Při krmení pláče. Máme vyměnit mléko nebo být trpělivý?

denistrenis
11. říj 2014

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat a poprosit o radu, moje neteřinka jsou jí tři měsíce. Je asi od druhého týdne na umělé výživě. Dávají ji sunar 1. Momentálně jí začínají růst zoubky a Terezka se sekla a nechce papat. Při každým krmení strašně plaká, steká se švagrová se sní pomalu pere. Vůbec se mi to nelíbí, povídala jsem jí ať zkusí vyměnit mléko a švagrová mi pověděla že se měnit nesmí prý že jí to řekl dětský doktor. Prosím o radu myslíte, že přece jenom máme zkusit vyměnit mléko a nebo být trpělivý a pomalu se s Terezkou prát.

pavlinpaj
11. říj 2014

S výměnou mléka nevím,ale to co popisujete, tak to zažíváme taky. Malá mi to dělá vždy,když ji bolí zuby. Když nerostou, vše je v pohodě. Pak začne slintat, je nervozní a třeba 14 dní takhle bojujeme. Pak je třeba týden klid, měsíc bojujeme.. prostě jak ji natečou dásně,začne slintat, je nervozní, chce chladivé kousátko atd. (tak poznám že to jsou zuby...byla jsem i u lékaře,myslela jsem,že malé něco je),tak máme problém i s papáním. Já už přišla na to, že když se to děje, tak musíme mít kolem sebe klid a u jídla s malou chodím po celém bytě. Jinak papat nechce. Držím palce 🙂

lucieandrlova
11. říj 2014

S tím mlékem nevím. Nikdy jsem to od pediatra neslyšela. My jsme dávali od narození MM a doplňovali Bebou (měla jsem málo mléka) a nikdy to doktorce nevadilo. Od 15-tého měsíce jsme dávali Sunar complex (jiné nechtěla).
A nemyslel doktor střídat mléka během jednoho krmení nebo během dne?
Jinak když měla malá jakýkoliv problém dávali jsme Nutrilon Low lactose. Je to odlehčené mléko a přijímají ho lépe. Jen už si nepamatuji, od jakého měsíce je.
Sunar je dle mého jeden z největších zátěží na žaludek. Prý se přislazuje. Doktorka nám říkala, ať ho zkusíme až jako poslední. Bohužel naše malá nic jiného po MM nechtěla.

mysonek
11. říj 2014

@denistrenis ahoj, já myslím, že můžete zkusit vyměnit mléko, ale nevím jestli to pomůže. Ta mléka by se neměla měnit proto, že když dítěti něco vyhovuje, tak je dobré mu to nechat. Po jiném může mít třeba zácpu nebo průjem, nebo mu jen nechutná. Ale pokud nechce sunar, tak to zkusit můžete.

@lucieandrlova sunar complex se doslazuje až od trojky , jednička a dvojka ne. Já ho dávám, do 11 měsíců jsem kojila, pak jsem zkusila sunar a malé chutná, tak už u něj zůstaneme. Ale docela mě štve ten cukr. Někde jsem četla, že je chuťově nejlepší, ale to já neposoudím, já jakékoliv mléko nesnáším, takže mě to přijde hnusný 🙂

zickemartina
11. říj 2014

od 1 mesice jsme do 6 mesicu plne kojili, ale zkusila bych zmenit savicku. treba to je to co drazdi ty zoubky. jinak z porodnice nas pousteli na Beba. MM se nema moc menit, jelikz mimcu trva asi tyden nez si na nej zvykne ale pokud nesedi co dostava urcite jit o dum dale.

lucieandrlova
11. říj 2014

@mysonek Aha, tak to je možné. My jsme začínali u trojky. Do 15 měsíců jsem měla MM. Zkoušeli jsme první Bebu, kterou měla jako novorozeně, ale už si odvykla a nechtěla ani Bebu ani jiné. Nakonec jsme dle rady zkusili ten Sunar complex a ten přijala. A pije ho i po 3. roce. Kravské mléko jí nechutná. ☹
Při nemoci akceptuje Nutrilon Low lactose, ale musíme tam přidávat lžičku glukopuru...
Naštěstí je od miminka váhově pod křivkou, takže ten Sunar tolik nevadí. Jinak občas vidím pěkné puclíky po Sunaru... To nám říkala i doktorka.

mysonek
12. říj 2014

@lucieandrlova pokud by jsi chtěla neslazený sunar trojku, tak neslazený je sunar original (ten v modré krabici), ale jak je na tom chuťově nevím, mám ho doma, ale zatím jsem ho nevyzkoušela, až doděláme complex tak to zkusím, pokud bude malé chutnat tak ho budem kupovat. Nicméně kalorická hodnota podle toho co píší na krabici stejná.

sarkar
12. říj 2014

Podle mě se mléko měnit smí, proč by ne? Akorát se to nemá dělat moc často, hlavně tedy ze začátku, když jsou mimča ještě malinká. Já jsem kojila, později krmila odstříkaným a ze začátku jsme měly ještě Nutrilon jako dokrm a pak jsem zkoušela i další, než jsme zůstaly u Sunaru. Nedovedu si představit nutit dítěti třeba Nutrilon, kdyby mu po tom bylo zle (jakože třeba naše špatně snášela Bebu) - to je přece blbost!
Nicméně nevím, jestli to vyřeší problém s těmi rostoucími zuby.

selverin
12. říj 2014

měnit se může, ale ne často...my s dcerkou nedávno přešly z nutrilonu na sunar (moc už nutrilon nechtěla, tak jsem ji koupila sunar s tím, že je sladší a bude ji možná více chutnat a zatím mi to u ní prochází 🙂 každopádně, jestli nechce papat z důvodu zoubku, tak si nemyslím, že by změna mléka pomohla....tady nejde o mlíčko, ale spíš o to, že ji v pusince vadí savička, protože ji bolí dásníčka... zlepší se to, až se zoubky prořežou....

zelvasuper
17. říj 2014

Podle toho co popisujete neni problem v mlece,ale spis to vidim na vymenu savicky oni kdyz rostou zuby to dokaze pekne potrapit a je potreba vybrat opravdu vhodnou savicku doporucila bych flasku od aventu je tvarovana tak aby to detickam nevadilo je sice drahsi,ale zase osvedcena.Drzim palce at ma mala to trapeni co nejrychleji za sebou.

mecoun
29. říj 2014

Zkuste ještě vydržet, moje zkušenost je, že vždycky když jsme měli nějaké období, kdy nechtěla jíst/spát/pít tak ta chvíli bylo vše jinak. Taky jsem slyšela, že se nemají UM střídat, ale asi bych to nebrala tak ortodoxně. Dávala jsem malé Sunar complex a moc ho nevypila, pak jsem ji zacala davat Sunar Premium a vypije ho celou lahvičku! Nechcete zkusit zmenit radu? Za zkoušku nic nedate 🙂