Druhé dítě. Jak překonat psychické a finanční obavy?
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda to má někdo stejně. Máme s manželem dceru (19m). Přemýšlím, že bych chtěla druhé dítě, i kvůli tomu, že mám super bráchu a ten vztah je skvělý a nejsem sama. Jenže...mám strach, že bych to psychicky třeba nezvládla. Jsem trošku nervák, samozřejmě to pak držím v sobě. Dcera je moc šikovná, od 11 měsíců spala celou noc. Jenže čtyři a půl měsíce ji trápily strašné koliky, opravdu celé noci a dny plakala a plakala. Psychicky to bylo neskutečně náročné, hlavně že už jsem nevěděla jak ji pomoc nebo ulevit. Takže mám obavy, jaké by bylo to druhé. Samozřejmě každé dítě je jiné. Další věc, ze které mám nervy jsou finance. Není to, že bysme neměli dost, pro nás tři to krásně stačí, jezdíme na výlety atd., Jenže si nedovedu představit, jak by nám to vycházelo se dvěma. Nechci aby se musela obracet každá koruna a mít stres z peněz a budoucnosti. Do třetice si to nedovedu představit s bydlením. Bydlíme v pronajatém bytě, dva pokoje plus kuchyň zvlášť. V jednom pokoji má dcera pokojíček a obývák máme rozdělený na ložnici a obývák. Nedovedu si představit, kde by bylo miminko. U naší postele už místo není a kdyby bylo v pokojíčku, tak aby nebudilo Viki. Za další, bydlíme v cihlaku, takže všude samozřejmě všechnk slyšet. Už s dcerou jsme přes zdi slyšeli sousedy ,že už zase bulí. Jenže kdyby druhé muselo být s námi v obýváku, tak by to slyšeli ještě víc než u dcery. Já jsem takový ten typ, co má nervy ze všeho. Beru to vše ze svého pohledu. Že mě by to taky nebylo třeba příjemné, kdyby mi za hlavou brečela v noci dítě. Nevím, je hodně věcí proti a jedna věc pro. To že bych chtěla, aby dcera měla parťáka. Aby až tu nebudeme nezůstala sama. Taky že toužím i po tom těhotenství, ty pocity, první pohyby, ultrazvuk, možná i porod :D Omlouvám se za slohovku, jen bych chtěla vědět, zda měl někdo stejně dilema a zda jste se rozhodli tak, že nelitujete. Děkuji za odpovědi a přeji krásný den 🙂
, kdyby mi

@tess223
Zdravím tě, za mě asi bych taky jako největší překážku brala bydlení, zkusit se podivat byť i po větším podnajmu, taky tak žijeme nebo si na hypotéku v dnešní době bohužel netroufneme, dokud jsem na RD určitě ne.
První dcerku mám 6 let a bylo to krásné období jak tehu, tak mateřství i celá rodičovská. Po jejim 3tim roce jsme se začali snažit o 2.miminko, ale vim, ze kdyby přišlo dříve, dcerka by ho hůře přijímala. Jsem šťastná že mají mezi sebou 5 let a vztah mají nádherný, protože to chtělo svůj čas a aby si vše prostě sedlo... Držím pěsti a ať se ti podaří vše jak si jen přeješ 💞