icon

UM od samého začátku. Braly jste do porodnice své UM?

fita
9. říj 2016

Prosím, potřebuji poradit od maminek, které šly už do porodnice s tím, že nebudou kojit. Jak jste řešily UM? V pátek jsem se byla ptát v porodnici, jak se to řeší, protože mám už 2 děti odkojené /každé 2 roky/a s tímto tedy nemám žádnou zkušenost. Když jsem sestřičce řekla, že si dovezu vlastní UM, koukala na mě, jako kdybych spadla z višně. Oni tam mají Bebu, kterou jim prý ráno nachystají v lahvích a ony ji na porodním potom ohřívají v mikrovlnce. Když jsem řekla, že by asi nebylo dobré mít týden Bebu a potom doma Hipp BIO Combiotik, řekla mě, že to ničemu nevadí....Takže moje otázka zní---opravdu to nevadí, nebo jste si braly také svou UM kterou budete používat i doma. Všude čtu, že by se nemělo takto často střídat. Ony mě to prý dělat nebudou, když budu mít svoji vlastní značku, mám si vše dovést a budu si to dělat sama. Jelikož budu po CS, vůbec nevím, jak to budu řekněme první 2 dny dělat....

alexandra18
9. říj 2016

Nevím, ale kamarádka to tak měla. Zeptám se jí zítra a napíšu Vám.

laisobel
9. říj 2016

A muzu se zeptat proc nebudes kojit?
Jinak vetsina deti spatne reaguje na zmenu. A je lepsi zustat na jednom UM.
A nevim zda mas zkusenost ale po Hipu hoooodne boli briska a neni zrovna nejlepsi... Zvazila bych.
Jinak je nesmysl delat si sama protoze nemas ani vodu ani ohrev ani moznost sterilizovat lahve.
Takze pokud nechces / nemuzes vubec kojit prizpusobila bych se nemocnici a pak doma zkusila prejit nebo setrvala na Bebe...
Pokud nebudou komplikace pousti po CS paty den nekdy i driv...

koncita
9. říj 2016

@fita v podstatě to tak má většina dětí, které nejsou od začátku kojené. Málokdy maminka zůstává na stejném um jako mimčo dostávalo v porodnici. I dcerka byla teď v porodnici dokrmovaná Nutrilonem, ale doma jsem začala dávat Sunar. Pokud se jedná o jednu takovouto změnu, tak to nevadí. Důležitý je ta mléka neměnit pořád a často. To potom může dělat problémy, děti pak z toho mají v bříšku maglajz. Takže si to nekomplikuj a pokud opravdu z nějakého důvodu nebudeš kojit, tak v porodnici dávej to, co tam mají a doma už podle svého.

lucyanek
9. říj 2016

Podle mě to nevadí a vůbec bych se tím nestresovala... Doma už si budeš dávat jaké mlíčko chceš 😉

alexandra18
9. říj 2016

hele tak já jí psala🙂. Tak, nekojila od začátku a od začátku byl chlapeček na UM (měl Nutrilon podle porodnice, dávali vlastní- nic nenosila), vždycky ho připravili sestřičky a kamarádka si pro něj jen došla a nakrmila. Doma ale Nutrilonem už dál nekrmila, dávala Sunar a bylo to prý v pohodě.

fita
autor
9. říj 2016

@alexandra18 Děkuji moc 🙂

monikagurthova
9. říj 2016

@fita to nevadí malou prikrmovaly Bebou a ja pak doma najedla nejdřív na Nutrilon a pak jsme měnili na Hipp. Takze v pohodě akorát teda fuj uvařit varku a pak ohrivat.....hlavne ze na krabici je ze uvarene spotřebovat do 2 hodin a znovu neohrivat....