Darovaná výbavička. Jak se zachovat?

7. bře 2020

Po dvou detech jsem zavezla lepsi cast vybavicky (novejsi kousky)-3 bedny od o do 2 let mamince moji kamaradky. Ta o tom nevi, protoze ma problem otehotnet. No jenze ted jsem zjistila,ze jsem tehotna. Je mi blbe chtit darovane veci zpet po kamaradcine mamince (kamaradka porad nemuze otehotnet), ale zase na druhou stranu proc zase vse kupovat znovu,kdyz to nekde lezi nevyuzite. Zase si rikam, ze zase par kousku budu mit novych,tak by potom dostala zase novejsi vybavicku, nez tu co tam ted lezi ve sklepe uz nekolik let. Jak byste se zachovaly vy? Dekuji

iris92
7. bře 2020

Ja bych to chtela zpatky. Vzdyt jsou to vase veci, kamaradka je ted nevyuzije a verim, ze to maminka pochopi 🙂

eviicka
7. bře 2020

A ví paní, že jsi těhotná? Třeba až se dozví, tak se nabídne sama. A když ne, tak bych se asi nenuceně optala, jestli to ještě mají, že by sis ráda něco vybrala.

olga_
7. bře 2020

Vzala bych si to zpátky. Není na tom vůbec nic špatného, trapného apod.

kacenka115
7. bře 2020

Bych o to slušně požádala, s tím, že zase pak vrátím a v případě potřeby (kdyby kamarádka otěhotněla) se podělím. Není na tom nic špatného, když to stejně leží nevyužité. ;)

not_blond
8. bře 2020

Mne to teda blbe prijde. Nechapu, proc jsi darovala vybavicku nekomu, kdo ji nepotrebuje, kdyz sama otehotnis. Ja jsem vybavu pustila, az kdyz jsme na tuty vedeli, ze dalsi nebude.

martt
8. bře 2020

Ja bych si s kamaradcinou maminkou promluvila. Řekla bych ji, že mi to přijde hloupé, ale ze ses dozvěděla, že čekáte třetí mimčo a jestli by sis některé věci nemohla vzít zpátky s tím, že až je nebudete potřebovat, že jim to zase dáš.

volfici
8. bře 2020

Normálně se maminky zeptej, pokud je rozumná, normálně ti to vrátí. Vždyť co s tím taky, když pro to zatím nemají využití. Já bych se na jejím místě vůbec nerozmýšlela a už bys to vezla domů.

miaelle90
8. bře 2020

Bylo by mi to blbé...koupila bych si něco a doufala ze se maminka třeba sama nabídne a oblečky sama vrátí 🙂

martiina_k
8. bře 2020

Mě by to teda blbý nepřišlo. Prostě úplně normálně řekni, žes nepočítala s dalším těhotenství, ale že je miminko na cestě a jestli by sis ty darované věci ještě na chvíli mohla vzít, že je pak kamarádce zase vytřídíš (až to odnosíte).

autor
8. bře 2020

Kamaradcina maminka o tehotenstvi nevi,nejsme v kontaktu. Krok je tedy na me se ji ozvat. Samozrejme pocitam s tim,ze pak zase krabice obnovim a “podruhe daruji”.

makronka222
8. bře 2020

Ja si myslim, ze ta pani to vzala jen ze slušnosti a bude rada, ze se toho zbavi.

zelenaesmolda
18. dub 2020

@makronka222 proc myslis?