icon

Nemůžu dále kojit a malý nechce žádné umělé mlíčko

betty85
1. kvě 2016

Dobrý den, mám 8mi měsíčního chlapečka a stále plně kojím. Se zdravotních důvodů musím co nejdříve přestat kojit, abych mohla užívat léky, u kterých se nesmí kojit. Malému jsem už vyzkoušela všechny možné druhy UM (nutrilon, Sunar, Sunar komplex, Hipp, Beba, Hami) vystřídala jsem několik lahví (Avent, Nuk, Mam, obyčejnou), ale malý prostě nechce a nechce. Zkoušeli jsme různé polohy, I tu stejnou u které ho kojím. Zkoušel to i dědeček, celý den mu to nabízel. Já jsem byla mimo, protože jsem slyšela, že dítě ze mě to MM cítí a nebude chtít UM. Už si nevím rady. Máte nějaké rady prosím. Děkuji

Strana
z2
lucizal
2. kvě 2016

@tehulka1167 predstavte si,ze stoji. Je to Neocate a kdyz na nej nedostanete recept,tak stoji tolik,alespon pred rokem jsem za nej tolik platila. Ale kdyz doslo MM a malej vse zvracel,tak nebylo zbyti....Pak uz jsem ho sehnala levneji od kanaradky co nevyuzila. @bobulinka ja ted uz ryzove kupuju v DMku,do roka a ctvrt jsem malymu delala tohle http://www.jimejinak.cz/obilne-mleko-pro-nekoje... . A doma delam kokosove a makove mleko

nike2015
2. kvě 2016

Ahoj, já to sice měla naopak (malý nechtěl prso a po flašce se mohl utlouct - měla jsem už i málo mléka), ale zase jsem měla problém ho naučit pít vodu nebo čaj (nechtěl žádnou jinou tekutinu, než UM). Takže jsem hledala a řešila s kamarádkama, a tady je pár tipů, které zabraly mě nebo jim (některé měly stejný problém jako ty):

- pokud něco nechce z lahve, zkusit dávat ze lžičky...sice něco rozcmrndá (chce to trpělivost), ale nebude k tomu mít takový odpor (já malého dávala do takového toho sedátko-lehátka vibračního a pustila mu teletubbies a šlo to 🙂 ), hlavně to na něj nezkoušet stylem "musíš, jinak umřeš hlady", ale "hele, to je dobré, maminka si taky dá..." (kradla jsem mu z misky vlastní lžičkou a jak viděl, že já taky baštím/piju, chtěl taky 🙂 )

- pokud má problém s masozeleninou, zkusit začít ovocem (ideálně banán, hruška - něco sladkého) a postupně do toho třeba zamíchat mrkev, pak brambor - my měli problém se zelenýma potravinama, takže chvíli jedl jablko s brokolicí 🙂 a naučil se. Když něco nechtěl jednou za 3 dny jsem to zkusila znovu, třeba v menšim množství a většinou to po čase vzal;

- klidně dávejte jogurt (dávám od 8. měsíce, náš malý miluje bílou hollandii nebo activii, ani by tam nemusel mít to ovoce), jen musí mít aspoň 3 - 3,5% tuku (žádné light) a ideálně nešizená (bez škrobu)

- nepropadat zoufalství (děťátko to pozná - vím že se to líp řekne než udělá, ale prostě trpělivost, klid a nehysterčení dělá divy) a pořád zkoušet dokola ( i víc dní), však on na to přijde, ať se jedná o cokoliv;

- flašku zkoušet dávat v polospánku v noci nebo hned po probuzení, lehnout/sednout si k mimču, ale nechovat ho, prostě tam jen být a dát mu lahev do ruky - v tomto věku už jsou děcka celkem dost zvídavá si myslím, tak by to mohl zkoušet - chvilku to potrvá, bude pocintanej on, ty i postel, ale určitě to zvládne (a hlavně hrozně moc chválit, třeba jen šeptem a hladit);

- hrneček jsem zkoušela a pochopil fungování až tak kolem 11. měsíce (neříkám, že to tak mají všichni), do té doby se v tom topil, jinak třeba lžičku dostal do ruky už v 6. měsíci a jak to znal, že si s tím hrál, tak nebylo tak těžké ho přesvědčit, že si z toho má vzít kus žvance nebo pití;

- jinak mě se na 100% osvědčily věci z DMka značky Babylove - ať už flašky, savičky, tak jejich UM (kupujem to BIO) a kaše, jediné co mám jinou značku, to jsou dudlíky;

- kamarádce se ještě při přechodu na UM a lahev osvědčilo naučit malého na dudlík, resp. když byl unavený přes den, zkoušela mu ho asi 14 dní dát místo prsu (byl zvyklý dudat, nesál mléko), nejdřív nechtěl, pak to zkusil a už to jelo i s lahví...ony děti nejsou hloupé a jak zjistí, že je to příjemné a uklidňující, vezmou to za své, jen to chce čas...

Tak snad ti něco z toho pomůže, moc držím palce, ať se zadaří a hlavně ať jsi brzo v pořádku! On to malý pochopí, že maminka není ok a potřebuje se dát do pořádku, jen mu to pořád a trpělivě vysvětlujte. Držím moc palce!

tehulka1167
2. kvě 2016

@lucizal Tak to je fakt palba ☹

jujatko
2. kvě 2016

@tehulka1167 je to sila, ale aspon kdyz tp mliko jde koupit. Znamy chlapecek se narodil a bohuzel musel v prvnim mesici na operaci, protoze mu trubice zcela neprilehala k zaludku (nevim presny nazev). Z toho duvodu pak musela take davat specialni UM, ktere je na predpis. Bohuzel v te dobe mela vyroba vypadek a mliko shanela po cele Evrope ☹. O cenach ani nemluvim. Ale hradila ji to tedy pojistovna.

tehulka1167
2. kvě 2016

@jujatko no tak to je hrůza ☹

marketnieuw
2. kvě 2016

@betty85 necetla jsem ostatni prispevky, ale mela jsem to podobne. Jen jsem nemela na vyber. V 5 mesicich dcery jsem temer ze dne na den (zrejme kvuli druhemu tehotenstvi) prisla o mleko. Vsechny lahve odmitala, byla jsem zoufala. Vystridala jsem asi 7 ruznych lahvi. Dikybohu za cca 1 a pul dne kdy uz jsem nemela zadne mleko a ona v podstate nejedla/nepila (uz jsem opravdu chtela jet do nemocnice, ze bude dehydrovana) vzala na milost aspon to, ze ji to do pusinky z flasky kapalo. Nejdriv vubec neumela "sat" z flasky - pila proste takhle. Ale i za to jsem byla rada. Sice ji vypit jednu flasku trvalo treba hodinu, ale aspon neco. Cca za tyden se to zlepsilo a pak uz bylo dobre.
Je to jina situace v tom, ze ty to mlicko jeste porad mas a kdyz je nejhur, tak proste nakojis. Nedovedu si predstavit, ze kdybych jeste mleko mela, tak bych to nechala zajit tak daleko, ze bude dite hladove a proto vezme flasku na milost ...

marketnieuw
2. kvě 2016

jinak ani Medela u nas neprosla, nakonec vzala na milost Tommee Tippee, ale to je vsechno asi spis loterie...

prcekverunka
2. kvě 2016

@betty85 S UM neporadím, ale ty příkrmy...nezkoušela jste BLW?

lucizal
2. kvě 2016

@marketnieuw jenze pani ac mleko ma,tak potrebuje brat leky,pri kterych se kojit nesmi 😉 takze kdyz bude nejhur,nakojit nemuze 😉

marketnieuw
2. kvě 2016

@lucizal ja jsem to pochopila... Mela jsem na mysli ten prechod. Ze tezko bude "trapit dite hlady", kdyz porad jeste ma mleko. A i kdyz musi prestat kojit, tak ten matersky pud bude asi silnejsi a nakonec radsi nakoji. Coz je samozrejme pochopitelny...

hz
2. kvě 2016

@lucizal Diky za tvuj prispevek o obilnem mlece, dovzdelala jsem se... pouzivate i mleka z Dm, myslim ta kokosova atd.?

ladyhacek
2. kvě 2016

UM dejte do odvaru - u mě zabrala mrkve nebo pak ovesné vločky.
Normálně vývar z mrkve. Ovesné vločky asi vrchovatou lžíci zaleji vroucí vodou asi 2h před podáváním přecedím - máte ´´ovesné mléko´´ do toho UM.
Jinak u nás zabral DM - když byl u babičky na víkend a v pohodě. Ale občas jsem zkoušeli

lucizal
2. kvě 2016

@hz jsem rada,ze se libil 🙂 ted uz ryzove jen kupuju (navarila jsem se ho az az :D). Kokosove a makove,obcas i mandlove delam doma 🙂

lenjii
2. kvě 2016

Děkuji za tuto diskuzi. Za pár měsíců budu (snad nebude vybíravej) řešit stejnou situaci. 😒

eli2710
7. únor 2022

Dobry den, mám ročního syna a furt kojim, snažím se mu dávat každou noc sunar z lahve ale odmítá a má záchvaty vzteku když mu nedám MM. Nevím si už rady mate někdo prosím zkušenost?

Strana
z2