icon

Bazárek na Modrém koníkovi, jste už v "plus"?

hanula11
4. srp 2015

Tak tu asi končím s prodejem. ☹
Je to dva dny (cca) co mi na obrazovce naskočila "nabídka" at si na bazárku předplatím službu PLUS.
Moje inzeráty prý budou upřednostňované.
Aha.
A dnes ráno koukám a na bazaru tu naskakují jen samé inzeráty s "plus". 😠
Já zatím nic nezaplatila.
Jak tak koukám kdoví jestli ještě někdy něco prodám.
Co na to vy, všechny? Všechny co nemáme plus? Asi si bud sáhneme do kapsy nebo máme s prodejem věciček po dětech tady utrum.
Jaký je Váš názor?
Hezký den všem 🙂 😵

nov777
5. srp 2015

@atinkaa Tak nesvaru to ma spoustu a ja je nijak neobhajuju. Taky to nevnimam jako zdroj prijmu, takze me to ani nijak netrapi. Otazka znela, co si o tom myslime, a ja jsem vyjadrila svuj nazor. Platit to nebudu, pokud bych chtela davat sponzorsky dar, mam v planu jine organizace napr. mistni zoo. Pokud se moje veci neprodaji, vyhodim je. No stress.

kh
5. srp 2015

@isoldaeva Isoldo, zdravim, mam jednu poznámku k vyhledavani podle ceny - pokud nafotim vice věci najednou (ale neprodavam jako balik), jsem nucena zadat souhrnou cenu. Pak je to ale znevyhodneno při vyhledavani podle ceny. Uvitala bych, kdyby se mohla zadavat cena za 1 věc i při hromadne nafocenm obleceni, které prodavam po kusech. Nechce se mi často fotit kazde body, tricko zvlast a nejsem sama 🙂
ja vim, mam s to nafotit a zadat inzeraty po jednom, když prodavam po jednom, ale... 😀

aninkas1
5. srp 2015

@kh tohle se resi pomerne casto, ale jak sama priznavas, je to o lenosti inzerentu a naopak je to "podfuk" na kupujici - vidi na fotce 10 veci a cena 50,- - ktera ta vec stoji 50,-?? Nebo cela sada stoji 50,-? Nebo co jako? Je to proste jedno z celkem dulezitiych a rozumnych pravidel bazarku - pokud mam na fotce v inzeratu 10 veci, tak je asi prodavam v jednom interatu, protoze spolu souvisi, ma to nejaky duvod. Vice fotek je stejne dobre udelat, protoze se te pak lidi neptaji, jestli jim to nafotis znova...obavam se, ze toto pravidlo bude v bazarku i nadale pomerne dost vyzadovano a TIPovano...Ma to sve logicke oduvodneni - cenou za kus balamutis kupujiciho, lakas ho na nejlacinejsi kus v sade - je to marketingovy podfuk, ktery ty sama urcite take nemas rada (napr. akce v hypermarketu - neco je za korunu, ale musis k tomu udelat nakup za 15000, jinak nic a ta posminka je s hvezdickou, drobnym pismem nekde dole 😉 ) - je to na stejne urovni, ber to tak 🙂

atinkaa
5. srp 2015

@kh anicka Bola rychlejsia...jo toto napr. zlosti mna, ak pre nic ine, Rada predavam sady a potom odpovedam na miliontykrat ze ano je to cela sada a ano je to cena za vsetko... 😅 🙄

lenjii
5. srp 2015

Nemám plus a nebudu nic kupovat. I naoapk,.. když hledám,.. nedívám se na nějaké plus. Určitě bych to nebrala jako skončit tu s prodejem nebo nákupem !

betelgeuzz
5. srp 2015

@aninkas1 mně to jako balamucení nepříjde. Když chci hledat tričko do např. 30 kč, tak mi to bohužel nenajde inzeráty, kde je triček za 30 kč 5, takže cena je u inzerátu 150 kč. Mně, jako kupujícímu je v podstatě jedno, že je to nafocené dohromady, aspoň hned vidím, že prodávající má těch triček víc a můžu jich koupit víc za jedno poštovný. Rozhodně mi to jako podfuk nepříjde. Je to jen o úhlu pohledu.

betelgeuzz
5. srp 2015

@atinkaa tak když to budeš mít v inzerátu napsaný, tak se tě ptát nebudou 😉

sisstin
5. srp 2015

tak jo, jsem drsná 😀 😅

atinkaa
5. srp 2015

@betelgeuzz je to tam napisane, ale je to zauzivane...maju zenske fotku s 10trikami a cena 50korun je za jedno triko obvykle to, co uz je davno predane a teda neplati to nijak...ostatne su akoze drahsie a cena za jedno je 150 ...ale na to sa uz nedozvies - velakrat ani v texte ani vobec, len opytanim sa,takze za mna pravdu nemas jo zvyhodnuje to ak je cena jednotliva 50korun a napr. plienky odfotene dve...pretoze ten inzerat je viac vpredu a pritom by tam byt nemal...kedze ta druha plienka, ktora este akoze nepreskrtnuta nie je ma inu cenu a medzi prvymi za 50tku by sa spravne zobrazovat nemala....

sisstin
5. srp 2015

jinak co mě štve, tak jsem tu udělala už asi 15 obchodů a mám jedno hodnocení 😖

betelgeuzz
5. srp 2015

@atinkaa tady přece nejde o to, kdo má, nebo nemá pravdu, ale že každá má jiný názor. o pravdě se můžem bavit s ohledem na nějaká fakta 😉 neuvědomuju si, že bych narazila na inzerát, kde by byla cena jen nejlevnějšího kusu, spíš je v inzerátu popsáno, co kolik stojí, nebo mají všechny cenu stejnou. A jak píšu výš, aspoň jsem viděla, že dotyčná prodává triček víc a můžu jich víc koupit za jedno poštovný. takhle abych kontrolovala u každýho inzerátu, jestli neprodává ještě další trička.

sisstin
5. srp 2015

Bych docela uvitala funkci, ktera by nejak "donutila" udelit hodnoceni nebo aspon aby to toho dotycneho otravovalo nejak 😅

hanula11
autor
5. srp 2015

@sisstin hodnocení nejsou povinná, napíše ho kdo chce, kdo nechce, nenapíše 😉 😀
Mne spíš štve že nemůžeš napsat negativ neregistrovaným (píšou ze seznamu),
ti nemůžou ani tobě napsat kladné hodnocení (neregistrovaní co jsou spokojení)"

sisstin
5. srp 2015

@hanula11 no ja vim 😉 Ale prijde mi to nefer, ja si treba dost kupuju dle hodnoceni a pokud ma clovek nula nebo malo, tak u me nebudi duveru ze 😖 pritom muze byt naprosto bezproblemovy, jen jsou prave ostatni lini to hodnoceni dat. Ja davam poctive kazdymu 😠

atinkaa
5. srp 2015

@betelgeuzz ja ale myslim ze anka uviedla prave tento priklad kedze medzi plienkami je to takmer pravidlo - za mna ako som pisala je to nefer min.3x:dnes je doba kedy nik necita a fotka predava, tu laka pekna kopka ktora ale je matuca, ta kopka ak ma malu fotku tak ti zaroven neumozni vidiet dobre detaily, potom sa kopu krat riesi co bolo nafotene a co prislo a v neposlednom rade ten inzerat sa zobrazuje pod nepravdivou cenou a tiez sa nehram na pravdy, na nete nekupujem, teda som si to teraz skusila, ak zadam triko do 50-ky tak sa mi objavia i tie ktore tu nemaju byt a preto sa to tipuje;)

madrilena
5. srp 2015

@hanula11 tak si do podmínek napiš, že prodáváš jen registrovaným

atinkaa
5. srp 2015

@sisstin uplne obycajne sa on pripomen, napis to dotycnym;)

hanula11
autor
5. srp 2015

@madrilena já o tom píšu, že bych ráda aby na ně byl spoleh, ale zakazovat jim nákup nebudu.
😵

isoldaeva
5. srp 2015

@kh Ale uvědomuješ si že, když zadáš cenu jedné věci a v inzerátu je jich dohromady 4, tak vlastně podvádíš zájemce? Že je nalákáš a pak jim otevřeš oči, že je cena jiná? Cena uvedená u inzerátu má obsahovat vše,co v inzerátu nabízíš. Je to stejné, jako když si u běžného prodejce zakoupíš nějakou sadu nebo balíček většího množství zboží. Také počítáš s tím, že cena je za veškerý obsah balíčku nebo setu. Pokud si krátíš čas, tím, že do jednoho inzerátu dáš 3 věci a uvedeš cenu jen jedné, tak věř, že si tím ukrátíš čas, budeš mít více zájemců, ale skutečný prodej se prodlouží. Vím, že tento trend je v bazaru dost rozšířený, ale podstata je nalákání zájemců, nikoliv čestný prodej. To by si měli uvědomit všichni, co to dělají.

elana
5. srp 2015

@betelgeuzz tak zrovna z plenkového alba tohle (že je tam cena za nejnižší položku) znám moc dobře, vyfocená halda zboží, cena 50kč a když to rozklikneš, zjistíš, že 50kč stojí vkládačka, ale zbytek jsou plenky po 300kč. Tohle považuju celkem za nešvar, na druhou stranu ani tak bych nepodceňovala inteligenci nakupujících, zvlášť u plen všichni moc dobře ví, v jakých cenových relacích se ta a ta značka pohybuje a když tam vidí i v náhledu kapsovky Blueberry a pár vkládaček a cenu 50kč, tak asi jen blbec totální by si myslel, že za padíka dostane tu kapsovku.
@atinkaa nicméně pokud prodávám 10ks Anavy plen á 300kč a opravdu všechny jsou stejné a chci za jednu stejnou cenu a liší se jen vzorem, tak zas prodej totálně degraduje, když do inzerátu napíšu cena 3000kč, to na to nikdo neklikne. Kdo bude kupovat 10 plen? nikdo. Kdo si chce vybrat dvě, tři, jednu z toho souboru podle toho, jaký vzor se mu líbí? každý. Takže celkem brzo se stejně ta částka stane irelevantní, protože i když se najde někdo, kdo na to klikne a i by třeba náhodou celý ten soubor koupit chtěl, tak má smůlu, pže v popisu se dočte, že "volná už jen 3. zleva a 5. vpravo").

prostě nad tímto bych se zamyslela a pravidlo upravila. Cena může být uvedena za jednotku, pokud opravdu všechno stojí stejně. Pytlík brambor si kupuju za cenu na kilo, protože jsou v něm brambory velké a malé. Ale pokud prodávají vedle trička, tak je tam samozřejmě cena 299kč a nikdo nepřepokládá, že si můžu vzít celý regál těch trik a dám za ně tři stovky.

kh
5. srp 2015

@isoldaeva Ja to vidim jinak a rozhodne ne jako podvod nebo necestne lakani kupujicich, vychazim z toho, jak se chovam ja jako kupujici Vidim -li inzerat 10 tricek a cenu 50,- Kc, nemyslim si, ze bude cena za všech 10...(bych nam kupujicim trochu verila, ze nejsme uplne hloupi 🙂 ) .
Když něco shanim, radeji kliknu na inzerat, kde je od daného druhu vice věci. Tim, ze kliknu k nekomu, kdo ma vice věci v inzeratu, setrim si cas při vyhledavani. Ja, kdyz tu kupuji konkretni věci, nebavi mne prochazet toho spoustu a pak nekoupit, protože ma pani jen jednu věc a při poste se mi to uz nevyplati.
Radeji koupim od jedne pani vice věci, nez od tri po jedne.
A naopak, jako prodejci se mi opravdu nevyplati fotit kazdou použitou ponožku zvlast, když ji davam za 5,- Z téhož duvodu jsem tento inzerat stahla (prestoze jsem ho nejprve upravila podle pravidla, když jsem na nej byla upozornena - do te doby jsme nevedela, ze nejake pravidlo porusuji-, a pak i ostatní "hromadne" inzeraty) a všechny ponožky radeji hodila do kontejneru na charitu... Za cenu 55,- pouzite ponožky zapadnou hluboko ve vyhledavaci, hleda -li kupujici podle ceny. Za 5,- napsat nemohu u baleni 11 kusu ponožek, a fotit každý par při symbolicke cene opravdu nechci.

Ale nehodlam tu rozvijet debaty na téma je to podvod ci ne, jen jsem psala psala svůj názor. Jen pro zamysleni, ze i dobře mineny názor spravcu při tvorbe pravidel muze nekomu jinému pripadat nesmyslny (jak z pohledu kupujícího, tak prodejce). Nehodlam se o tom dohadovat (zahledla jsme i další reakce), na mne je to dodržovat, ale jen bych rada nadhodila i pohled z jiné strany. Spis men vice mrzi to cislovani cepic a ze bazarek ma hledani jen podle zcela presneho vyrazu /napr. při zadani AUT nevyhleda slova auto, autickovy, autíčky.... ale jen presne aut. tak nejak jsme to ocekavala u nového bazaru, ale bud jsme si toho nevsimla, nebo to ani ten novy nemá. Prijde, ze se s velkou slavou a ocekavanim jen zmenil vzhled za modernejsi. Ale diky za bazar (a ze se tu venuje pomoc uzivatelum ,ze si to tu hlidate).

atinkaa
5. srp 2015

@elana
uplne neviem ci si rozumieme dobre a fakt sa mi nechce tomu venovat cely den ale pises mne, tak este reagujem
za mna plati viz vyssie...ak chces byt fer...tak i tak by si tie jednotlive plienky mala odfotit jednotlivo...dovod ak to neurobis tak obvykle moze nastat rozpor v Tom aka je predstava o kazdej plienke a ako vyzeraju naozaj...a ak mas mat kazdu odfotenu aj zvlast tak logike mat jeden inzerat miesto napr.10nerozumiem....ved je to ctrl a upravujem len to v com sa lisia...vymyslim si na modrej fliacik, na zelenej nefunguje jeden druk atd....ale rozhodne je to jednak prehladne jednak viac fer....spolocnej fotke rozumiem vtedy, ked jednoducho ponukas zlavu za kupu celej tvojej vybavy a preco by bolo scestne ze si ju niekto kupi? mne to nepride...skor uz z ebay a pod. stranok je to stale o Tom...odfotena kopa,....zaujimava cena, kliknes skor ako premyslis a naraz prides na to, ze ta cena je pomaly za sponku ktoru ani pomaly nevidis jak je mala....prehanam ale je to stale dookola najma ak pomaham v Bazare riesit prusvihy, ktore vzniknu presne preto ze tu dierku, cmuhu, flak neviem co nebolo vidiet...lebo ta fotka je mala, nekvalitna....este s 10timi preskrtnutiami teda nemas sancu vidiet co kupujes....takze asi tolko k tomu.

isoldaeva
5. srp 2015

@sisstin Je mnoho maminek, které když napíší, že balíček odeslaly nebo pošlou číslo balíčku, tak si zároveň řeknou o hodnocení. Za to nic nedáš, jen a jen získáš. 🙂

aninkas1
5. srp 2015

Holky predevsim byste si mely uvedomit to, ze Modry konik ma pomerne rodinnou atmosferu. Emimino, mimibazar, bazos, aukro, sbazar - nikdo te "nebuzeruje", ale taky s tebou nikdo nekomunikuje. Jsou to vicemene anonymni stranky, na kterych kdyz mas problem s obchodovanim, jednak vubec netusis na koho se obratit a kdyz to nekde konecne dohledas, doufas, ze do mesice se ti nekdo z adminu ozve, pokud stranka vubec adminy ma - asi tak 😉 Takze prijemny bonus i pro ne-PLUS uzivatele je to, ze sice jsou tu nejaka pravidla, ale ta pomahaji moderatorkam bazaru a adminum, aby ta prace s podvody a nespokojenymi obchody byla co nejmensi - proste je to prevence prusvihu - ano, nemuzete v nadpisu napsat "nepouzite" nebo mit cely nadpis velkymi pismeny - jo jsou to "zbytecny" pravidla - ale na druhou stranu kdyz to vsichni respektuji, bazarek je prehledny - v nadpisu se hned dozvis, co se prodava (cervene tricko Next vel. 68) - co je mi jako nakupujicimu po tom, ze inzerent si mysli ze (nejuzasnejsi luxusni tricenko pro frajera, temer jako nove, jen dirka vlevo dirka v pravo, ale jinak bych snad i visacky dohledala, sikovna maminka opravi) - me osobne tento styl inzeratu vytaci - je to samy subjektivni dojem a fakta zadna, foto v malem rozliseni treba a jeste ve spatne kategorii idealne - pak si to nekdo koupi a prijde mu blede modrej roztrhanej hadr z Tesca (napr.) - takze jo, prodavejte si zadarmo klidne na jinych bazarcich, ale nikdo jiny MAMINKAM neposkytuje takovy full service jako Modry konik, admini pomahaji i v pripade, ze se nekdo stane obeti podvodu, snazi se to vyresit (viz Atinkaa), dokonce jsou zkoumany inzeraty, ktere jsou potencialne podvodne, aby nikdo z vas/nas jako kupujici nenaletel! Ne ze se to nemuze stat, ale je tu mnohem vetsi kontrola nez treba na bazosi - vzdy kydz slysim o okradene mamince (idealne v kombinaci treba s drahymi kocarky Bugaboo), je to z bazose...takze ano, je mozne si priplatit za PLUS (a neni to potreba), ano jsou tu prisna pravidla pro inzerci - ale taky je tu jakas takas zaruka bezpeci bazaru a zajem o jednotlive obchody - jestli probihaji v poradku a jestli maji vsichni stejne podminky pro prodej (viz ta velka rusiva pismena v nadpisu, na ktery jsem treba ja osobne alergicka - to si ten Caps log opravdu maminky neumi vypnout? 😖 ) 🙂

barinkas
5. srp 2015

@aninkas1 osobně bych neházela mimibazar do jednoho koše např. s bazošem či sbazarem... že by to tam bylo anonymní si tedy nemyslím, už jsem tam taky párkrát něco řešila a admin komunikoval hned... Zde je to spíše jak bazar jedna velká drbárna, pomluvy atd.
Dle mého všude narazíš na nesolidní maminky či prodávající...

aninkas1
5. srp 2015

@barinkas to je pravda, vsude je to tak, ze muzes narazit na nekoho, kdo je podvodnik 😉 ja co tu prodavam, tak cca 50% jsou neregistrovane maminky, takze ani tak ne "drbarna" - nejsou to typicke "konikovky", sama jsem tu vlastne diky bazaru, mela jsem daleko driv ucet kvuli bazaru nez deti a nez jsem tu zacala byt aktivni 😉 to jen takova poznamka... 🙂

ilonne
5. srp 2015

@aninkas1 A to zase nemáš tak docela pravdu, z pohledu mé bývalé pracovní pozice vím, že zrovna MMB i sbazar dost rychle v případě ppdvodů komunikují a situaci řeší. Měli jsme od nich dost trestních oznámení a i s námi jako OČTŘ, tak i s podvedenými komunikovali rychle. Ani s aukrem problém není.

aninkas1
5. srp 2015

@ilonne to je dobry vedet, ja jako prodejce se tam citim tak trochu ztracene, nebo jak to rict - v tom mnozstvi mi prijde, ze je to hodne neosobni komunikace...a kdyz jsem treba nahlasila na bazosi nelegalni prodej kopie BGB temer nikdy inzerat nezmizel, ani do tydne nebo dele...

hanula11
autor
6. srp 2015

po aktualizaci ... str. 257 😉 😀

betelgeuzz
6. srp 2015

@isoldaeva to je jen o úhlu pohledu, jestli jde o podvod, nebo ne. Mně, jako kupujícímu, to tak vyhovuje víc. Tobě možná ne, otázka je, jaký by byl většinový názor.

Strana