icon

Absolvovali ste štúdium MBA? Aké máte skúsenosti?

susik77
10. bře 2009

Ahojte, absolvovali ste niekto studium MBA, prip. niekto z rodiny?Ake mate skusenosti? Myslite, ze cim vyssia cena, tym lepsia kvalita?Prip. mate skusenost s nej. konkretnou skolou?Diky moc.

andrealiskova
19. říj 2009

Já mám MBA a mám jen ty nejlepší zkušenosti. Od nás z rodiny máme MBA já, brácha a táta a každý z jiné školy.

cicushka
19. říj 2009

ja mam MBA a som velmi spokojna. Vychodila som City University v BA.

luthien.k
22. říj 2009

Manžel má MBA a nebyl až zase tak nadšený, některé přednášky a vypracovávané práce mu něco daly, některé ne, takže asi jako na každé škole. Myslím, že studoval na BIBS, ale nejsem si jistá...

kisska
22. říj 2009

ja som chcela MBA v BA, teraz otvaraju studium aj v slovencine, tak som myslela, ze by sa mi to pacilo, pretoze sa mi paci system. Ale cena je predsa len trosku moc nad moje pomery. Ta je predsa len urcena - ako pisu, pre sucasnych a buducich manazerov.
Akurat viem, ze titul MBA je veeeeelmi ceneny hlavne v americkych spolocnostiach - ovela viac ako nase tituly Mgr.

dai
22. říj 2009

susik,
moj brat ma MBA. vela ludi u nas vo firme a ja sa tiez chystam ( mam uz samozrejme univerzitny titul )
nemyslim si ze ta skola ti da nejaky rozum vo vrecku, co ti ale urcite da su znamosti a titul ktory ma cenu v mnohych firmach...
naozaj sa tam ale oplati ist hlavne ak uz mas managerske skusenosti , lebo mnohe cvicenia su zamerane na brainstorming a na realne studie a pod.. ..
samozrejme ze je v skolach rozdiel, tak ako vo vsetkom - mam dobre odozvy na brno a pariz, urcite by som si nerobila MBA v slovencine, treba to vyuzit a naucit sa co najviac bussines language... cize anglictinu a vyrazy v nej...
co vidim je ze ludia ( managery v roznych spolocnostiach ) su po studiu stale v kontakte, navzajom sa tahaju, dohadzuju si ponuky a pod. - a to je asi najvacsie value add ktore z toho plynie...

luthien.k
22. říj 2009

Nejlepší je, když to zacvaká zaměstnavatel 🙂 , ale dneska v době krize 😝 ... Taky jsem chtěla poznamenat, že studovat to bez toho, že už člověk má nějaké pracovní zkušenosti z vedoucích pozic, nemá podle mého manžela smysl.

luthien.k
22. říj 2009

Například v japonských společnostech na to ale vůbec nekoukají...

dai
22. říj 2009

to je presne to co hovorim luthien - tie cvicenia su z realneho zivota a ty sa nato pripravujes zo svojej obycajne people managerskej pozicie...
inak u nas to ciastocne firma financuje, mojmu bratovi platili vsetko... na to aby to clovek platil z vlastneho vrecka je to fakt dost penazi... a bez predchadzajucich skusenosti to studium velky vyznam nema...

luthien, myslim ze je to od spolocnosti k spolocnosti - japonske nepoznam, ale v americkych a nemeckych sa to berie ako plus...

luthien.k
22. říj 2009

Japonci jsou v tomto specifičtí - oni vůbec tituly nepoužívají a ani je neznají. Tuhle se právě manžela jeden z japonských manažerů ve firmě ptal, jaké má vzdělání a když řekl MBA, tak mu to musel vysvětlovat, protože netušil... 🙂

susik77
autor
26. říj 2009

ahojte, tak mm ide robit MBA tu v Prahe, moja byv. kolegyna z prace si tam robi tiez, tak nam to doporucila. Plati si to sam, ich firma im stopla vsetky benefity, takze od nich vobec necaka. uci sa tam hlavne v anglictine, cast v cestine. ze vraj zaverecne sustredenie je vzdy niekde v zahranici.

susik77
autor
26. říj 2009

on sa s tym vo firme ani nejde priznat, ze u nich ziadny menezer MBA nema a robili by mu problemy...
on robi kvazi menezersku pracu-ma pod sebou par ludi stale nej. jednania, tak si ton chce este vylepsit a najst nej. zaujimavu pracu...ked je teraz ta kriza, tak si aspon zlepsi vzdelanie...

janneuman
26. lis 2014

Já jsem studoval na škole http://www.ligsuniversity.cz/chcistudovat/mba doporučuji mají kvalitní lektory. Škola je prestižní takže určitě narazíte na zajímavé kontakty do budoucna.

sis789
17. čer 2015

Sestra ma MBA a tiez z LIGS University. Štúdium bolo vpohode, titul jej už aj dopomohol k lepšej práci. Pravidelne tam mávajú inak aj rôzne zľavy a pod. takže treba si to vystriehnuť. http://www.ligsuniversity.sk/

denekrek
Odpověď byla odstraněná
shadilay
14. srp 2017

Japonci na to nekoukají vůbec. Ti jsou zaměření na výsledek - i na kvalitu práce, i na přístup. Doufejme, že jim ten princip "kanban" vydrží i po dlouhá a dlouhá léta... a né že nějaká z generací se rozhodne od toho ustoupit...
Jinak, kamarád volil studium MBA v oboru mezinárodního práva (http://www.ustavprava.cz/cz/sekce/mba-master-of...), já jsem šla na LL.M. - i kvůli práci, i kvůli pozdějšímu uplatnění jako rozhodce.

zuzaad
23. led 2018

Za mě má studium MBA určitě smysl. Záleží, ale hodně a školy, kterou si vyberete. V práci jsme na MBA studium dostali příspěvek, tak jsem do toho šla. Podařilo se mi vybrat školu CEMI, která byla opravdu skvělá. https://www.cemi.cz/ Dobří vyučujicí a online materiály. Podle čeho jste vybíraly školu vy?

copyy
19. dub 2019

načo je komu v ČR nejaký titul MBA? Mám 2 známych, ktorí ho získali pred 15 rokmi regulérnym štúdiom v UK, a dnes si ho ani neuvádzajú. Dnes je tu MBA akurát na posmech.

anabelkagall
26. bře 2025

Ahoj, loni jsem si dělala MBA kurz a velmi dobře, jsem spokojená, takže ti můžu poradit, dělala jsem si konkrétně tento kurz: https://www.vita.sk/online-kurzy-pracovne-pozic... 🙂 S ostatními zkušenosti nemám..