Sterilizace láhví v parním sterilizátoru. Řešíte zbytek vody?

jiletka
1. lis 2019

Ahoj, chci se jen zeptat, zda řešíte zbytek vysrážené vody v láhvích a savičkách po sterilizaci v parním sterilizátoru, Sice to nechávám okapat, ale nikdy to úplně neoschne. Předtím jsem láhve prolívala vroucí vodou a přišlo mi, že to lépe schlo. Snad neva, že malému dávám um nebo odsáte MM, když byla láhev ještě orosená. Díky předem za rady.

fouskovi
1. lis 2019

@jiletka asi nevadí nikdy jsem nesterilizovala a oba žijí v pohodě vymeju horkou vodou a nechám okapat

verunka_korunka
1. lis 2019

To urcite nevadi, ale aby na tom vysterilizovanem nebyla voda, resila jsem to tak, ze po vypnuti jsem co nejdriv otevrela opatrne viko a vse se krasne vysusilo.

jiletka
autor
1. lis 2019

@verunka_korunka já zkoušela tu vodu vyklepat, ale téměř nic z toho nekape, je to pouze takové orosené. No utírat to je stejně blbost, tak to tak asi má být. Přeci jen by to mělo udržet sterilní 24 hodin (pokud se neodklopí víko) a vím, že některé maminky sterilizují a postupně z toho odebírají, tak tam tu vysráženou vodu musí mít logicky taky...

emamaira
1. lis 2019

Nevadí, um také děláte z vody a tahle je víc než převařená.

anita003
1. lis 2019

Taky to tak dělám - večer to tam hodím a následující den odebírám i s vysráženou vodou... A malá žije ;)

verunka_korunka
2. lis 2019

@jiletka s prvni dcerou jsem musela odsavat a skladovat mleko hodne sterilne, jinak ji ho nesmeli dat. A ano, kdyz se vysterilizovalo, nechalo se to i zavrene 3 hodiny, tak stejne v tom neco nasli. Musela jsem opravdu sterilizovat tesne pred odsavanim, nechat otevrene rychle schladnout a jeste za tepla uz odsavat. To potom bylo v poradku. Mleko hlidala mlecna banka, dcera byla extremne nedonosena, proto ty opatreni. Ale vysrazena voda na tom opravdu nevadi. Pro normalni dite bych to takhle silene neresila ;)

zzuzzocka
2. lis 2019

@jiletka Odsávala a sterilizovala jsem cca rok, vysráženou vodu jsem neřešila.