icon

Darování plazmy. Kdo chodí?

ruzenka456
21. srp 2021

Ahoj, chci se zeptat zda je tu někdo, kdo chodí darovat krev nebo plazmu? A jestli se najde někdo, kdo případně třeba zamlčel i to, že má MS? A jestli ano, co to s ním pak udělalo?

hezz17
•
21. srp 2021

@ruzenka456 nejde o vas, jde o pacienta 🤦🏻‍♀️ boze, na co ty dotazniky asi jsou? Pro srandu?? Radsi nikam nechod, to bude ve tvem pripade nejlepsi.
Manzel ma v praci idiota, co chodi darovat krev a neuvadi ze bere leky na tlak a diabetes. Den volna prece dobrej ne? A neuvedomuje si, ze tim muze příjemce hodne ohrozit.

pampeliska1313
•
21. srp 2021

Chodila jsem darovat plasmu, ale nakonec jsem kvůli zdr. stavu přestala. Chtěla bych darovat aspoň krev, ale bohužel nemůžu. Jak je psáno nade mnou - ty dotazníky mají svůj účel a nejde jen o nás ale o to, aby vůbec pak ta plasma, krev byla použitelná a bezpečná pro toho, ke komu se má dostat, když je na holičkách. Pokud řešíte jen ms a je to tam jako možná kontraindikace proč v jednu chvíli nedarovat, prostě vyčkejte.

ruzenka456
autor
•
21. srp 2021

@hezz17 Nikdy bych nezatajila, že mám nějaké prášky, taky určité beru a mám je nahlášené, jen jsem se ptala na osobní zkušenost. Příště si odpusťte laskavě takové chování, nikdo na něj není zvědavej. Vždy se dá vše řešit v klidu!!!

ruzenka456
autor
•
21. srp 2021

@pampeliska1313 To je škoda, že už nemůžete. Ale člověk s tím neudělá nic. Hlavně abyste byla zdravá 😊

hezz17
•
21. srp 2021

@ruzenka456 no, neda. Protože ohrozujes zdravi nekoho jineho kvuli sedmi stovkam

letalnica
•
21. srp 2021

@hezz17 Vždyť píše darovat, tak doufám myslí nemocnici... Ne prodejní centrum ☹

viperaberus
•
21. srp 2021

@ruzenka456 Ahoj, já jsem dárce krve i plazmy, radši podotýkám že jsem dobrovolný dárce. Na MS jsem se ptala a u plazmy to prý takový problém není, tam se červené krvinky vrací. Ale dost záleží i na tom, jak to u tebe probíhá. V tom dotazníku to je pro tvou ochranu. když bych měla dávat krev, tak bych nešla, plazmu ano. Ale to mluvím za sebe.

deaneira29
•
21. srp 2021

Chodím darovat oboje, je to pro tvoji ochranu opravdu je dobře ty 3 dny po dodržet. Navíc pokud se to nedodrží je i velká pravděpodobnost že neprojdes zkrz málo železa. Pokud máš MS slabou jde to zkrátit, mě tento týden volali, že je moje krevní skupina potřeba, šla jsem v den ukončení MS, ale s centrem jsem to konzultovala, já mám MS opravdu slabou, slabě krvácí dva dny a pak už jen dva dny lehce spinim.

mourovatakocka
•
21. srp 2021

@ruzenka456 Chodila jsem na plazmu, za peníze, ale nikdy jsem nebyla během menstruace, myslím, že by ti to neudělalo moc dobře. Asi radši plánuj podle toho 🙂

hezz17
•
21. srp 2021

@letalnica jo a všechna plazmacentra se prezentuji jako "darujte plazmu" 🙄

j.a.n.i
•
22. srp 2021

@hezz17 Boze, ms darce fakt nijak neohrozuje prijemce, maximálně darce, takze si nech ty výlevy.