icon

Čerstvě po OPU nebo ET/KET - duben, květen 2015

lloupacek
21. dub 2015

😵
Ahoj všem, kdo jako já podstoupily IVF. Pro mně bylo toto dubnové první. Jsem čerstvě po OPU. Jak jste ho snášely?

Musím říct, že u mně dobré. Narkozu já osobně miluju, tam problém není nikdy. Po probrání se, trochu tlaky dole, ale nic co by se nedalo vydržet. Horší to bylo potom doma v posteli, tam se bolest trochu rozjela, ale vydržela jsem bez prášku.
Dnes, tedy den po OPU jsem už v práci, ale jsem v kanclu, takže pohoda.

Zaráží mně ale, že si mám volat do laborky až druhý den od OPU, tedy zítra. Taky jste musely zpočátku čekat dva dny? Pak už se volá denně?

Čerstvě po OPU nebo ET/KET - duben, květen 2015
Strana
z4
tucnaccek
28. kvě 2015

Ahoj, za 14 dnů jdu na ket. Je to nekonečné čekání ☹

lloupacek
autor
28. kvě 2015

@tucnaccek ale už víš datum nebo aspon casový usek, to je super. to utece. horsi je cekani na test devce

tucnaccek
28. kvě 2015

@lloupacek no to mě též trefí 😀 co ty? Jak to Zvládáš?

lloupacek
autor
28. kvě 2015

@tucnaccek pohoda, citim se velmi netěhotně, takze tomu moc sanci nedavam 🙂
ale utika to svinsky pomalu

tucnaccek
28. kvě 2015

@lloupacek tak to pravé vyjde když se takto cítíš!! Urco to vyjde 🙂 kvalitní embrya vám dali.

apolla
28. kvě 2015

@lloupacek naopak!!! Musíš si pořád říkat, že těhotná jsi, hladit bříško, přemýšlet, co budeš brzo kupovat...to jsem dělala já 😉

lloupacek
autor
28. kvě 2015

@tucnaccek
@apolla

holky, po všech neúspěších už mně popravdě nebaví si furt něco namlouvat a pak být nasr*****. To si radši budu myslet, že nejsem, a když budu, tak to bude jen příjemné překvapení. Zítra už chci testit, ale vím, že je to brzo.

@apolla tys měla který den poz TT?

apolla
28. kvě 2015

sedmý...ale fakt hodně slabý, mám to teda i na blogu.

lloupacek
autor
28. kvě 2015

@apolla joo uz vim, vzdyt jsem te pravidelne sledovala. sedmy hm tak to mam jeste more casu 🙂

tucnaccek
28. kvě 2015

Já to taky stopro budu zkoušet dřív 😀 znám se 😀 bože, tak se těším!!!

misutka30
30. kvě 2015

@supermarket1976 Tak tvůj příklad mi dává naději🙂 já při druhém IVF také moc nereagovala, měla jsem jen 4 vajíčka, z toho zralá a oplodněná 3 a vydrželo jedno. Bylo to hrozné zklamání, pak jsem měla 4x za sebou nativ a minimálky, poprvé v únoru jsem měla sama přirozeně dvě vajíčka, doktorka nad ultrazvukem medila, jak vypadaly hezky, no sice se pak i obě oplodnily, ale v den transferu, když už jsem pomalu vyrážela z domu mi volali ať ani nejezdím, že se obě zastavily ve vývoji. To bylo hrozné. Poté jsem vždy měla několik vajíček, ale vždy k transferu zbylo jedno. No, nikdy ale nebyly // čárky na testu.
Moc moc držím tobě pěsti, věřím, že to jsou stále nervy a možná ještě větší než těch prvních 14 dní... určitě vše dobře dopadne! Už si to zasloužíš 🙂

supermarket1976
31. kvě 2015

@misutka30 Moc děkuju a Ty taky věř. V našem případě je ta cesta snad prostě jen pomalejší a chce to trpělivost. Je moc hezký vždycky najít někoho, kdo to má podobně. A máš pravdu, teď je to snad ještě napínavější, než před testem, ale těžko říct. I kdyby to dopadlo blbě, zvýšila se mi celková naděje, že to jednou nějak půjde. Doktor Mrázek nám říkal, že se máme snažit to očekávání co nejvíc držet na uzdě, abychom potom nebyli moc zklamaní, ale důležité je pokračovat, nevzdávat to, zachovat si rozvahu a trpělivost. Třeba čekáme na to správný miminko 🙂. A ta odolnost, trpělivost, naděje... to můžeme všechno zužitkovat i v jinejch ohledech života, než je mateřství. Věřím, že jsem za těch 5 let snažení hodně pochopila a naučila se.

misutka30
31. kvě 2015

@supermarket1976 Přesně jak píšeš, člověku pomáhá i jen to vědomí, že je na tom někdo podobně jako ty. Já jsem tedy teď psychicky celkem vyždímaná, ale jak říkáš, člověk se na tom snaží hledat nějaká pozitiva, nějaký smysl, aby z toho neměl depky. Já si třeba teď říkám, že to, že se nám nedaří mít teď miminko, je možná i o prověření našeho partnerského vztahu, zda to jednou zvládneme a vlastně nám to vytváří prostor zapracovat, posílit náš vztah...asi to tak teď má takhle být.
Sice jsem těhotenství ještě neprožila, ale myslím, že úplně chápu, o čem píšeš. Asi je to teď pro vás hodně napínavé období, plné obav, ale i naděje a velké radosti. Myslím, že to ale dobře dopadne 😉 mimochodem jsi na nemocenské nebo chodíš do práce?

smtanka
1. čer 2015

Ahojte maminky, ať už stávající, očekávající nebo snažící. Pročetla jsem se spoustou diskusí, ale poprvé se zapojím až do té vaší. Dnes se mi 11 den po KET potvrdil negativní test i na krvy na gynekologii. Bohužel jsem se kvůli obavám z OHSS k ET vůbec nedostala. A 4 embryjka nám proto hned zamrazili. Teď už nám zbývají jen poslední 2 a pak znovu na IVF. Popravdě, se trochu zlobím... Když se mě na klinice doktorka před odběry ptala, jestli OHSS risknem, nebo raději se zavedením embryjí počkáme až se tělo pročistí, tak jsem vůbec neměla ani zdání o tom, že je u KET nižší pravděpodobnost úspěchu. Pamatuju si jen, že jsem se zeptala, jestli výsledek se dá očekávat stejný. A paní doktorka mi šikovně odpověděla: "Nastimuluju Vás stejně." Dnes už vím, že mi vlastně na mou otázku neodpověděla. Možná záměrně. Možná naivně jsem věřila. Měla jsem do toho jít rovnou. Možná bych už dnes byla těhulka.. A to mě užírá. Navíc se kolem rojí problémy v práci, kde to začínají tušit. Ubližuje to mě i partnerovi. O penězích ani nemluvím. Nicméně, dnešní den neúspěšného transferu beru také jako první den nového pokusu. Snad to bude brzy. Ve čtvrtek jdu na konzultaci. Na stejnou kliniku, k jinému lékaři. Tak doufám, že hned naplánujem další KET. 😎 Tentokrát snad úspěšný... ☹

tucnaccek
2. čer 2015

@smtanka Tak někdo říkal, nevím teda kdo, že KET je statisticky úsěšnější než ET ☹ U mě stejné, taky obavy a taky vše do mrazáku ☹ příští týden mě čeká KET ☹ mám strach

lloupacek
autor
2. čer 2015

@smtanka ahoj. Moc mne to mrzi. Opravdu hodne holcin otehotnelo az po ket. Ja osobne jsem s tebou na jedne lodi. Jsem 9 den od ket a nic. Muzu se optat kam chodis? Je pravdou ze vetsina soukromych klinik jede proste na zisk... Je to business. Bohuzel to odnasime my, zoufale snazilky a nase city i penezenky. Jsem z toho taky otravena ale uz se snazim sakra dlouho. A jestli te to uklidni tak ja mela et po ivf krasnou blostocystu v nejvyssim stadiu a nechytla se. Takze tak

smtanka
2. čer 2015

@tucnaccek Vůbec neměj strach. Nenapsala jsem to, abych někoho polekala. Mrzí mě to. To jsem nechtěla. Myslím, že to opravdu hodně holkám vyšlo i díky tomu, že to tělo je stimulované jakoby delší dobu. Já to už teď teda na sobě cítím. 😉 Přece jen by to bylo nespravedlivé, kdyby mě hned teď napoprvé vyšlo miminko. Když kolikrát čtu, čím si tady holky musí projít. Jeden KET, to je nic. Na druhou stranu, všechny diskuse vždycky končí tím, že ty první holky už rodí! FAKT. Každé to nakonec vyjde. Když mi to nevyšlo teď, neznamená, že to nevyjde jindy. Asi ještě jen nebyl ten správný moment. Buď ráda, že KET už máš příští týden. Kdyby to šlo, jdu taky hned na další. Klidně dnes. 🙂 Pro mě je lepší, když se něco děje. Než čekání mezi cykly. To je příšerné. Těším se s tebou!

smtanka
2. čer 2015

@lloupacek Četla jsem, že v roce 2035 už bude celá jedna polovina populace neplodných. Víš co to znamená. Naše děti, naše dcery budou jednou pravděpodobně muset projít mnohem větším bojem, aby měli miminko. Říkám si, já to zatím zvládám. Ale co jednou ty moje děti? Budou mít taky takové podmínky? Děsí mě to.

Když bych to tak nějak shrnula, začala jsem si píchat Gonal a pojídat prášky. Začali mi růst prsa a břicho. I přesto, že jsem těhotná nebyla, tak jsem se tak cítila. Byl to zvláštní pocit. 🙂 Po Opu jsem zase mohla chvíli pít kávu a dělat si horké dlouhé koupele. Mohla jsem si večer vyjít... Když jsem začala stimulovat na KET (estrimax, utrogestan), tak jsem takové stavy neměla. Ale zase jsem se těšila, že přijde něco nového. Něco se zase začne dít. A těšila jsem se znovu. Dnes ráno jsem se vzbudila a už se těším na další kolo. Ano, pravda. Ty peníze mě štvou. Je to šupa. Ale co už. Miminko chceme.

9 od KET ještě nemusí nic znamenat. Říkala mi to i gynekoložka, než mě včera poslala na krev. Ta hladina HCG může být v krvy nízká, i přesto, že těhotná jsi. Každý to má jinak. Držím pěsti!

smtanka
2. čer 2015

@lloupacek Nám zaváděli embryjka po prodloužené kultivaci. Prý 100% kvality i po rozmražení. Sliznici jsem měla 8,5 mm, což je prý snad taky ideální. Jediné, co nebylo dobré, byla moje psychika. Už nevím, jestli je to těma hormonama, které do sebe dávám, nebo mnou. Každopádně na tom musím pro příště zapracovat. Míň věci řešit a stát se flegmatikem. Nenervovat se a nechat věci být. 😝 Jak na to?

PS: těch 14 dní doma hrozně rychle uteklo. Ale v práci mi dávají zabrat. Něco tuší. Tak jdu k nadřízené na kobereček. Naštvala jsem se. A poslala včera pár CV. Dnes ráno mě vzbudil telefonát s pozvánkou na pohovor.

Omlouvám se, že píšu tak rozsáhle 😀

lloupacek
autor
2. čer 2015

@smtanka přeju hodne stesti s novou praci, kez to vyjde. nevim co je tve sefove do toho cim si prochazis!! muj sef me v tom strasne podporuje a dava mi volno kdy potrebuju ... skocim si na ET a vratim do prace a je pohoda. 🙂 opravdu nezavidim lidem, co si musi v praci vytrpet to co ty.
o penezich mi ani nemluv, hrozny sumy ... a jestli podstoupim vsechny 4 pokusy ivf tak mne to asi zruinuje🙂

smtanka
2. čer 2015

@lloupacek Přesně tak. Jak na to člověk nemá myslet, když musí šetřit všude kudy chodí... Chtěla bych to už konečně dostat... Přála bych si znát už další termín Ketu.

adrusenkaaa
20. únor 2016

@supermarket1976 ahoj jak jsi psala, že máš dvě čárky to bylo po Et nebo Ketu?děkuji.

supermarket1976
20. únor 2016

@adrusenkaaa já ket nikdy neměla, nikdy nebylo co mrazit...

adrusenkaaa
20. únor 2016

@supermarket1976 Takže jsi těhotná po Et ?

supermarket1976
20. únor 2016

@adrusenkaaa kojím tady kojence po et 🙂

adrusenkaaa
20. únor 2016

@supermarket1976 Bože další moje naděje. Skvělé zprávičky. Přeji štěstí. A děkuji za čas. 😉

supermarket1976
20. únor 2016

@adrusenkaaa nevzdávat, nevzdávat, nevzdávat! dobře to dopadne!!!

Strana
z4