Barvy v dětském pokoji. Jak ovlivňují vaše miminka?

zuzankast.
7. zář 2009

Ahojky maminky a nastávájící maminky.. Chtěla bych si s vámi vyměnit zkušenosti ohledně vlivu barev na děti.. Na mě barvy působí a proto věřím že i na děti.
Např. je-li pokojíček do modré barvy, mohou být miminka v noci plačtivá. A jemně žlutá a světlě zelená prý naopak navozují dobrou náladu - malá má mantinely žluto - hnědé a zelená nebesa a musím říct, že opravdu v noci nepláče (ani ze spaní) a stále se směje a je veselá..
Prozradí te mi jak se chovají vaše miminka v barevných pokojích?

mmmk
7. zář 2009

Zuzko, ja teda mamka nejsem, ale cetla jsem o tom vlivu barev na deti a detske pokojicky nemaji byt vymalovany kriklavymi barvami, ktere kolikrat nejsou prijemne ani dospelemu. Dite ma mit pokojicek jemnych barevnych odstinu, spis teplych barev (takze zadna modra, syte zelena). Ale soucasne se nedoporucuje syte ruda, pomerancova nebo tmave fialova. Tyhle barvy i u dospelych zpusobuji neklid (to mam vyzkouseno i na sobe).
A jeste se vyslovne nedoporucuji maluvky na stenu stylu "nas sikovny tatka namaloval krtka" 😅 Dospely si ma pred svym vytvorem kleknout na 4, aby videl, jak priserne to pusobi na tak maleho tvorecka jako dite je. Navic to, ze je to krtek, chape trilete dite, ne kojenec. Male deti maji z ruznych stinu hruzu, ne tak z cerneho obrovskeho mutantniho krtka na zdi 😎

zuzankast.
autor
7. zář 2009

jj, souhlasím. Máme stejný názor. Jsem zvědavá, jestli se tedy ozve někdo s modrým nebo jinak barevným pokojíčkem 😅
My budeme teprve dětský pokojík zařizovat, ale určitě budu pokračovat v teplých a jemných barvičkách. Jen nevím, jestli vymalovat bíle a doplňky barevné nebo zkusit i barvu na zeď. Všude máme bílou, tak by to bylo pro nás nové..

mmmk
7. zář 2009

Zuzko, jak jsem psala - mamka nejsem, ale mam hodne kamaradek s detmi a deti maji vetsinou pokojicky bile, protoze je nejjednodusi to pak zamalovat, kdyz ma prcek nutkani pomalovat zed pastelkama, pomazat jidlem nebo necim horsim (stalo se u byvale sousedky 😅). Spis bych koupila nejaky prakticky nabytek (asi ne vylozene detsky), co je bezpecny pro deti a vydrzi jim aspon po dobu zakladky. A az bude ditko vetsi, vymalovala bych na nejakou barvu. Jestli mate doma vsecko bile, nechte i ten pokojik. Maximalne bych to vymalovala odstinem "bila kava" treba. A asi bych neresila nejak specialne barvu nabytku, aby byl barevny, protoze pokojik bude jiste plny hracek, ktere jsou barevne dostatecne.

zuzankast.
autor
7. zář 2009

máš pravdu, asi zůstanem u bílé a nějakou tu barvičku tam časem můžem přidat.
taky sme kreslili na zeď, manžel dokonce jako malý zkrášlil celý pokoj temperama ! Doufám že v tomhle malá nebude po něm 😅 😅

mmmk
7. zář 2009

Tak hlavne ji nedejte voskovky! Pac tema jednou moje segra pomalovala jednu stenu u babicky (a dodnes tam stoji gauc 😀) a i kdyz se to poradne oskrabalo, jeste nekolik let to prostupovalo 😅

matru
7. zář 2009

Zuzanko, my máme vymalováno v ložnici žlutě a v pokojíku meruňkově a Nelinka od malička krásně spinká 🙂

reruna
7. zář 2009

máme pokojík pro Michálka jemně žlutý a jemně zelený, nábytek světlé dřevo a myslím, že na malého působí dobře, v pokojíčku se mu líbí, rád si tam hraje a spinká tam pěkně. modrou barvu jsme nechtěli,, protože je to pokoj otočený na severo západ, tak aby nepůsobil studeně.

tiburcia
7. zář 2009

barvy působí na všechny... 😉 my jsme měli žlutou ložnici, zdálo se mi,že je to fajn barva...pak jsme ji ale vymalovali světle zelenou a spí se nám tam líp 😉

zuzankast.
autor
13. zář 2009

Díky za vaše reakce!

Slyšela sem že pro ložnici se hodí i růžová pro růžové sny 😀
Ale my zůstaneme asi u té bílé nebo meruňkové a zelené doplňky, když už máme ta zelená nebesa 🙂 Malá se nemůže vynadívat na stromy, tak se jí tam snad bude líbit..

pikusa
13. zář 2009

Tak malej má v pokojíčku jemnou meruňkovou barvu a v pohodě...a večer při malé lampičce je to příjemné...
a spí sám v podstýlce od narození a v pohodě.