icon

Drobečci z třetího trimestru

e.k.t
7. lis 2008

😉

Tak kočky a je to, pořád jsme se dohadovaly kdo, tak teda já 😀 😀 😀

martinka79
23. únor 2011

jedem na výlet směr NM... po obědě čusík...

many
23. únor 2011

@martinka79 nechte si dařit 🙂

paolin
23. únor 2011

tak jsme zpátky ze školky. byli jsme tam dvě hodiny. Adam nechtěl domů, tak jsem ho nechala.. a bylo to i bez řevu!

@martinka79 se živností budeme držet pěstičky! hele, a hlásíme se jako první pacienti 😀

many
23. únor 2011

@paolin už se těší do školičky 🙂 😉

paolin
23. únor 2011

@many Míši, tobě se to ale krátí! to aby sis začalo užívat poslední měsíce s bříškem, co? 😉
u nás se nečte. tedy Vítkovi ano, Adama to nezajímá. kdyžtak jen prohlížení obrázků v knížce. dobrý je, že on sice nemluví, ale pořád mele 😀 po svým, ale pusinku nezavře a po všech to chce opakovat 😀 třeba uvidí kočku, tak řekne mňau a pak volá máma, táta, Budu a všichni musíme říct kočka, jinak nedá pokoj 😀 jo a včera řekl novou větu 😀 přišli jsem před dům našich a prohlásil "babů ma". z čehož ma=tma=dům 😀

anta
23. únor 2011

Byli jsme u té dr., tak Honzík je zatím nachlazený, tak uvidíme, co bude dál. Zatím žádná změna.

paolin
23. únor 2011

@many Míši to nee. když mu to vykládám, že možná půjde s Vítkem do školy, tak se ptá co táta a co máma. a když mu řeknu, že máme půjde do práce, tak plače máma nééé máma nééé
ale dnes si tam moc hezky pohrál a byl moc hodný. nechtěl domů. chtěl být s Vítkem 😉

paolin
23. únor 2011

@anta Jani, tak prima 🙂

paolin
23. únor 2011

byla jsem v lékárně, pro tu Adámkovu medicínu. dali nám tabletky. no mě picne...nenacpu do něj sirup, natož tabletky 😒 předtím měl prášek a ten se dal dát do mlíka. tak holt vezmu kladivo a hurá drtit tabletky 😀

many
23. únor 2011

@anta fine, tak ať je brzo fit 😉

many
23. únor 2011

@paolin a Vítek má ten odklad nebo nee 🙂

many
23. únor 2011

@paolin jakou medicínku ?
jinak já Ladíkovi teď koupila vitamínky od Multi tabs, ale rovnou ty co jsou i na imunitu, přes zimu si myslím, že je to dobrý brát
mají je teď v akci za 200, - a k tomu kinder vajíčko zadara 🙂

paolin
23. únor 2011

@many Adam má Ribomunyl = imunopreparát
jo jo odklad má 🙂 učení by prý zvládl naprosto v pohodě, ale není sociálně vyzrálý a akorát bychom ho tam trápili 😉 jinak byl moc pochválený. teta od Martinky mu dělala nakonec i test na vyzrálost pro čtení a měl 9 chyb - povolených bylo 20. smála se, jaký je mudrlant 😀 on vše bere strašně do hloubky a jak začně něco řešit, tak je to na hooodně dlouho 😀

many
23. únor 2011

@paolin 🙂 🙂 🙂 🙂 jéé a on už umí číst 🙂 šikula

paolin
23. únor 2011

@many neumí. ale nebude s tím mít problém. byl to takový test, kde se zjisitila připravenost na čtení. ještě nemám kompletní zprávu z vyšetření, tu nám pošlou poštou 🙂 jen škoda, že s Adámkem nebylo pořízení.
no jinak nás Mudr chce poslat na EEG kvůli tomu, že Adam nemluví. je to pod narkozou ☹ tak snad se do těch 3 let porovná a začne kecat..

many
23. únor 2011

@paolin aha 😉 a Adámek jako málo mluví ? ☹ fáákt ☹ téééda vy máte pech ☹ snad bude vše dobrý

paolin
23. únor 2011

@many nemluví vůbec. umí máma, táta, Bubu, koko, šiši apod. zvládá ukazovaní zájmena a citoslovce. voda je u něj pfll, auto blll. prostě slova nahrazuje citoslovci. prostě běžně se zdravé dítě vyvíjí samo, rodiče si to jen užívají a maji z něj radost. my to musíme vydřít a potrápit se. někdy je to až k vzteku...ale vždy si řeknu, že mají všechny ruce a nohy a jsou zdraví a že holt jsou takový. a jiná cesta z toho není, než dřít a dřít 🙂

many
23. únor 2011

@paolin 😔 aha, tak snad se vše rychle doučí, a snad už brzo, bobíšek

paolin
23. únor 2011

@many no má ještě čas do těch 3 let. ale jsou na tom děti ještě hůř. Adam rozumí. jsou děti, co ani nerozumí, co jim rodiče říkají. to je pak pořádná dřina, než se k něčemu dopracují. Adam zvládá intonaci, umí ji napodobit. ale asi neumí skládat písmenka a tvořit slova. jak říkala psycholožka i logopedka - je extrémě a předčasně manuálně yvinutý. tak mu na druhou stranu pokulhává něco jiného. uvidíme. ani nevím, co se dělá v případě, že by dítě mělo poškozené nebo nevyvinuté řečové centrum. juknu na net 🙂

many
23. únor 2011

tak tomu já moc nerozumím, jsem z toho jojin, tak hlavně, že je zdráv,...... a vše se určo doučí

anta
23. únor 2011

Tak už máme teplotu 38,6 a to ráno měl 37,6 😒 Nasadila jsem nurofen ☹

paolin
23. únor 2011

@many je tady téma o dětech, které nemluví
@anta Jani, taky bych dala Nurofen. a jinak je klidný nebo je vidět, že mu není dobře? to bude určitě jen chřipka 🙂

anta
23. únor 2011

Teď jsem ho uložila do postele a pustila Lolka a Bolka a hajá, no je klidný, nechá si i změřit teplotu, ale je vidět, že mu něco je, ale nevyvádí a nekňourá vůbec. 😒 Achjo, dělá mi starosti ☹

paolin
23. únor 2011

@anta Jani nemoci jsou vždy nepříjemné a je jasný, že zrovna 2x z toho nadšená nejsi ☹ nurofen zabere a bude fajn. kašle nebo smrká?

anta
23. únor 2011

Ne, nic takového, teda předtím dva dny trošku kašlal, ale nic moc. Ráno jsme dvakrát odsávali nudli a nic. No a jezdí tady na motorce, jo? A prý dr. že klidový režim, haha 😀 😀 😀

paolin
23. únor 2011

tak to už mu zabral ten Nurofen, lumpíkovi 🙂 to bude určo dobrý. tělo si pomůže teplotkou a bacilky šupky dupky pryč 😉

anta
23. únor 2011

@paolin - tak jsem ho vzala do kočárku, aby se prospal, byl tuhý za chviličku, tak šupky dupky honem domů, doma mi neusne, pořád se něčím rozptyluje zmeťour jeden 😉 🙂 🙂 🙂

martinka79
23. únor 2011

čauky jsme doma.. Jani tedy to je nemilé, ale snad to bude jen nějaká dvoudenka.... 😉 😝 😝
jinak co se mluvy týče ono to je svým způsobem dost složité, ale chce to prostě na dítko mluvit a po třetím roce rozhodně vyhledat pomoc... profika, spc a nebo logoped... či neurologa... ale rozhodně to je normání znám v okolí tolik dětí, že někdy žasnu... 😉 Pavli vy to doženete... 😉 tabulka vox by vám pomohla...
Míšo jj krátí se ti to bude mazec... radostíííí my bereme multitabs od pozdimu obě děti mají to rádi... 😉 ranní lék.

martinka79
23. únor 2011

@anta Jani Nikolka dokud jí horečka neschvátila byla taky jak drak. tak ho klidně nech...

anta
24. únor 2011

Dobré ranko, holčiny. Tak dítě vypadá dost dobře, dokonce vstával už v šest, po teplotách ani stopy, prostě vypadá zdravě, lítá jak blázen 😀 😀 😀