icon

Nutrilon 5 - od ukončeného 3. roku dítěte

petcep
7. únor 2015

Mám v plánu dávat svému dítěti mlíčko 1x denně do 3 let. Ale teď jsem zjistila, že je nutrilon 5 (od 3. roku dítěte). Dáváte některá z vás umělé mlíčko dětem starším 3 let?????Pokud bych věděla, že je to pro to dítě nejlepší, tak bych mu to taky dávala i po 3 roku. Ale jak dlouho? Do čtyř let, do pěti? a jak často? jednou denně? nebo jednou týdně? Zajímají mně vaše zkušenosti. Předem mockrát děkuji!

Strana
z2
sara84
8. únor 2015

A ja zase budu davat druhemu ditku pevne botky, synovi jsem jako progresivni matka nedavala,trend je preci nedavat a vysledkem je plocha noha a vbocene kotniky! Nase mudr.je docela moudra zenska, rikala mi,ze hlavni jsou botky na doma,kde dite chodi nejvice, a bosky chodit po plovoucce neni vhodne, venku na trave super, nozka cvici, ale doma na rovnem se nici!

blahova_andrea
8. únor 2015

@elu zaplísní se žaludek? to slyším poprvé. já dávala um staršímu do cca 2,5 let. on ho hodně vyžadoval. ale dostával už jen hrníček denně a když teda chtěl mléko, tak postupně dostával kravské tučné. kdyby to nechtěl, nenutím. ale on to vyžadoval! mléčné výrobky mi i teď jí naprosto minimálně. bohužel je celkově v období, kdy přestal jíst téměř vše ☹ jako prcek jedl všechno a s nadšením. teď z ovoce jen jablko a banán, zeleninu jen některou a spíše sirovou, teplé mi sní jen zelené fazolky nebo mrkev, hrášek. je to s ním bída, ale stejně jsem kvůli tomu nezačala znovu kupovat um. dcera je kojená a asi nebude mít um vůbec 😅 mám z toho trošku hrůzu, protože je závislá na mm přímo z prsu a kdyby byl nějaký problém a já nemohla kojit, tak do ní nedostanu nic ☹

blahova_andrea
8. únor 2015

@sara84 no já nevím s těma nohama a botama je to taky děs, vyznat se v tom. já malému dávala boty se střední pevností podrážky, kotníčkové, hlavně pevnou patu a stejně má nožky do x, kotníky mu utíkají k sobě jako kolena a s plochostí dopadneme kdo ví jak 😅 momentálně nosí vložky do bot, které mu předepsal ortoped. já už nějak nevěřím nikomu, ani doktorům odborníkům. je mi jasné, že ať to udělám jakkoliv, tak s tím budu muset celý život žít já, já si to budu vyčítat, když to bude špatně a já a dítě poneseme následky těch rozhodnutí. proto je pro mě jakékoliv rozhodování okolo dětí šíleně stresové ☹

andrrriiik
11. únor 2015

Tak ja uz vazne nevim,co je spravne a co ne.Ale asi je spravne to,jak se rozhodne mamina.Kazdopadne se ridim podle sebe,ne podle doktoru,nebo nejakych studii.Kazdou chvili seto meni.

jasminecek
15. únor 2015

@elu no ja myslim, ze jsi zbytecne hystericka, pro dite jsou daleko horsi varianty stravovani nez je mliko. Pokud tak straaaasne skodi, jak pises, nalivaly bysme deti uz po porodu cajem.

Strana
z2