Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Domácí pekárna, máte zkušenost?

hanula11
10. srp 2015

Recepty, zkušenosti s pekárnou, tipy na nákup domácí pekárny.
Dotazy na pečení v domácí pekárně, diskuze co a jak udělat.
🙂 😵
Domácí pekárna je báječný vynález moderní doby,
zvu sem všechny holky které jsou s tímto výtečným pomocníkem spokojeny
i ty co o něm uvažují.
🙂 😵

hanula11
autor
10. srp 2015

Co takhle ovocný pečenývčaj?
Tento byl nachystaný do trouby, v sobotu už jsem ho dělala v DP 😒 .

nov777
10. srp 2015

@hanula11 Jak dlouho mas pekarnu? Porad o tom uvazuju, ale bojim se, ze po mesici to strcim do krabice a hotovo. Ja teda pecu chleba i pecivo v troube, tak porad zvazuju, jestli koupit nebo nekoupit. A recept na ten caj by byl? Prosim prosim.

hanula11
autor
10. srp 2015

Od zimy. V prosinci jsem si na face koupila tescovou, pak jsem ji z paní skoro dva měsíce tahala. Nakonec přišla pekárna bez hnětacího háku 😝 😔 . Sehnala jsem si ji jinde, asi dva měsíce mi sloužila. Pak jsem koupila v Lídlu novou a tu z Tesca dala dceři. Ale už jsem o ní uvažovala dost dlouho. V Lídlu má být brzy zase v akci 😉 ☹ .@nov777

nov777
10. srp 2015

@hanula11 Tak to uz jsi ji verna dlouho. 😉 Treba bych tu mela dat taky sanci.

hanula11
autor
10. srp 2015

@nov777 jdi do ní, určitě nebudeš litovat

ovocný pečený čaj
Černý rybíz, jablka, broskve, maliny, cukr, koření.

TADY INSPIRACE:
2kg ovoce (1kg rybizi, druhe jakékoli)
1250g cukru
2 citrony (ja dala 3 lzicky kyseliny citronove)
8 hřebíčku
Trochu skořice
Asi 2dcl rumu
Pect 45minut

http://www.mamincinyrecepty.cz/teple-napoje/pec...

http://www.toprecepty.cz/recept/6684-/

agenz
10. srp 2015

Já třeba dělám knedlíky v pekárně a nedám na ně dopustit, bez ni jsem knedlíky nedělala 😝
Suroviny:
250 ml mléka (nebo 125 ml mléka + 125 ml vody)
1 vejce (nebo místo vejce - 1 lžíce olivového oleje)
500 g hrubé mouky (může být i polohrubá)
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/4 kostky čerstvého droždí
3 hrsti kostek z rohlíků - sušených (nemusí být)

agenz
10. srp 2015

Na buchty a na koláče, výborné těsto..
Suroviny:
250 ml vlažného mléka
150 g rozpuštěného másla
2 žloutky
špetka soli
50 g krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce citronové šťávy (nebo citronky)
strouhaná kůra z jednoho citronu (nebo 1 lžička sušené citronové kůry)
500 g hladké mouky
1/4 čerstvého droždí

evcann
10. srp 2015

Já ji mám taky a na kynutý testo nedám dopustit, vsechno se tam nahaze a jeste se mi nestalo, ze by nevykynulo a naprosto bez prace. Jinak kdyz neni pecivo a nebo mame chut peceme chleba a taky vyborny. Já ji mám už hooodne dlouho a nestalo se mi, ze bych ji dala do krabice a odlozila, jasne nepouzim ji kazdy den, ale vyuzita urcite je a jsem rada, ze ji mam.

nov777
10. srp 2015

Holky, jak se to cisti? Jednou jsem to cistila u svagrove a na tom typu nesla vyndat ta vanicka, ve ktere se to dela, takze umyvani dost otres. To je tak na vsech? Diky

nov777
10. srp 2015

@hanula11 Diky. Tak to asi vysadime na podzim rybiz 😉

evcann
10. srp 2015

@nov777 tak to nevim, me to vyndat jde a jeste jsem nevidela pekarnu kde by to neslo, musi se s tim jakoby pootocit do strany a pak vyndat

ducik
10. srp 2015

Mám pekárnu Moulinex a je super. Dřív jsme měli obyčejnou z penny nebo odkud a taky spokojenost. Tahle tedy drží déle. Pecu v ní hlavně bezlepkovy chléb, který kupovany stojí za prd a ještě je drahý.
Jinak na mazance a vánočky zadelavame jen v ni pro celou rodinu 🙂

kamino
10. srp 2015

@nov777 ja mam uplne obycejnou z Tesca, vanicka jde v pohode vyndat, je teflonova,nic se k ni nechyta, pouzivam ji minimalne jednou tydne.. testo na rohliky,kdyz se mi je nechce motat,tak nechamtesto v pekarne a mam toustovy chleba, od vanocnich test po kynuta... bajecny pomocnik.. doporucuju.

kkoudelka
10. srp 2015

@kamino mohu se zeptat na recept na ten toust. chléb? 🙂

zuzalinkak
10. srp 2015

My máme už 2,5 roku Eta Duplica vital a pečivo jsme přestali úplně kupovat. Občas koupíme rohlíky, když přijde chuť, ale jinak už jen pečeme. 🙂 I bábovky! Nejlepší investice do kuchyně vůbec! Nejen, že je ten chleba mnohem sytější, chutnější a uděláte si podle chuti, ale navíc vyjde i levněji a mnohem dýl vydrží. 🙂

hanula11
autor
10. srp 2015

@nov777 ta z Lídlu má dva háky (líp míchá), trojí možnost váhy (chleba, perníku), odložený start.
Dělala jsemv ní ted džem (broskve, jahody, třešně), taky program, přesnídávky. Ale i škvarky, ovesnou, rýžovou kaši. A peče sama chleba, perfektně vymíchá kynuté těsto na sladko a naslano, zadělá na rohlíky.

Veka: http://clanky.vareni.cz/recept-na-veku-z-domaci...

A jedno univerzální těsto, na pudinkáče, na buchty, bublaninu ...
Krásně se s ním pracuje, nelepí, nemusí se podsypávat (na vále) moukou.
RECEPT
PUDINKÁČE s karamelovým pudinkem
Těsto je dělané v domácí pekárně, ale dá se udělat i ručně.
Suroviny dát do pekárny v tomto pořadí:
1/4 l mléka, 1 dcl oleje, 3 žloutky, 40 dkg hladké mouky, 10 lžiček cukru,:špetka soli, asi 17 g kvasnic a šup do pekárny.
Udělat válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm a smotat.
Celkem z tohoto množství mouky je cca 36 ks o velikosti 10 cm (ale záleží od kuchařky).
Nechat na plechu chvíli nakynout, potřít rozšlehaným vejcem.
Péci při 180°C asi 12-15 min.Vychladlé rozkrojit a plnit
3/4 l mléka, 3 pudinky, 4,lžíce cukru - klasicky uvařit pudink. Vychladlý vyšlehat s 3/4 kostkou másla.

kamino
10. srp 2015

@kkoudelka podivej se na blog pani Brydove .. jsem na mobilu,ale napis do vyhledavace Brydova a je to ten recept na domaci rohliky. Akorat ze pekarnnu nedas na program testo,ale na klasicke peceni chleba. Ja delam z polovicni davky a akorat nam to staci.

hanula11
autor
10. srp 2015
loafeer
10. srp 2015

Já v pwkárně dělám hl. marmelády a kynuté těsto a je to super, jsem max spokojená. máme Moulinex a pecka, velký pomocník

kkoudelka
10. srp 2015

@kamino děkuju moc, mrknu se. 😉

aronek
10. srp 2015

Tak jste mně nahlodaly. Já mám pekárnu doma, jen v rámci stěhování před dvěma lety šla do krabice a už tam zůstala. Předtím jsem v ní pekla jen párkrát ze směsy, takže žádné zázraky. Asi by to chtělo jí vytáhnout a něco zkusit. Máme plno jablek, netušíte jestli by tam šlo udělat těsto na štrůdl, nebo něco podobného? Nebo je přihodit do nějakého těsta a upéct v tom? Alespoň bych zkusila, jestli mi to budou jíst děti a pokud ano, tak bych se s ní skamarádila určitě 😀

kamino
10. srp 2015

@aronek pro domaci pekarnu je na netu spousta.. napr na mimibazaru je jich hodne odzkousenych..jen hledat..

hanula11
autor
10. srp 2015

@aronek za směsi to není ono, taky jsem párkrát dělala, ale udělat si "vlastní" není žádná věda.
Těch receptů je na netu dost, i třeba na Facebooku je skupina "domácí pekárna" kde koluje spousta osvědčených receptů.
Na chleba si můžeš i přednachystat, dát časovač a pekárna upeče v noci, třeba v šest ráno máš upečený čerstvý chléb (nebo bábovkku, perník, vánočku).

hanula11
autor
10. srp 2015

@aronek za směsi to není ono, taky jsem párkrát dělala, ale udělat si "vlastní" není žádná věda.
Těch receptů je na netu dost, i třeba na Facebooku je skupina "domácí pekárna" kde koluje spousta osvědčených receptů.
Na chleba si můžeš i přednachystat, dát časovač a pekárna upeče v noci, třeba v šest ráno máš upečený čerstvý chléb (nebo bábovkku, perník, vánočku).

diamanta
10. srp 2015

já se zvědavě zeptám, proskákala jsem tu ty komentáře..uvažvala jsem o ní před časem, když jsme měli bezlepkovou dietu...ale k věci: to rohlíkové těsto, jak se udělají pak rohlíky? Pekárnu si představuju jako misku/formu. Aby byly rohlíky, tak je pak pečete v troubě nebo jak?

hanula11
autor
10. srp 2015

U těch rohlíků jako dech má snad Iva Trhoňová i videopostup na rohlíky @diamanta.
Zvážím těsto, spočítám dle počtu kusů, aby rohlíky měly nejméně 70 g (bývá jich třeba 12, 10, 8)
a rozvážím.
Z kousků udělat bochánky, nechat ještě chvíli "vyskočit", cca 10 - 20 minut.
Pak bochánky rozválet do placky, motat od šiřšího konce, ještě trochu rozválet na rohlíky.
Může se ještě nechat dokynout, potřít vodou se solí, rozšlehaným žloutkem.
Dát do rozpálené trouby a péct, u receptů bývá teplota i čas. 🙂

nov777
10. srp 2015

Tak uz jsem slusne nalomena. Na druhou stranu ja pecu chleba, bulky, ciabattu a tak i bez pekarny. Trochu se bojim, abych se i s pekarnou nevratila ke sravajicimu stavu. Ale zase nemuset to ani zadelavat, to me laka moc moc moc.

hanula11
autor
10. srp 2015

Jde hlavně o vypracování těsta.
Rohlíky, bulky, chleba jsem roky taky dělala ručně a v troubě.

hanula11
autor
10. srp 2015

Nemáte někdo vyzkoušeno (hněte se bez pekárny)?
http://www.peknevypecenyblog.cz/rustikalni-jabl...

nov777
10. srp 2015

@hanula11 Vytunenej strudl 😉

Sem začni psát odpověď...

Odešli