Přechod z Hami na Sunar. Kdy a který vybrat?
Ahoj, měla bych takový dotaz. Syna jsem chtěla kojit, ale bohužel se nezadařilo a začala jsem dokrmovat. No a na konci 6N už byl plně na UM. Koupila jsem první, co mi padlo pod ruku jako dokrm a to bylo Hami. Vyhovuje mu, prospívá, občas bolení břicha a klasické miminkovské ublinkávání. Začala jsem se trochu zajímat a myslím si, že co se týká složení, tak se mi více líbí Sunar. Chtěla bych se zeptat, jestli na něj můžu přejít hned (mám trošku strach, že by mu nesedlo) a nebo zkusit změnit až při přechodu v půl roce na pokračovací 2? A dále by mě zajímalo, jaký se rozdíl mezi Sunarem Sensitive a Complex a které byste doporučily? Nemůžu ohledně tohoto najít moc diskuzí, informací a zkušeností. Děkuji.
@fouskovi Píšu, že se mi tolik nepozdává složení, ale jde mi je o to, kdy změnit...😊
Tak si ho změňte klidně hned ale kdyby jste si zažila to že maminky hledají v mlickach které sedí a vyhovuje tak tady nebudete vymýšlet blbosti jen kvůli vámi divnemu složení a budete vděčná že sedí
@fouskovi Nechápu, proč jste hned tak uštěpačná.🤷♀️ Stačilo napsat, že když sedí, tak raději změnit v půl roce a později.😉
Já bych teda neměnila vůbec,pokud sedí...dneska je to v okolí docela zázrak ,že dítě na UM nemá žádné problémy s trávením.
@xnikax1 Tak to, že sedí 1 neznamená, že bude sedět 2.
Jen vsuvka. Ve svém okolí neznám děti, které byly na UM a měly nějaké výrazné problémy, že by bylo potřeba měnit UM. 🤔
Ani v půl roce nejsem uštěpačna jen vím jaky je to obrovský boj najít vyhovující mlíčko a složení jde na úplný konec
Počáteční ano. U pokračovacích už jsou rozdíly větší, když to není tak přísné.
@fouskovi Je mi líto, že jste měli problém. Ale myslím, že nebudu první ani poslední, která změní UM. 🙂
Ale jen kvůli složení 🤦
@fouskovi Ano, i kvůli složení. Některé dokonce i kvůli ceně. 😉
Hezký den, s dovolením se tě zastanu. Chápu, že někdy je boj, aby um sedlo, ale na druhou stranu plně chápu, že řešíš složení.
Každý z nás chce prckovi dopřát to nejlepší, což při tom, kdy si člověk může dočíst, že ta a ta složka um, kosmetiky atd., mu může potencionálně ublížit, není nic jednoduchého.
A navíc řešíme něco obdobného, tedy hledáme jiné mléko místo um, co měl syn při podezření na abkm, takže se tu i klidně připíchnu 🙂
Budu tedy ráda, pokud někdo má zkušenost s přechodem z nutrilonu alergy care na jiné mléko ve dvou a půl letech dítěte.
Jasně, můžeme už dávat i vlastně obyč mléko, ale syna při tom uspávám a navíc mu chci dodávat potencionální benefity um, dokud to jde.
A ještě k tomu mám tedy jeden dotaz - nejen od doktorky, ale i v diskuzích jsem zahlédla info o tom, že DM by mělo prodávat balení um, kde jsou vzorky různých um snad jejich značky.
Na eshopu se mi to ale nedaří dohledat, nemá prosím někdo odkaz, či aspon povědomí, pod čím bych to mohla najít?
Předem díky 🙂
@erchia Děkuji, přesně tak to je.
Dcera byla na Nutrilonu Comfort and Colics a v cca roce přešla na normální Nutrilon a dobrý.

Pokud mu sedí tak proč měnit všechny mléka mu splňovat danou normu