icon

UM. Je to v pořádku?

annacb
27. srp 2020

Dobrý den mám měsíční miminko od porodnice na UM. Používáme Bebu 1 a vystačí nám tak 7-8 dni myslíte, že je to v pořádku ? Pije tak 90ml 6x až 7 denně 120ml ještě nedá to vždycky zvrací. Děkuji

lolam10
27. srp 2020

A miminko pribira?

keksik002
27. srp 2020

@annacb pokud miminko pribira a je zdravé, proc ne.. 🙂 každopádně kolik by melo vypit, by vam mela rict dětská 🙂

annacb
autor
27. srp 2020

On mi pan doktor řekl každé 3 hodiny v noci klidně 4 ale kolik nevím ve výsledku řekl dávat podle potřeby. Hlady nevypadá ale při 14 denní kontrole přibrala za týden 100g. Tak jsme šli za týden znovu na převážení to přibrala 170g a teď jdeme až v 6 týdnech takže nevím jestli přibírá ...

hanulkaha
27. srp 2020

Mnozstvi je v poradku a to ze mala blinka, muze byt normalni a nebo ji mlicko nesedi. Starsi syn z porodnice odjel taky s Bebou a zvracel mi po ni hrozne 😮 tak jsme po tydnu najeli na jine mlíčko a jak kdyz utne 😉
A vim, ze spousta mamin ted rekne " jen to ne", ale me moooc pomohla kojenecka vaha 👍 od porodnice jsme mela problemy s kojenim, davala prikrm a byla v nervi z toho, ze nevim, kolik si maly vzal ode me MM a jestli vubec pribira a vsude jsem jen cetla, ze vaha to zabije uplne a budu se jen stresovat vazenim... Omyl! Poridila jsem vahu, najednou vedela, kolik maly vypil ode me, kolik v nem zustalo UM kdyz hodil savli a hlavne jsem si sama v klidu kontrolovala, jestli a jak pribira 😊
Preji hodne stesti, zacatky jsou tezke ✊🍀✊

jjasmina
27. srp 2020

@hanulkaha Já kojeneckou váhu neodsuzuji, já se rozhodla, že ji kupovat nebudeme, ale to jen proto, že jsem kojila a malá mi neblinkala, max 1x třeba za týden při brknutí. Ale kdyby mi blinkala často, určitě pořídím 🙂

hanulkaha
27. srp 2020

@jjasmina pokud miminko krasne papa, nema smysl vahu porizovat 😊 ale prave cim dal vic narazim na nazor "hlavne nekupovat vahu!!!" pokud ma maminka problemy s kojenim a prave vaha by ji pomohla v tom, z by vedela, kolik miminko vypilo, nez byt neustale ve stresu, jestli mimco neco vypilo a kolil, kdy mu muzu dat zase, jestli place hlady nebo ma jiny problem... Me treba maly visel na prsu i hodinu, vypadalo to, ze usilovne saje, clovek by rekl, ze se krasne napapal a ve vysledku si ze me vytahl ztezi 20 ml 😢 takze pro me byla vaha nedocenitelny pomocnik 👍

ekou
27. srp 2020

@annacb taky jsem v obdobi 1.mesice meli cca 90ml ;)

spiny
28. srp 2020

120ml mi prijde moc. Muj prcek ma presne mesic a vypije 7x90ml. A i to je celkem dost. Ma vypit cca 150ml x kolik vazi v kilogramech. Nas prcek vypije o 50ml vic nez by mel. Umele mleko je navic sytejsi, tak se nedivim, ze tech 120 vyblinkal ;)