icon

Dědické řízení, jak to u notáře probíhá?

stekkna
7. pro 2016

Prosím vás o radu. V úterý jsme u notáře předvoláni k jednání ohledně dědictví. Mezi sebou jsme se dohodli, jsme dědicové a 3 se dědictví vzdáme v prospěch jednoho. Jak to probíhá? Co se bude v úterý u notáře dít? Jemu jsme již stanovisko sdělili.... Je možné že se to už v úterý uzavře a on nám dá papír že je to vše ukončené? CHCI TO MÍT VŠECHNO UŽ ZA SEBOU. UZAVŘENÉ. CHCI JÍT DÁL. STÁLE TO HODNĚ BOLÍ, CHCI TO UŽ UZAVŘÍT.

caverina
•
7. pro 2016

@stekkna ahoj...pokud to mate takhle tak to notar sepise vy podepisete s je to....pak vam to akorat prijde postou domu...

stekkna
autor
•
7. pro 2016

Děkuji za odpověď. To by bylo moc fajn kdyby to rozhodnutí vydal takhle rychle

caverina
•
7. pro 2016

@stekkna on vyda to na cem jste se vy dohodli...kdyz mi umrela maminka tak jsme se my tri deti dohodli ze se sveho podilu vzdame v prospech tatinka...notarka to sepsalo a bylo to..

marika.y
•
7. pro 2016

Nejsem si jistá, ale domnivám se, že pokud se vzdáš, tvůj dedický podíl přejde na tvé děti.

caverina
•
7. pro 2016

@marika.y my jsme se ho vzdali i za deti a dostal to tata..

marika.y
•
7. pro 2016

@caverina tak to je super že už to jde. U nás to nešlo☹

caverina
•
7. pro 2016

@marika.y my jsme to resili pred 4 roky a slo to..

marika.y
•
7. pro 2016

caverina a byli jste už plnoletý? To potom jo. U nás to bylo asi tím, že se jednalo o nezletileho. Ten už se vzdát nemohl.

caverina
•
7. pro 2016

@marika.y ne...synovi bylo v te dobe 5 let....ale fakt to slo...rekli jsme ze to dedictvi nechceme ani nase deti..

magdalenax
•
7. pro 2016

V roce 2008 jsme se vzdali dědictví, resp. manžel. Nic se ohledně dalšího dědice (našeho syna - vnuka) neprojednávalo.
Notářka nás však slušně naštvala, když začala dělit mezi ostatní částku za pohřebné. To jsem se zvedla a povídám, zda si dělá legraci..... . Že se vzdáváme dědictví ve prospěch... a přitom se máme na pohřebném podílet? Zalapala po dechu, ale švagr řekl, - né, to zaplatíme my, tím to bylo vyřešené

stekkna
autor
•
8. pro 2016

No u nás se dědí nějaké nemovitosti a hotovost. Jediné co já dostanu je polovina částky za pohřeb, který jsem platila já. Takže to máme jako dohodu že do toho a toho data dostanu takovou částku. Na zbytek jsem udělila plnou moc, tomu komu připadne dědictví. Po vydání jakéhosi rozsudku či co mi dotyčný pošle peníze na účet, budeme vyrovnaní a chtěla bych celou věc uzavřít :/ Všem děkuji za příspěvky