Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Domácí pekárna. Máte zkušenost?

raduska00
16. lis 2007

Holky máte někdo zkušenost s domácí pekárnou...chtěla bych si ji koupit? Jakou a v čem je tak dobrá...všichni kolem mě teď dělají všechno v ní 🙂 a jedině co mi dokážou říct že je to strašně jednoduché...ale aby mi vysvětlili jak tam udělat kynuté těsto to né ☹
Děkuji za rady a tipy 🙂 🙂 🙂

minea
18. lis 2007

Raduško, mrkni sem http://recepty.atlas.cz/recept_kateg.asp?id_kat..., je tam spousta receptů pro domácí pekárnu. Já ji doma nemám, ale chápu to tak, že se prostě ingredience nasypou dovnitř a pak se to zapne. Pekárna si to sama promíchá a ohlídá dobu pečení.
Mě by taky zajímaly ohlasy od někoho, kdo ji má, uvažovala jsem, že bych to koupila jako vánoční dárek, ale pořád mám pochybnosti, jestli to bude využité a doceněné...

dzej
22. lis 2007

ahoj holky, my máme pekárnu asi 2 roky a musím říct, že je to prima, ale musí se střídat. Nejdřív jsem začala s chlebem z prášku (dá se koupit v supermarketu všude) chleby jsou dobrý, ale ještě lepší jsou buchty, sekaná, někdo v tom dělá i marmeládu, ale to jsem ještě nezkoušela. Princip je v tom, že se napřed nalijí tekutý suroviny a na to zbytek, kvasnice až nahoru, vajíčko se musí rozšlehat. Potom se už jen zapne a čeká. Pekárna sama zamíchá, nakyne, upeče. Možná malá nevýhoda je, že to trvá....chleba 3,5hod, koláče a buchty kolem 2,5h. Ale zase je super, když si večer hodíte suroviny do pekárny, nastavíte si odložený start na brzo ráno a pak už se jen probudíte a máte hotovou snídani. Já doporučuji, je to dobrá věc. A to máme tu obyč z teleshopingu. 😀

skuli
6. led 2008

Pekárnu máme 4 roky na chatě,kde je daleko do obchodu.Takže když chybne chleba a nikomu se nechce šlapat do kopce,tak upeču.Ale více ji používám na kynuté těsto ze kterého dělám borůvkové koláče.Naházím tam suroviny,zmáčknu čudlík a když to zapípá dám na plech,nasypu čerstvé borůvky-Mňam.Žádné míchání a kynutí.Těsto je vždy perfektní.

andrissek
10. led 2008

Ahoj dostala jsem pekárnu k vánocum. Zatím dělám jen chleba (má uspěch).
Prosím skuli napiš mi recept jak děláš to těsto.
dzej buchty by mě taky zajímaly 😉

skuli
15. led 2008

andrissek-1/2 kg polohrubé mouky,10 dkg mletý cukr,1/2 lžičky soli,1/2 sáčku sušeného droždí,1 žloutek,1/4 litru mléka vlažného,10 dkg tuku rozpustit-dávám Heru nebo máslo.

kasli
20. led 2008

Ahojky, tak mi máme pekárnu od Mulinexu s 2 háky a je super! Nemůžu si ji vynachválit.
Já jsem pekařka z leknutí, takže dělat kynutá těsta a ty věci okolo je pro mě šílená věc! TAkže pekárnu vřele doporučuji, těsto udělá za vás a vůbec se nemůsíte s ničím piplat! Už jsem dělala chlebíky, buchty i mazance a na Vánoce vánočku a takové těsto jako z pekárny bych neuhňácala, bylo krásně vláčné!!!
Jedinou chybou ale je, že třeba tu vánočku to neumí upléct! 😀

etinka
23. únor 2008

Ahojky, tak já mám pekárnu ETA HARMONY, mám jí od Vánoc a nemůžu si jí vynachválit. Nejenže pečeme denně chlebík, ale už jsem s ní připravovala i těsto na klasické buchty, vdolky, knedlík, rohlíky atd. Tak jak to zpracuje pekárna, tak to neudělá ani můj robot Moulinex. Je to nádhera, pekárna je opravdu denně v pracovním procesu, takže tahle investice se určitě vyplatí!!!! 🙂

misicka455
24. únor 2008

Ahojky my máme pekárnu asi tři měsíce a nemůžu na ní dopustit. Když chci těsto tak tam jen nasypu podle receptu ingredience zapnu pekárnu na program těsto a až to zapípe je hotovo a můžu pak kouzlit dál. Super je , že se v tom dá i upéct chlebík a i třeba zapíkat těstoviny atd. Fakt doporučuji 😉

misicka455
24. únor 2008

Tady je dobrá diskuze o domací pekárně 😉

http://www.beremese.cz/forum/show.php?vThreadID...

blandule
5. bře 2008

ahoj holky,mohla bych se k vám přidat???? : 🙂 🙂 🙂

macek28
21. dub 2008

Ahoj holky!Od včerejška mám doma pekárnu a jsem zvědavá,jak dopadne první chlebík.Jak dopadly vám první pokusy?Tak hezky pište,jo?Díky.

holly1
24. dub 2008

ahoj, taky o pekárně uvažuju, určitě bych ji využila, peču ráda. Poraďte, který typ si koupit.

macek28
25. dub 2008

Holly1,já mám pekárnu Moulinex OW200030.Zatím ji mám od neděle,takže nevím jaká je.Koupila jsem ji ted v Makru za 1900kč je v akci.První chlaba se mi vcelku povedl.Zkus mrknout na diskusi co jsem dala misicka455,tam holky určitě typy pekáren probírají.

georgine
6. pro 2008

ahoj holky.. taky se vám přidáme.. MM mi dneksa koupil pekárnu ETA HARMONY a pečeme bezlepkový chlebik pro syna tak uvidím co z toho vyleze 😀 napíšu.. 1. sranda byla kdyz jsem zjsitily ze mi MM pomíchal hnetáče a dal do kupy malý i velky a tak nám to hnete s obema hnetákama, tak uvidim který hnete lip= 😅 😀 jj my jsme blázni

misicka455
6. pro 2008

Tam probíráme všechno nejen recepty 😉

ivka3
19. pro 2008

Ahojky,já se k vám také přidám,peču v ní hlavně bezlepkové chleby a housky,pletýnky.zatím jsem víc nezkoušela,ale ted budu dělat těsto na vánočku,tak jsem zvědavá jak dopadne,Tu první jsem měla zn. Vega a ted mám větší s dvěma háky ZN.Galett a jsem spokojena. 🙂

kykynka
29. pro 2008

Ktoré pravidlá porušuje: | Zruš Krásný den holky omlouvám se že tady lezu potřebuji poradit mám domácí pekárnu eta siesta a nevím kdy vytáhnout ty hnětací háky nebo je tam nechat díky za radu 😉 písněte mi do pošty děkuji 😉

andelka
29. pro 2008

Ahoj holky, potřebovala bych poradit od zkušenějších. Máme pekárnu ETA (dostali jsme ji), předevčírem jsme ji poprvé zkoušeli, koupila jsem směs v prášku na chleba, dala nejdřív vodu, pak směs a nahoru droždí. Hnětlo to, pak kynulo, pak peklo a vylezlo z toho něco divného. Nevím kde udělali soudruzi v NDR chybu. Nebo spíš my. Chleba byl jaksi křivý a vůbec nám pak nešel z té formy vyndat. Jednak se to lehce připeklo a jednak ty hnětací háky ten chleba nechtěly pustit. Ale jinak byl dobrý, už se snědl. Návod jsem četla xkrát, ale pořád to nějak nechápu. Vypadalo to, že se to jen nasype, spustí daný program a za 2hodiny vytáhne chleba. Můžete mi poradit? Může se třeba po tom vykynutí s tím těstem ještě něco dělat, aby se to nepřichytlo a aby byl rovný? A aby šel dolů z těch háků?

sarka410
30. pro 2008

To: adelka
Zdravím,
také jsem si udělala radost a koupila pekárnu k vánocům ETA a blbnu ve dne v noci. Takže háky vyndám po posledním hnětění v programu-hned, aby stihlo těsto v pohodě vykynout. Pekla jsem chleba i s nima, a vůbec to nevadí, pouze jsou tam větší díry, ale háky se musí vyndat hned po vyndání teplého chleba z pekárny. Chlebík je super a už jsem stihla napéct kmínový, celozrný a domácí. Směs na těsto jsem zatím míchala sama, ale mám koupené i směsi, na ty ještě nedošlo. Stáhla jsem si do počítače všechny možné recepty z internetu a podle toho tvořím. Možná se Ti propadá proto, že moc těsto vykyne a pak spadne? Nebo naopak těsto není vykynuté? Já zatím dávám vykynuté droždí přímo na vrch a pak to zapnu. Když jsem dala to sušené, tak to málo vykynulo. No uvidíme dál, teď se chystám na něco sladkého.
Pěkné pečení

renda71
5. led 2009

ahoj,také se k vám pečícím přidávám.já peču hodně a moc ráda,takže když jsme teď od rodičů k vánocům dostali nějaké korunky,uvažujem o koupi domácí pekárny Domo- Bielmeier B 3955(nerez se dvěma háky),nemáte ji některá náhodou?
ta se my móóc líbí,už mám stažené z netu spoustu receptíků,tak jen ji koupit nebo spíš objednat protože jsem ji nikde na prodejně neviděla.

cervena_vila
1. dub 2009

Já jsem měla v pekárně zatím problém jen s bábovkou, jinak je všechno super. Měla jsem v návodu na pekárnu dva recepty na bábovky, ale nelíbil se mi ani jeden (banánová nebo pomerančová, kdo to kdy viděl?), já chtěla ořechovou, nasypala jsem tam suroviny, co by měly poměrem odpovídat těm jejich receptům, nastavila program na bábovku a ... bohužel nechala pekárnu samotnou.... když jsem se vrátila, byla plná kuchyň kouře, "bábovka" byla připečena a děsně "ušatá". Ve vzteku jsem vyrobila bábovku hrnkovou, která nikdy nezklame a ten patvar z pekárny dala za okno ptáčkům 😀

pavlina05
8. črc 2009

Ahoj holky!!!
nemáte některá osvědčený recept na kynuté těsto na táč?

marketkamala
21. črc 2009

Ahoj holky,
hledala jsem teď také recept pro domácí pekárnu a trefila jsem na své oblíbené www.mimino.cz 🙂 vůbec jsem nevěděla, že tam mají i recepty.. http://www.mimino.cz/recepty
Je tam několik výborných receptů pro domácí pekárny a třeba ten chleba už jsem i pekla. Je dokonalej 🙂

papa

gabriel01
21. únor 2011

Ahoj holky, mohly byste mi poradit, jakou pekárnu koupit? Potřebovala bych aby byla černá, aby se nám hodila k ostatním spotřebičům. Zatím jsem si našla tady tuhle http://www.topshop.cz/domaci_pekarna-84556-742-... ale radši si ještě nechám poradit od zkušených🙂 Díky moc🙂

werunka21
19. bře 2011

@gabriel01 Ahoj, já mám tuhle http://www.abcelektro.cz/detail-zbozi/36257-ele... a jsem spokojená. Je moje první, takže nemám srovnání. A taky je cenově trochu výše. Na netu se dá sehnat i v lepší ceně, ale pozor aby ji měli skladem. S naskladněním byl problém. Výrobce už jim to za tu cenu nechtěl dát, tak zvyšovali.

gabriel01
31. kvě 2011

Já nakonec koupila tu z topshopu a zatím jsem spokojená. A navíc taky trochu závislá, což mě asi časem přejde že?🙂 Nevíte, kde seženu nějaké fajn recepty?

berule
1. čer 2011

@gabriel01 Ahojky, nejlepší recepty jsou tady, aspoň pro mě, tam se i dozvíte, že těsto před kynutím musíte zkontrolovat a popř. dosypat mouku, aby z toho právě nebyli ušáci a různé patvary 😉 http://domacipekarny.dama.cz/
Já mám pekárnu Sencor a jsem taky spokojená, používám ji na kynutá těsta, pekla jsem i sekanou, chleba, rohlíky. 🙂

petrajavor
18. srp 2012

Ahojky holky mám otázku chceme s manželem kupovat domácí pekárnu,ale kvůli malému potřebuju vědět zda se v ní dá péct chleba s klasickým kváskem (co se zadělává po straru)??? díky

Sem začni psát odpověď...

Odešli