icon

Co dělat, když nechtěně kliknete na podezřelou SMS?

janinaklinku
16. lis 2021

Přišla mi takhle SMS a já jsem na to blbec najela, tak mě vyjela stránka o nějakém vyhledávání balíčku. No a já zase klikla a objevilo se mi balíček a že clo bude stát 50 Kč. To už jsem to rychle vypínala, mám se teď bát, že jsem si pěkně zavařila?

Co dělat, když nechtěně kliknete na podezřelou SMS?
nikoulinka
16. lis 2021

Dneska mi taky došlo. Dávala jsem na místní FB a ve velkém holky psaly, že jim taky dneska tato smska cvakla. Údajně by to měl být podvod. Jedná paní akorát psala, že takové SMS chodí, když si objednava z Ali. Já si však neobjednavala ani tam. Takže spíše nějaké kdo ví co.

janinaklinku
autor
16. lis 2021

@nikoulinka já si z Ali nic neobjednala, ale právě čekám na balíček tak jsem si myslela, že to bude ono

martulka6188
16. lis 2021

Taky mi to dnes prislo. Doklikala jsem se tam, kam ty a dal neresila. Myslim, ze budou chtit nachytat lidi, aby jim ve velkem platili tech 50,-Kc.

janinaklinku
autor
16. lis 2021

@martulka6188 No mě to vylekalo, protože jsem si hned představila, jak mi někdo vysaje účet a podobně. Ale tak snad to tedy bude dobré, peníze jsem žádné neposílala tak budu doufat.

melek5
16. lis 2021

@janinaklinku taky mi dnes přišla SMS že můj balík z UK byl zabaven celnikama a přitom vubec nic necekam

izzylka
16. lis 2021

Pokud jsi nikde nic nevyplnila, tak buď v klidu 😉

berenika39
16. lis 2021

https://www.idnes.cz/technet/internet/podvodnic...
Tady se o tom píše, je to podvod, ale pokud jsi skutečně nic nikam nevyplnila, je to spíš v pohodě.