icon

Barva očí miminka. Jak a kdy se po narození změní?

douglaska
2. říj 2007

Ahoj holky, chtěla bych založit tuhle diskusi jen tak pro zajímavost a čistě informativně. Všichni mi říkají že se miminka rodí s typicky modrou barvou očí a pak se jim dobarvují podle rodičů. Zajímalo by mě, když ani jeden nemáme modré oči ( oba zelené ) jestli to bude také tak.

Jak jsou na tom vaše děti, s jakou barvou se narodili a jakou mají teď ???

Strana
z6
lenkabu
21. dub 2008

Tak to vychází 50:50 modré : zelené..to mi moc nepomohli 😀 😀 😀

franziska
21. dub 2008

no tak nam podla kalkulatora vysla 50% hnede oci, 38.7% zelene a 11.2% modre no a zatial su sedomodre so slabulilinkou hnedou okolo zreniciek 😉

lienockaa
21. dub 2008

my obaja hnedookí máme modrookého syna..🙂je ešte malý, takže do roka uvidíme..ale modré oči mala svokra..

sasiki
21. dub 2008

Naša Alexandra mala aj má modré oči!!!!!!!!!!!! Ja a manžel máme hnedozelené. Tiež sme čakali, že sa jej zmenia, ale ostali jej modré, zrejme po dedkovi. Inak sa podobá na nás 😀 😀 😀

lienockaa
21. dub 2008

a inak..kalkulátor mi napísal, že nemôžem byť dcéra svojich rodičov, lebo z modrošedých a zelených som nemohla vzniknúť hnedooká..rovnakú hlúposť píše aj manželovi..a fakt sme deti svojich rodičov..takže to asi také jednoduché nebude s tým dedením farby.. 😀 😀

bubble777
21. dub 2008

hehe, tak podľa tej stránky, by mala mať naša Emuška na 86% zelené oči a má modré....s manželom máme obaja zelené oci, modré má asi po dedovi 😉

karkulka1
21. dub 2008

Náš synček mal od narodenia oči tmavé /ťažko definovateľnej farby- ale žiaden odtieň modrej tam určite nebol/ a teraz má tmavohnedé po mužovi /ja mám sivomodré/.
Ináč v našej bytovke, keď som bola malá, bývala jedna veľmi slušná rómska rodina. Obaja rodičia mali oči tmavohnedé a mali 4 deti. Dve staršie mali oči hnedé ako rodičia, tretie dieťa v poradí malo oči nebovomodré a najmladšie výrazne zelené. Tak to je teda genetika. 🙂

myschka
21. dub 2008

já mám zelené, Míra hnědé a malá má od narození tmavě hnědé až skoro černé 😵 😵 není jí skoro vidět zornička jak je má tmavé.

danuska24
21. dub 2008

vcera bolo v spravach na JOJ-ke o modrookich mutantoch.. skusim najst link

malovani
22. dub 2008

Já mám zelené, můj chlap hnědé, Eva se narodila s modrýma očima, pořád jsme čekali, že jí zhnědnou po tátovi, ale má je pořád modré, ale strašně tmavě modré 😵 ...

malaskoricka
12. čer 2008

moja mama modre....otec modre....
ja hnede od narodenia 🙂 uplne po starom otcovi

caira
12. čer 2008

tak u nas porad cekame jak se nam vybarvi, manzel ma oci modre a ja hnede a mala ma zatim modre..ale tmavsi nez manzelovo..ja porad doufam, ze ji modre zustanou,protoze jsem si vzdycky sama prala modre oci [tvar oci ma mala taky po manzelovi] ale tak nejak si myslim,ze pujdou do tmava.. [ no jeste to ale nevzdavam, treba ji modre zustanou] 🙂

ajuskamimi
12. čer 2008

ja mam zelene oci, manzel modre a Jojo sa narodil s modrymi ockami. No do 3 rokov sa mu to moze kludne zmenit. Bracho mal tiez krasne modre oci a v 2.5 roku sa mu zmenili na totalne cokoladove 😉

ella1
12. čer 2008

ja mám zelené,občas skôr do siva, manžel také modrozelené(tyrkysové),som chcela aby mala po ňom dcérka,ale väčšinou sa to okolo pol roka zmení,tak mala fest zelené a teraz niekedy zelenohnedé. 😅

katusha
12. čer 2008

tak u nas je to zaujimave - ja mam zelenohnede oci, mp modre. emka sa narodila so sedomodrymi ockami, ktore sa jej az teraz nedavno zacali menit. momentalne ich ma modro-zeleno-hnede 😅 😀 tak cakame, co z toho nakoniec bude 😀 😉

liviky
12. čer 2008

já mám zelené,můj chlap taky a starší dcera má pořád modré jako poměnky a ta druhá,no uvidíme 🙂 ,jinak tak jako nemoci tak prý i barva očí se může dědit ob generaci,co vy na to?

kejka
12. čer 2008

Já mám šedivo-zelené,můj první měl modré-dva starší kluci mají oči jako já a nynější přítel má hnědozelené a malej má modré jako poměnky-až mu svítí s ksichtíku.Takové měl můj děda z otcovi strany. 🙂 🙂 🙂

maca793
14. čer 2008

pri dvojičkách so si to ani nevšimla, ako sa im nenili. ale pri Karolíne ostávali aj po 4-5 mesiacoch krásne bledo modré a má ich doteraz. kamoškinej malej sa začali meniť z modrých na hnedé okolo 3-4 mesiacov

nobody
15. čer 2008

blbý, že je to polygenní .. jinak bch vám to spočítal 😀

nensy
15. čer 2008

tak malá měla od narození tmavě modré ted je má jasně modré.já mám oči zelené a manžel modré .tak uvidíme 😀

katka76
15. čer 2008

maly mal tmavomodre do 8 mesiaca, potom sa mu zacali menit a ma ich svetlohnede. Mala sa tiez narodila s tmavomodrymi, no jej sa este stale menia, rano ich ma tmave - farba neidentifikovatelna, cez den zelenosede, na vecer modre. som zvedava, ake jej ostanu nakoniec. ja mam tmavohnede, manzel svetlomodre

cherub
15. čer 2008

malá měla po narození úplně černé oči a teď je má čokoládově hnědé a myslím, že už se to nezmění 😵

danuska24
15. čer 2008

nasa ma od narodenia modre ocka, ale kedze mame obaja s manzelom tiez modre, tak nepocitam ze by sa jej zmenili (lebo to by bol pruser... 😀 )

mirrinka
15. čer 2008

Hmmmm....zaujímavá téma 🙂
Ja som bola neskutočne rada,keď sa Lianka narodila,pretože mala neuveriteľne čierne očí ako uhlíky- ja mám tmavo hnedé tak som sa tomu potešila,že bude mať očička po mne.ale......teraz má naša princezná oči ako obláčiky-krásne modré.asi po babke,lebo manžel má zelené. 🙂

mokuska
16. čer 2008

lekari tvrdia,ze farba oci sa meni po 3 mesiacoch zivota,maj prvy mal krasne modre ocicka a ani som nezbadala,a mal mtmavo hnede a mladsi mal hned take cierne ociska ako spolluobcan.

majda30
14. črc 2008

Ja i manzel mame oci hnede. V rodine nemame ani jeden nikoho s modryma ocima a nase dcera ma oci nebesky modre. Narodila se s takovyma miminkovsky modryma, chvili to vypadalo, ze jdou dohneda, ale po dvou mesicich bylo jasne, ze budou modre.

deina
14. črc 2008

Teraz nedavno sa malemu zmenila farba oci - z jasnomodrych ma sivomodre, take ako ja. 🙂 Ale manzel je hnedooky, tak mozno sa este prejavia jeho geny.

georgine
14. črc 2008

ahoj tak vyvracím fámy.. my jsem v rodine vsichni hnedoocí, jedine já mám zelené oci, a moji kluci jsou modroocí jako blázen uplne krásne modre ocka maji.. tak cim to bude.. podle to výpoctu tady co jsem si zkusila by nase deticky meli mít 4,5%sanci ze budou mit modre oci,22,7%zelene a 72%ze hnedé.. tak si vyberte.. 😀

brumda
14. črc 2008

Naše holčička má úplně modré, je jí 5 a my s manžou hnědé, ale můj táta má modré, tak asi po něm.. 😀 Máte někdo zkušenost, že by se dítko vůbec nepodobalo rodičům? Jiné oči, nos, vlasy? je to vůbec možné nebo ne? 😎

Strana
z6