icon

Chov vodní želvy. Poraďte

vojtisek2007
4. dub 2009

Ahoj všem,
synátor dostal k narozeninám vodní želvu - mississipskou (nevím jestli název je správně napsaný) a teď co, želvu jsme nikdy neměli, takže víme, že krmit, svítit, má ohřívač vody a filtr....ale užili by jsme nějaké praktické rady ohledně chování želvy...A hlavně jeden velký dotaz - můžeme mít želvy dvě - nesežerou se nám, syn má totiž pocit, že jí tam samotný musí být smutno 😀 . Moc všem děkuji za všechny rady.

Strana
z2
nobody
5. dub 2009

no my jsme měli želvu nádhernou, která patří taky do tý podčeledi nebo co to je..
no praktiký rady: stopovat jí, kolik vydrží pod vodou apod 😀
určitě se nesežerou, když jich bude víc

já ji krmil nějakou směsí korýšků malých, ani extra péči nepotřebuje

DEJTE POZOR NA TEPLOTU VODY 😀 😉

nobody
5. dub 2009

takže stačí si najít něco o želvě nádherné, to máš to samý
jihnak prakticky nic z tvý strany nepotřebuje..akorát správnou teplotu, čistotu, prostor, ..... a milion věcí 😀 😝

dnada
5. dub 2009

http://www.zelvy-4ever.cz/index.php?page=chov

zkus se kouknout tady 🙂 Já taky měla želvu nádhernou je to fajn zvířátko jen bacha,želvičky koušou !!! 😎

nobody
5. dub 2009

kdyby to nějak nevyšlo, tak želví polívka je prý dobrá 😉

suki
5. dub 2009

já želvy radši nechovám.... 😀

nobody
5. dub 2009

cssssssssssssssssss

😀

suki
5. dub 2009

co jako? 😀 😀 😀

nobody
5. dub 2009

některý želvy mají rády skoro až teplotu varu

nobody
5. dub 2009

celkem podrobně http://trachemys.wz.cz/

nobody
10. dub 2009

co želvička? je v pohodě?
mě totiž želvičky zajímají maximálně

vojtisek2007
autor
12. dub 2009

nobody - díky zai nfo a stránky - želvy jsou v poho - zatím - už jsme koupili tu kámošku, je o hodně menší než ta naše ale zato je pořádně drzá 😀 , ségra si jí koupila taky (aby náhodou nebyla pozadu) a prasklo jim to topení a želva se uvařila ☹ ☹ ☹ , tak včera byli pro nový želvy a topení jim tam už nedali....teď manžu napadlo, že by jsme k nim ještě pořídili kraba, ale to už fakt asi ne...aby se nám to nesežralo navzájem

nobody
12. dub 2009

a snáší se v pohodě, ne?
joo, s teplotou a topením jsou občas problémy 😉
taky by mě zajímalo, co by s nima udělal ten krab .. ty jsou na chov snadný, ale musíš mít fajn podmínky (souš, vodu, štěrk, písek,kameny,........)

asi by si nevadili....ale nevím, nevyznám se v tom

nobody
12. dub 2009

tak aspoň měla ségra želví polívku 😀
já se spíš vyznám v mořským světe pod hladinou, ale krab, to je dobrý nápad
chci kraba! 😀

marketazam
12. dub 2009

my máme vodní želvy (klapavky) bez topení- cca 2 roky a nevypadá že by jim to nějak vadilo- asi tak 12h denně na ně svítíme UV lampičkou tak když je jim zima tak si vlezou pod ni a nahřívají se- ale většinu času stejně plavčí. Jinak máme v akvárku i rybičky (odolné rybky jsou tam i rok, ale většinou je při nepozornosti dřív nebo později želvy sežerou) šneky taky sežerou, zkoušeli jsme i žabky, ale ty byly z želv tak vystresované, že byly pořád zalezlé a pak je stejně želvy sežraly
jinak u krabů si myslí mže bude problém v tom že krab je do slané vody a želva do sladké (krom toho že by naše želvy asi sežraly i kraba pokud by nebyl o moc větší)...

vojtisek2007
autor
13. dub 2009

no želvy se snáší v pohodě, i při jídle - myslela jsem, že se třeba budou prát a nic, velká čeká, až se nají malá a pak má zbytky 😀

marketazam - ale ve zveráku mají kraba normálně ve sladký vodě jako želvy....já si myslím spíš opak, že by krab sežral želvy 😀

suki
13. dub 2009

my jsme taky uvařili želvičky topením....dokonce dvě. 😅 😕

nobody
13. dub 2009

a chutnaly?

suki
13. dub 2009

fuj

nobody
13. dub 2009

ale musíš ji vytáhnout z krunýře, to pak líp chutná

suki
13. dub 2009

bude nakládačka

marketazam
13. dub 2009

vojtisek: já vždycky když sem viděla kraby ve zveráku tak byli uplně maličkatí...

vojtisek2007
autor
13. dub 2009

marketa - no tyhle byli tak 10cm tělo - a k tomu ty nohy...a ségra pořídila ještě chameleona 🤐

marketazam
14. dub 2009

tak to už je jiná míra 🙂 to by bylo kdo z koho... o chameleonovi sme taky přemýšleli (že by byl spolu v terárku se such. želvou co taky máme) ale prej to není moc vhodné, že na sebe navzájem přenáší nějaký choroby (hlavně želva na chamíka- nějaký roztoče od kterých je želva nosičem a chamík na to pak chcípne 😒 ) a další terárko už fakt pořizovat nechceme

nobody
14. dub 2009

a hada nechcete? 😝

lenula.b
14. dub 2009

já měla jen suchozemskou želvu 🙂
vodní má bratránek, skoro nic nepotřebuje...akorát teda fakt kouše 😖
uvařili? 😕 chudinky 😢

vojtisek2007
autor
14. dub 2009

nobody - hada bych chtěla mooooccc - u nás ve zveráku mají krásnou krajtu albína - nádherná - manža povídal, že jak to donesu, tak to upeče 😀 😀 😀

nobody
14. dub 2009

vojtisek ...a jaký je to druh krajty?
Ony moc nechtějí žrát .... teda určitý druhy

vojtisek2007
autor
14. dub 2009

nobody - je tam napsáno krajta tmavá - albinotický typ - je fakt náááááááádherná

marketazam
14. dub 2009

tak já hada teda určitě neee

nobody
14. dub 2009

tak tmavou nedoporučuju

Strana
z2