Bolest při styku. Mám stažené boční stahovače. Poraďte

pidmco
18. čer 2009

Ahoj holky,
zajímalo by mě, jestli některá z vás nemá něco podobného jako já.
Vždy mám při styku šílené bolesti přímo v pochvě, až hrozný. Nedá se to kolikrát vydržet. Přítel je moc hodný, vždy se snaží být jemný, ale mě to hrozně bolí.
Dříve jsem to nikdy neměla, a nevím, co s tím. Byla jsem u mudr. a ta mi prvně dala něco na zánět, to samozřejmě nepomohlo, pak jsem tam déle nebyla, ale teď jsem tam opět zašla, protože je to k nevydržení. Už kvůli tomu s přítelem skoro nespím, aby mě to nebolelo. Byla jsem opět u mudr. a ta mi řekla, že mám stažené nějaké boční stahovače. že to musím nějak uvolnit, že se s tím léčbou nic moc dělat nedá.
Vůbec nevím, co mám dělat, budu mít nějaké rehabilitace...zřejmě Mojžíšová, ale nevím co s tím. Dostala jsem Detralex na prokrvení lymfatického toku /snad jsem to napsala dobře/.
Díky moc za vaše příspěvky, jsem z toho docela špatná, tak jsem to už ze sebe musela vybalit, a doufám, že najdu nějaké rady, co dál.

margareth
19. čer 2009

pidmco: Znám to velice dobře, i já mám stejný problém. ☹ Jediné, co by mělo pomoci od bolesti, je (dle názoru MUDr.) uvolnit se, uvolnit se, uvolnit se ... a nemyslet na bolest. Ale to se jí lehce řekne a špatně realizuje. 😖 I já s tím bojuju dost dlouho a zatím bezúspěšně. Rehabky ti doporučila přímo MUDr.? Můžeš mi napsat něco více o tom Detralexu? Ještě jsem o tom neslyšela. Je fakt, že člověk se dobře uvolní např. po příjemné masáži, v teplé vaně s bublinkama, kolem svíčky, třeba i vínečko, jahody atd. M.

pidmco
autor
19. čer 2009

Margareth,
jj, to mám přímo do MUDr. Chtěla mě jako první dát Indometacin 50(antirevnatikum) pří to uvolňuje křece, ale to teď nemůžu brát, tak mi právě napsala ten Detralex. Je to vazoprotetikum, takže to zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost cév. Tzn. (podle mě)..je to hlavně na prokrvení, a asi mi to má pomoci nějak odblokovat tu křeč. Nevím sice jak, protože se tady nepíše nic o tom, že by se to mělo používat na tyto problémy...
Tak jsem sama zvědavá, na tu rehabku jdu v úterý, a když se mě ta paní z rehabky zeptala co mám, a já ji řekla přesně to, co mám naspaný ve zprávě (bolest.stah.levátorů..) tak mi řekla, ok, tak jak kdyby to měla skoro každá ženská. Tak doufám, že mi ukáže cviky, který můžu dělat doma, a snad mi to i pomůže.
Když mi při vyšetření zatlačila na tu hráz, tak jsem myslela, že z toho křesla vyskočím bolestí. To bych nepřála nikomu.
NO tak snad se nám podaří s tím nějak zabojovat.
Díky za reakci.

jeudi
19. čer 2009

ahojky v prvni chvili jsem si rikala jestli to neni genitalni opar to taky strasne boli ale to by snad doktorka poznala ...tak snad ti pomuze to co radi holky prejju hodne stesti 😉

kay
19. čer 2009

znám to je to děs, nejdřív se ze mě málem stala fe´tačka, apk alkoholička a pak jsem s tím začla bojovat bez těchto prostředků.. cvičení mojžíšové by mělo pomoct, ale musíš cvičit pravidelně.. A většinou se to stává, to stažení z nějakých příčin traumatizujících, např. porod, pád na zadek apod.. Děvče drž se.. a ještě je fajn, že je přítel tak ohleduplný, musíš to všechno řešit s ním, protože sama s tím nic nesvědeš... Já s tím bojuju cca 10 let.

cervena_vila
19. čer 2009

Ahoj, na Mojžíšovou jsem chodila kvůli tomu, že mi nějaký ztuhlý pánevní sval táhl kostrč doleva. Pamatuju si, když mi to sestra uvolňovala, jaká to byla obrovská změna. Měla jsem pocit, že se úplně vznáším, to uvolnění bylo neuvěřitelný. A pak už jen měsíce cvičení... 😉

pidmco
autor
19. čer 2009

Kay, cervena_vila, diky moc.
Teď jsem se nějak i uklidnila trochu, že vím, že to cvičení může pomoci. Teda aspoň doufám.
No snad to pomůže, díky.
Uvidím co mi v pterý řeknou. 🙂