UM a další tekutiny - co dávat v těchto vedrech?
Zdravím, maminky. Mám doma třítýdenní holčičku, a od čtvrtého dne života je na umělém mléce. Teď v těhle vedrech jsem jí začala k pití dávat i fenyklový nápoj od Sunárku, na kterém píšou, že se smí dávat od ukončeného 1. týdne života. Nebudu teď řešit benefity fenyklu, ale protože mě vycukala kamarádka, která mi řekla, že tou vodou, kterou jí dávám, jí strašně zatěžuju ledviny :-/ (edit - UM se rozmíchává ve vodě, haha.) Dětské dr. se nemá cenu ptát, protože to je taková paní, no myslím si o ní své... Už jen to, jak se na mě dívá, protože nekojím... No bez komentáře :-/ Ale zdravotní sestra mi řekla, že malé dávat něco pít mám, protože jí jen to umělé stačit nebude. Je fakt, že mi v těch teplech malá visí na flašce dost často, a mlíka mi pila třeba desítku, a za další půlhodinu chtěla zas... Takhle tím fenyklem překlenu potřebný čas k dalšímu krmení, pokud to neprospí a zlobí se. Krmím po třech hodinách, max po 2,5 a pro ty, co se budou chtít ptát, proč jí nedávám vždy, když ona chce - protože má v žaludku už předchozí tráveninu, a když jí tam pošlu další čerstvé mléko, ji pak mnohem víc bolí břicho. Vyzkoušeno, potvrzeno. Rýpalky prosím nepsat ;) Zajímá mě, jak se koukáte na ty tekutiny navíc. Za den mi vypije tak 150ml - 180ml toho fenyklu. A hezky se jí prdí 🙂 Na netu se dočítám akorát to, že výlučně kojené děti jiné tekutiny nepotřebují, ale o těch na umělém už se nic nepíše. Vaše zkušenosti uvítám 🙂
@luciklim No a pak se mi divte, že z ní nejsem zrovna odvázaná... 😅 Mít nablízku lepší, beru ji všema deseti... 😕
Prostě člověk jede podle vlastního svědomí, přece když se sám potí jako kůň, a vypije čtyři litry vody, tak i to dítko potřebuje něco k napití...
@vladienka Přední mlíko, které si jako první vytáhne z prsu, je řídké, a je to hlavně voda. Až to zadní pak zažene i hlad. Ale i tak může výlučně kojené dítě dostat slzu vody před kojením v těch brutálních vedrech 🙂
Souhlasim, kojim, je uz teda na prikrmech (10m), ale ted je obcas vynecham kvuli horku. Kdyz mu dam vodu chnapne po ni a pije dost. I v noci. A to je treba pul hodiny po kojeni.

@luciklim nepotrebuje.. prezili sme len s kojenim v pohode aj 40stupnove tepla, proste pila casto