

jamia
16. led 2015

Když má malá hlad, dám jí klidně po hodině a půl, párkrát už jsem dala i dříve. Nic se jí nestalo a byla spokojená a najedená 😉 Důvod pro delší mezery je údajně ten, aby se v žaludku nemíchalo různě natrávené mléko, že z toho může být bolení. Ale určitě záleží, jak má které dítě citlivý žaludek.

cabo
16. led 2015

Taky jsme na nutrilonu asi od tri tydnu. Mame ho porad malemu vyhovuje. U nas bylo krmeni po dvou hodinach (driv by se nemelo,protoze mlicko z predchoziho krmeni jeste neni stravene,dojde ke smichani traveneho mlicka a cerstveho a mimi potom muze zvracet,kit boleni a tak),kdyz pak zacal vyzadovat driv,navysila jsem mnozstvi. Jak uz vam tady pisi,kdyz nebude chtit,nevypije. Dnes ma maly 6,5 mesice a krmime po trech hodinach,dyl mi nevydrzi. Podle popisu na zadni strane Nutrilonu by mel pit 5x denne,ale toho jsme nikdy nedosahli, krmim 7-8x denne. Proste podle jeho potreby.

magda172015
autor
17. led 2015

Tak snazim se min ty dve hodky dodrzovat i kdyz je to boj...a jeste bojujem s tou davkou ..udelam ji 60 ale tu mi malo kdy vypije...da max 40ml a kdyz ma dobrou naladu tak 50ml pak uz proste nechce a vytuhne. Ja tu pak nervnim ze toho pije malo 😖 a hlavne vim ze se has hlady probudi driv 😲