icon

Co si myslíte o lidech, kteří se s vámi dají do řeči v restauraci?

25. čer 2026

O víkendu jsem se sešla s kamarádkou v pizzerii. Neviděly jsme se skoro 2 měsíce, těšila jsem se, že si popovídáme a trochu si odpočineme od dětí. U vedlejšího stolu ale seděla mladá paní v našem věku a začala se s námi bavit. Nebylo to dlouho, asi jen 15 minut, protože už měla dojedené a odcházela. Byla úplně v pohodě, milá, ale překvapil mě rozdíl názorů mezi mnou a kamarádkou. Kamarádka z toho byla nadšená, jak má ráda, když se s ní někdo dá do řeči apod. Já s tím byla v pohodě, ale trochu mě to i obtěžovalo. Těšila jsem se, že si popovídám s kamarádkou, a neměla jsem úplně náladu na úplně cizí paní, kterou už v životě neuvidím. Co si o tom myslíte? Máte rádi, když se s vámi někdo takhle dá do řeči, nebo vás to spíš obtěžuje?

anonym_5bde81
25. čer 2026

Není to jedno? Každý to má jinak. Mně by to vyhovovalo, manžel by byl naštvaný. Na co ti bude názor ostatních.

autor
25. čer 2026
@anonym_5bde81

Není to jedno? Každý to má jinak. Mně by to vyhovovalo, manžel by byl naštvaný. Na co ti bude názor ostatních.

@anonym_5bde81 Modrý koník je diskusní fórum, tak se ptám na otázku do diskuze.

anonym_01432d
25. čer 2026

Mně se to stává hlavně u starších osamělých lidí - v obchodě, čekárně, na zastávce a podobně.

mishka87
25. čer 2026

Jsem prodavačka a k tomu extrovert, takže hovor s cizími lidmi mi nikterak nevadí. Kolikrát si s nimi popovídám lépe, než se svým chlapem. Ale pokud je někdo spíše introvert, tak mu to může vadit a chápu to. Můj muž se nerad baví s cizími lidmi, pokud nemusí.

anonym_dc2002
25. čer 2026

já mám lidi ráda a běžně mi tohle úplně nevadí, ale když bych šla s kámoškou na pokec a dlouho jsme se neviděly, tak u toho nikoho dalšího nepotřebuju.. kolikrát si nestihneme říct všechno mezi sebou natož ještě s cizím člověkem 😀

anonym_d66377
Včera ve 03:46

Když je to na 15 minut, tak bych to neřešila… půl hodina plus, to už bych se slušně ozvala. Také se mi to stává u starších lidí, i když jsem introvert, tak je nechám se vypovídat, musí to pro ně být těžké, obzvlášt, když třeba přišli o celoživotního partnera. Takže prostě bych byla schovívavá, nikdy nevíte, co pstatní prožívají, ale vocaď pocaď. :D

krtcice
Včera v 06:29

No, já bych asi koukala jak puk. Tohle se mi nikdy nestalo a doufám, že nestane 😅