Do práce po 28 týdnech mateřské - máte zkušenosti?
Dobry den. Hledam tady pouze rady a informace od skusenejsich matek, ktere prosli tim co mne brzo ceka.Po 28 tydnech MD pudu spatky do prace na plny uvazek a budu pracovat vetsinou z domu. Dcerku bude hlidat babicka a dedecek. Lze dcerku na to nejak pripravit? Lze sama sebe na to nejak pripravit? Predem dekuji za odpovede.
@alboo - promin spatne jsme se vyjadrila. Ja jdu po 28 tydnech MD do prace na plny uvazek. Cili po-pa 8-17. Manzel pracuje 5 dni v tydnu na stridacku 10-20. Dcerku bude pocas me pracovni doby hlidat babicka a dedecek a o vikednu samozrejmne ja 🙂 . Asi si budu muset vytvorit nejaky funkcni system hlidani. Dekuji za radu
nepripravis, zvyknete si. Ty si udelas systém a pak to tak i bude. Trochu potrva pokud si na vse zvyknes / te budes unavena. U děťátka zalezi od vztahu k star. rodicum. Kazdopadne samozrejme, bude Te i potrebovat. Co tak nechat si dite občas doma a pracovat v noci? Tak jsem to dělala ja.. ja sla na 0,6 po MD..Většinu práce z domu, po nocích.. je to zahul ale dite Ti to pak vrati, matka je matka ;) mnoho zavisi i od toho, kdy se domu vracíš, jestli dite poob. spi, tj jestli jste ještě vecer spolu nebo hygiena, vecere a spi..
a rano muze platat zase manzel, když zacina az v 10 😉 spolecne snidane me deti miluji a dela to moc moc!
@luciamala1979 dekuji za rady. Pracovat mohu pouze pres den, bohuzel. Ale spolecne bydleni s nasima by bylo pro tuhle situaci asi lepsi jelikoz mohu pracovat z domu.
@pernile2003 spolecne bydleni nikdy nedela dobrru, ale to u je mimo tema 😄

Nevím, co máš konkrétně na mysli... já šla do práce na částečný úvazek, na 12 hod směny, převážně noční a víkend denní, chodím cca 7x do měsíce. Střídáme se doma s manželme, nebo respektive má pevnou pevnou pracovní dobu každý den, takže může hlídat jen v noci nebo víkend. Čekala jsem, že to bude horší, jde to. Jen to chce mít zajetý nějaká systém a toho se držet