Covid u známého. Přeháním to?

kacenkaaa12
1. srp 2020

Ahoj, chtěla bych znát váš názor, po měsíci jsem přijela k mamce na víkend, abych se od ní dozvěděla, že bratr jejího nového partnera byl testován na Covid, asi bude pozitivní, je mu špatně. Já se teď cítím hrozně naštvaná, že mi to neřekli, a přemýšlím, zda jet zpět k sobě nebo co teda dělat?
Volala jsem to partnerovi, který je u svých rodičů a ten ze mě má srandu, že to prý moc řeším a ať tam zůstanu.
Co byste dělali na mém místě?

mimco
1. srp 2020

@kacenkaaa12 neřešila bych to, není to cholera 👍

pipi_puncocha
1. srp 2020

No a oni s ním měli kontakt? Pokud ano, tak bych tam nebyla... Nemám z toho přehnaný strach, nicméně nepotřebuju úplně trávit léto v karanténě a potenciálně ohrožovat své blízké.

drakenn
1. srp 2020

Asi bude pozitivní, ano na 50%..

verca_0
1. srp 2020

Taky jsem byla testována na covid a jsem negativní, to ze mu není dobre, neznamená ze má hned covid, všichni to moc prehaneji, já byla nemocná, chtěla jsem léky a místo toho jsem hned byla poslána na testy , ze mám příznaky a určitě jsem pozitivní, blbost, vedela jsem, ze nejsem, je to všechno přehnane🤷🏼‍♀️

j.a.n.i
1. srp 2020

@kacenkaaa12 Asi takhle, záleží jestli byl ten nový partner se svým bratrem v kontaktu, třeba já se se svým bratrem osobně vídám méně než jednou mesíčně, takže bych taky nikomu nehlásila, že je testovaný na Covid, proč jako, když jsem s ním nebyla. Naopak pokud v kontaktu s partnerem a mamkou byl, tak bych mamce vynadala dost důkladně, nejde o strach z nakažení, ale o to, že bych mohla být zcela zbytečně v karanténě, jen protože někdo má problém s tím otevřít pusu do telefonu. Nicméně, když už tam jsi, tak je to asi fuk, karanténa by tě stejně neminula, to jestli si tam půl dne nebo 2 nehraje už roli.

veronikav31
2. srp 2020

osobně bych to nepřeháněla. kamarádky táta je v karanténě,protože jeho kamarád co s ním byl na oslavě covid má, ale on je po testování negativní, ale přesto karanténu má,ale kamarádka byť je s tátou v jedné domácnosti karanténu nemá.spoustu lidí příznaky nemá a přesto jsou pozitivní na covid a chodí mezi námi. osobně bych tam zůstala,neřešila bych to

zelenaesmolda
2. srp 2020

Ja bych to asi nehrotila pokud nemas v okoli rizikove skupiny jako stare lidi ci male deti.
Ze vsech mych znamych a kamaradu a rodiny mel covid jenom jeden kamarad,mel pozitivni test.Tyden byl doma,vylezel se a je v cajku.Ono je to podle me z velke casti proste nafouknuta medialni bublina...

mourovatakocka
2. srp 2020

Já bych se moc nezdržovala. Pobyla bych spíš venku, na zahradě, ale ne uvnitř a ne na delší čas. Doma bych si lokla vitamínu D a myslela na své prarodiče, ke kterým jezdíme několikrát týdně a nerada bych to k nim přinesla.
Záleží na tobě. Mor to není, ale je to nová nemoc, která zanechává trvalé následky po vyléčení a to by mi za to nestálo.

ariadna12
2. srp 2020

Zjistila bych si, zda a kdy se videli s nemocnym naposledy a podle toho se zaridila. Podle mne Ti to meli rict dopredu, pokud tam ten styk byl. Pokud by ve styku v posledni dobe byli, otocila bych se na podpatku a byla obezretna (kdyz byli ve styku, byli testovani?, mam kolem sebe nekoho rizikoveho, koho mohu ohrozit?).

veronikav31
2. srp 2020

@zelenaesmolda malé děti základní koronavirus mají v sobě-proto jsou usoplené,hlavně ve školce

alcar
2. srp 2020

Chybi zakladni informace o tom, kdy s nim byli naposledy ve styku a jak dlouho. Ja bych se kazdopadne chovala uplne normalne, neb s prokazatelne pozitivnim clovekem do styku neprichazis.

zelenaesmolda
2. srp 2020

@veronikav31
koronaviry jsou vsude kolem nas

veronikav31
2. srp 2020

@zelenaesmolda jj,mě to nevadí,patří to už běžně

zelenaesmolda
2. srp 2020

@veronikav31
me taky ne

marukorinkova
4. srp 2020

ahooj, ja bych se urcite nechala otestovat... mam z toho docela strach... azs to nestoji svet... radsi nez abych byla nervoza :( dej vedet jak to dopadlo

kometkak
4. srp 2020

Asi bude pozitivní.. ? Trochu paranoidní.. I z nemocných testovaných je opravdu malé procento nakažených..

babanci
19. srp 2020

Já bych nedělala vůbec nic. Užila bych si hezké chvíle s rodinou a vůbec, užila si léta. Není to mor.

veronikav31
19. srp 2020

@kacenkaaa12 tak jak to dopadlo?byl test pozitivní?