Dětský nábytek. Kde sehnat levněji nejlépe z vlastní zkušenosti?

theuska29
26. led 2020

Hezkou neděli všem 🙂
Moc prosím o zkušenost či radu, kde pořídit.
Sháníme dětský nábytek, který bude pro dítě cca do 6. třídy. Tudíž ne úplně dětský např. ve tvaru zvířete.
IKEA má sice pěkný nábytek, kde se dá vybrat barva dveří, šuplíků atd. Ale přijde nám dosti předražený. Na internetu vyjede nespočet stránek s nábytkem. Prosím, kde by se dal sehnat levněji a stál za to z vlastní zkušenosti?
Moc děkuji 🙂

martt
26. led 2020

@theuska29 My jsme to řešily přes truhláře. Nechali jsme si od něj dělat celý pokojík. A myslím že nás to nevyšlo ani dráž než v obchodech. Na víc je bytelnejší a udělal to podle našeho návrhu.

pratensis
26. led 2020

Třeba český výrobce Monarc má možnost volby barvy dvířek. Není tam teda moc barev na výběr, spíš hodně dřevěných dekorů, ale něco přece... Vyloženě dětský nevím, ale podle mě, pokud nechcete ve tvaru čehosi, tak je to v zásadě jedno a není rozdíl od "dospělého" nábytku.

puhelin
26. led 2020

My mame Ikea Stuva. Vse bile, protoze barevne to hracky doladuji dostatecne. Pro me je to dobra investice, je to bytelny nabytek, vydrzi hodne a dlouho. Kdyz koupis levnejsi, muze byt z tensiho lamina (Polaci casto pouzivaji treba jen 15mm lamino) a tim padem ti vydrzi kratsi dobu. Vymyslela jsem kombinaci tak, ze zatim maji police dole, aby dosahly na vsechny hracky a ulozne "truhly" jako lavici. Pak to poskladame na sebe a do pokojicku se vejde i postel, kterou tam zatim nepotrebujeme. Maji v sestave i satni skrine s vnitrnim vybavenim, to mi hodne ulehcuje prehled.

sigyn
26. led 2020

Máme také Ikeu. Ano je dražší, ale je také dobré vědět proč - dostupné náhradní díly, snadné sestavení, pokud chcete nábytek po pár letech prodat, tak tolik neztrácí na ceně a hlavně - máte jistotu, že v tom není nějaký chemický koktejl. Ikea je prostě světoznámá značka, takže si nemůže dovolit průšvih. To samé ale těžko můžete očekávat od nějakého noname výrobce nábytku. Už mi rukama prošlo hodně nábytku různých výrobců a ten rozdíl v kvalitě je tam prostě značný. A kdyby mi vadila cena, tak prostě koupím z druhé ruky 🙂

leilinka1234
26. led 2020

Máme dětský pokojík na míru od truhláře. Nadiktovala jsem si, co jsem chtěla. Hledala jsem dětský pokojík fakt dlouho a nenašla jsem nic pro nás. Máme dětský pokojík udělaný tak, aby vydržel co nejdýl. Nehodlám holkám za 5 let nábytek měnit.

konidana
27. led 2020

žádný truhlář nevyrobí nábytek za cenu z obchodu. Bude na míru, bude dražší a také kvalitnější.

tapik1
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
fionkaa
8. pro 2021

Chtěla jsem klukům udělat pokoje "na míru" ,když jsem ale zjistila na kolik by mne to vyšlo, řekla jsem jim ať si raději vyberou nábytek co se jim bude líbit a nakonec ho máme z normálního obchodu a také kvalitní.. hlavní je, že jsou kluci velice spokojení. 🙂

helca056
6. bře 2022

Ahojky obnovuji diskuzi,koukal jsem na nabytek od Okay.Máte zkušenost?Cena celkem nízká tak mě zajímá kvalita.Děkuji za názory🙂