icon

Dá se volit v porodnici?

frantiska85
22. led 2013

Ahoj.
Ráda volila, ale blíží se mi termín porodu. Zítra mám poslední možnost zajistit si volební průkaz, ale je to vůbec možné, když nemůžu na úřadě s jistotou říct, jestli budu volit v "naší" volební místnosti nebo snad v nemocnici? Funguje to vůbec tak, že za hospitalizovanými lidmi někdo z volební komise zajede?
Díky za odpovědi.

speedygon
22. led 2013

Ahoj, v tv jsem viděla, že volební komisaři chodí i do nemocnic, ale pochybuji, že do všech a na všechna oddělení...

slundo
22. led 2013

určitě dá, právo na volbu má každý, tudíž i pacienti v nemocnici. Jen bych se poptala na příslušném obvodě jak se to zařizuje.

jajkaz
22. led 2013

Nevím, jak je to s docházením komisaře do nemocnic. Ale co se vyřízení povolení týká - dostaneš kartičku, se kterou můžeš volit kdekoliv (předkládáš pak občanku a tu kartičku). Dokonce i u sebe ve svém okresku, když se ještě nic nerozjede 😉

hofka1
22. led 2013

Já bych si o tu kartičku zažádala, můžeš s ní volit přece i na úřadě, kam spadáš, kdyby mrně ještě nechtělo ven🙂 Případně určitě se přímo v nemocnici/úřadě můžeš informovat, jestli toto provádějí.

speedygon
23. led 2013

Jenže s tím průkazem je to na delší dobu-pochybuji, že jej vystaví na počkání...My máme volební místnost ve škole, co máme tak 3 minuty od domu 😀

maximka33
23. led 2013

tak bohužel možnost získat průkaz byla jen do dnešních 16 hodin.