icon

Dětství v 70-80 tých letech. Na co rádi vzpomínáte?

skuli
13. led 2009

Taky jste vyrůstali v této době?Hráli jste si s Merkurem,mončičáky?Žvýkali jste Pedro,Sevak a Bájo?Cucali jste antiperle a lékorky?Lízali jste Vitacit a želatinové pivo?Měla vaše babička na záchodě lístkový toaletní papír 200 kusů za 1,30 kčs?Pouštěli jste si gramofon a magnetofon?Dívali jste se na Beverly Hills 90210?Na co rádi z té doby vzpomínáte?Co vám vadilo?

slunicko552
13. led 2009

A co ty bonbony něco na s už si nepamatuju 😖

ukana
13. led 2009

toho cernocha sme mali aj my....a kocik Liberta 😉 , moja mama ho chcela pre sestru ZLTY, tak cez pol republiky ho zhanali, taky s tymi plastovymi okienkami po bokoch....

monkula
13. led 2009

no ,aj som síce ročník 1982, ale pamätám si Pedro, aj Bájo žuvačky, aj stavebnicu Merkur, pamätám sa, ako so mpalakal v strede brna, že ju chceem a chceeem a babka vošla do obchodu a namiest omerkura mi kúpila stavebnicu Vega ,pamätáte si ju? 😀
a pre mňa je nezabudnuteľná cesta vlakom d oBrna a pili sme pomarančový džús v plechovke a v ZOO nám babka kupovala malinovku v sáčku so slamkou....
a taký dobrý džúsik bol ale si nepamätám názov, na obale bol chlapec s kovbojským klobúkom... 😀

dzany
13. led 2009

a já jsem byla šílene smutná 17.listopadu, protože jsem týden pred tím stihla složit slik jiskry a nedošla jsem až po pionýra ☹ 😀

jakoubka
13. led 2009

Nebo ten porcelánový a sklenný jelen,jako dekorace poliček,hlavně v obýváku 😝

erikasadek
13. led 2009

no pred vianocami , sme stali rady, v zelenine a ovoci, potom v potravinach, ale boli to pekne casy...nie

sunar bol na predpis za korunu v lekarni...aspon neboli starosti ake mlieko vybrat 😀

martimarti
13. led 2009

Taky pořadníky na auta 😀

skuli
autor
13. led 2009

erikasadek-Kdo neměl fosforové nebo svítící céčko,byl ve třídě úplně nemožný.Pamatuju si,jak jednou někdo ve škole řekl,že do hračkářství přivezou céčka.Před obchodem se sešla celá škola,řada jak prase,čekali jsme tam snad 3 hodiny.A stejně nic nepřivezli.

jabber
13. led 2009

sluníčko - Slavie? 😀

jahodka85
13. led 2009

super tema 😀....pamatate na bicykle skladacky a sobi20?

petrahy
13. led 2009

ale hlavne bolo malo aut a mohli sme behat vsade kde sa nam chcelo a nemali sme strach
a v bytovkach byvali pracovne a chodilo sa do nich prat, pracku sme mali az neskor klasika Romo

slunicko552
13. led 2009

jaber ne byly to takové čtverečky a daly se žvýkat

anta
13. led 2009

A co Pavel Horňák idol všech puberťaček s patkou na stranu? 😀 😀

martimarti
13. led 2009

Kdo chceš poznat pot a dřinu, kup si kolo Ukrajinu 😀 😀 😀

jabber
13. led 2009

skuli 😀 😀 😀

ukana
13. led 2009

erikasadek, sunar bol taky lacny, ze na dedinach s nim prikrmovali prasce.. 😠 Vzdy som si na to spomenula, ked som davala za krabicu 200sk. 😒 ☹

darina77
13. led 2009

moja mama sa zvykne pýtať mojej dcéry, že čo súdružka poslúcha, a dcéra nevie o kom hovorí o akej súdružke a mame som už sto krát vysvetlovala, že dnes už v školách súdružky nie sú

jabber
13. led 2009

sisinky?

erikasadek
13. led 2009

pametam, a hlavne cecka v tavre inej abecedy tie mali obrovsku cenu.. 😀

to hlavne behali sme a nemali strach s pedofilov a inych , uchylakov...deti sa bili ako deti, medzi sebou..a nie kao dnes..
chalani chodili v 18 na vojnu, to boli casy, taml sa stavali chlapmi... 😉

slunicko552
13. led 2009

jj to byly ony 😀

ukana
13. led 2009

Cukriky Si-SI, trhali nam plomby zo zubov 😀

monkula
13. led 2009

dzany, my sme už boli na MNV a mali sme skladať iskričkový sľub a deň rpedtý mt ozrušili...
aj v ste si museli do malého slovníčku nakresliť leva a napsíať sľub? 😀

slunicko552
13. led 2009

ukana 😀

martimarti
13. led 2009

Ty jo, tady to lítá 😀 😀 😀 My už tedy něco pamatujeme. 😉

slunicko552
13. led 2009

Já skládala slib u Lenina byla jsem tak pyšná 😀 😝

erikasadek
13. led 2009

darina dobre.. 😀 ze vraj sudruzka...

no ten sunar to boli casy, v jednej dobe bol aj podpultovy, zrazu ho bolo malo.. 😀

elly111
13. led 2009

a najvacsi oriesok bol ako si spravne uviazat pioniersku satku 😀
mnam perniky a zoretka a ruzova malinovka 😀
a spartakiada, na tej som bola dvakrat, naskor s kockami draka a druhykrat so svihadlami, ale do Prahy sme sa neprepracovali 😀 ale bolo to super lebo sme cvicili na stadione po starych panoch a nasla som vela dvoj a pat korunaciek 😀

slunicko552
13. led 2009

A taky duhové kuličky skleněnky,ty byly 😀

jabber
13. led 2009

a moje idoly Martin Zounar a Jan Potměšil 😵

skuli
autor
13. led 2009

darina77- 😀

Strana