icon

Do práce po 28 týdnech mateřské - máte zkušenosti?

pernile2003
1. črc 2015

Dobry den. Hledam tady pouze rady a informace od skusenejsich matek, ktere prosli tim co mne brzo ceka.Po 28 tydnech MD pudu spatky do prace na plny uvazek a budu pracovat vetsinou z domu. Dcerku bude hlidat babicka a dedecek. Lze dcerku na to nejak pripravit? Lze sama sebe na to nejak pripravit? Predem dekuji za odpovede.

alboo
1. črc 2015

Nevím, co máš konkrétně na mysli... já šla do práce na částečný úvazek, na 12 hod směny, převážně noční a víkend denní, chodím cca 7x do měsíce. Střídáme se doma s manželme, nebo respektive má pevnou pevnou pracovní dobu každý den, takže může hlídat jen v noci nebo víkend. Čekala jsem, že to bude horší, jde to. Jen to chce mít zajetý nějaká systém a toho se držet

pernile2003
autor
1. črc 2015

@alboo - promin spatne jsme se vyjadrila. Ja jdu po 28 tydnech MD do prace na plny uvazek. Cili po-pa 8-17. Manzel pracuje 5 dni v tydnu na stridacku 10-20. Dcerku bude pocas me pracovni doby hlidat babicka a dedecek a o vikednu samozrejmne ja 🙂 . Asi si budu muset vytvorit nejaky funkcni system hlidani. Dekuji za radu

luciamala1979
1. črc 2015

nepripravis, zvyknete si. Ty si udelas systém a pak to tak i bude. Trochu potrva pokud si na vse zvyknes / te budes unavena. U děťátka zalezi od vztahu k star. rodicum. Kazdopadne samozrejme, bude Te i potrebovat. Co tak nechat si dite občas doma a pracovat v noci? Tak jsem to dělala ja.. ja sla na 0,6 po MD..Většinu práce z domu, po nocích.. je to zahul ale dite Ti to pak vrati, matka je matka ;) mnoho zavisi i od toho, kdy se domu vracíš, jestli dite poob. spi, tj jestli jste ještě vecer spolu nebo hygiena, vecere a spi..

luciamala1979
1. črc 2015

a rano muze platat zase manzel, když zacina az v 10 😉 spolecne snidane me deti miluji a dela to moc moc!

pernile2003
autor
2. črc 2015

@luciamala1979 dekuji za rady. Pracovat mohu pouze pres den, bohuzel. Ale spolecne bydleni s nasima by bylo pro tuhle situaci asi lepsi jelikoz mohu pracovat z domu.

luciamala1979
2. črc 2015

@pernile2003 spolecne bydleni nikdy nedela dobrru, ale to u je mimo tema 😄