Co dělat, když je můj přítel alkoholik?

evicka555
18. říj 2017

Dobrý den, třeba mi někdo z vás co něco podobného zažil poradí. Jsem s pritelem 3,5 roku a mame spolu 18mesicniho syna. Než se syn narodil nebylo to s pritelovym pitím alkoholu tak zle a nějak mi to nepřišlo. Ale co máme syna a bydlíme spolu je to opravdu hrůza. Ja sportuju a nepiju vubec. On je denně opilý, pije hlavně v práci. Přes víkend když je doma si da jen pivo, ale přes týden je to šílené. Je agresivni a vadí mi ze kdyz je opilý nevnímá nic kolem sebe. Nedá se s ním bavit o synovi o ničem. Už jsem několikrát řekla, ze pokud to tak půjde dál odejdu, ale je mu to nejspíš jedno. Vadí mi, ze by syn měl vyrůstat v takovém prostředí. V dětství pil přítel moji matky a bylo to desne tak to nechci pro své dítě. Co by jste delali? Odešli? Nebo ho nějak dostat na léčení? Děkuji za radu.

ferrari
18. říj 2017

No hlavně musí chtít on sám pokud nepůjde on tak s tím asi nic neudělate☹

vladimira_b_l
Autor odpověď smazal
Zobraz
ssandy
18. říj 2017

jestli sám nechce přestat nebo se léčit a ani rodina mu za to nestojí, tak odejít.

janulkakraniska
20. říj 2017

Rozhodně bych odesla. Nez prijde o praci diky chlastu a budete na dne jeste vic.
Lecba alkoholika neni jen o tom,ze ho nekam dostanete a je vyhrano!

anelamates
21. říj 2017

Jak může pít v práci? Co dělá? jestli dělá na hospodě, tak jediná možnost je dát mu nůž na krk. Bud se bude léčit a zdrží se, anebo odejdu. Pokud nechce, tak raději odejít hned. Jinak to nevidím.

evicka555
autor
23. říj 2017

Moc dekuji za rady..

evicka555
autor
23. říj 2017

@anelamates dělá na stavbě..

ariadna12
23. říj 2017

Dobre si to je treba rozmyslet, jestli za to takovy partner stoji. Pokud je agresivni, vzala bych nohy na ramena. Bala bych se, aby nenapadl mne a hlavne miminko. A alkohol je drahy, pozor, aby nebral penize potrebne pro dite.

llenka1
26. říj 2017

Zbal sa a odid. U nas otec alkoholik, mame vycitam doteraz z nas nechala vyrastat v tak prostredi. Tvrdila ze s nim zostala kvoli nam... detom. Kvoli nam detom mala odist... radsej na ubytovni jest suchy chleba a vodu ako vyrastat v takom prostredi. Ak s tym nic neurobis dieta ti to raz bude vycitat.

anelamates
27. říj 2017

@evicka555 A jak může chlastat na stavbě? tak je napráskej na IBP. Anebo jeho šéfovi. A po práci si pro něj chod, jestli ti za to stojí. A pokud by to něšlo, tak odejdi. Život, s alkoolikem není život, ale peklo.