Dvě děti, dva kluci. Jaká byla Vaše první reakce?
ahoj,zajímá mě jen tak jestli jste některá byla smutná z toho ,že bude mít dva kloučky? Určitě spousta žen touží mít aspon jednou dceru,jaká byla první vaše reakce když jste zjistily,že čekáte druhýho kloučka?
jééé, tady to jede ... místní připojení mě ničí 🙄 ale lepší není ...
koukám, že mám hotový jídelníček na celý příští týden 😀 😀 😀 Jinak dneska večer peču "otrávené" cukroví a zítra ho instaluju na okno - jsem zvědavá, za jak dlouho bude pryč ... 😠
jo taaaaaaaak 😀 😀 😀 chapu 😀 😀 😀 ja bych zavrela okno, zatahla zaluzky a cihala 😀 nenechala bych si ujit pohled na nekoho, kdo bude mit vesely vikend 😀 😉
Tak dnes mám na plánu kokosky a základ na laskonky, kokosky už koulí manžel a patřičně u toho nadává a hodně sprostě... Já věděla proč už je nedělat... 😝
Já už se do toho taky konečně vrhla a musím říct že za velmi vydatné pomoci manžela 🙂
Holky já mám taky teda kilo objednaný 😅 ,ale musím ještě upéct linecký,protože to se u nás jí na kila,a takový ořechový dortíčky.Toť vše 😀 .A kávový zrna a rafaelo budu dělat až ten víkend těsně před 🙂 ...
Tak já peču málo, ale co si neupeču nemám a letos mě to nějak chytlo, ale radost mi opět pokazilo linecké pátý rok za sebou z něj není nic, těsto nejde válet, případně nejde vykrajovat, nebo když už překonám toto tak se upečou dunajský vlny a ne krásné úhledné linecké a přitom ho mám tááák ráda, prostě jsem na něj levá 😖 Jináč ještě budu péct další perníčky, neb to co bylo už nenííí 😀 Dnes ještě spáchám laskonky a zítra hurá štóly, tak jsem na to zvědavá, to bude premiéra... No a ještě nějaké chci zkusit, tak uvidíme jak to nakonec bude... 😅 Kokosky už jsou hotové, tak jupíí 😵
@mudr. jukni na mmb tam jsem našla nějaké, já mám odpor k nevařenejm vejcím, tak toto nezkouším a navíc v mém stavu i kdybych nad vejcema přivřela oči, pít bych nemohla 😀
já nepeču vůbec chlap cukroví nejí-ten si dá tak 3kousky a konec,abych pekla kvůli děti není kvůli koho-Tom mi nepomůže on je citlivka na ruce a nehrozí že by vykrajova to by se dotknul jednou těsta a už by byl velký řev že je špinavý a museli bychom se jít umýt a konec a vím že cukroví dostanem-od mojí mamky a tchýně (ta sice nepeče ale její sousedka peče pořád a zásobuje je tak že to nestíhají jíst tak dá i nám) takže u nás je to zbytečné
ahoj holky,
tak u nás bude taky autogaráž,ale nekupovali jsme ji,ale vybrali za body ze Shellky
jinak ad pečení...původně jsem chtěla jen rohlíčky - pro mě a linecký pro manžu,ale neprozřetně jsem se nabídla mamině,že jí dám cukroví a ta řekla,že jo a pak taky tchýni a ta taky,že tedy když se nabízím,tak si taky něco málo vezme 😅 ..takže u dvou druhů nezůstane 😝
@mataharyy děláš kokosky jako takové pusinky?
@neumisa ještě je cukroví za oknem? 😀
Dobré ranko
@kijir tu jest
250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví.
Já to dělala včera poprvé a není to vůbec špatné.Jen rumu jsem dala o dost míň,cca tak 0,25l a hořké čokolády bych dala taky míň,bo už je v těch kaštanech a já ji moc nemusím. Salko vařím 2hodiny v papiňáku,aby zkaramelizovalo....příště bych přidala asi ještě smetanu,aby to bylo takové smetanovější,ale jinak je to dobrý 🙂 Nečekej klasické Baileys...nicméně už se těším,až zapálíme krb,bude tady stromek a já si ten likérek naleju do sklenky 😎
Ahoj, můžu se přidat???
My zatím toho druhého kluka neviděli, ale dle 3 UZV je to tak, takže jsem veškeré naděje na holčičku už dávno pohřbila. K úvodní otázce - ano v prvním okamžiku, kdy mi řekli, že to bude kluk, se mi zhroutil svět - byla to pro mě rána, kterou jsem vůbec nečekala, dokonce jsem to obrečela. Ale během dvou dnů jsem se z toho vzpamatovala a teď už v tom vidím jen samá pozitiva 😀 Původně jsme chtěli překvapení s pohlavím, ale nakonec jsem byla ráda, že mi dali čas na vzpamatování se 😉
Náhodou jsem narazila na tuto diskusi, koukněte do pasu co máme doma my a máte jasno. 😀 😀 😀
@kacerka ahoj určitě se můžeš přidat a 2kluci jsou super, taky jsem si přála holčičku nebudu říkat že ne a chvíli,malou chvíli zklamaní bylo ale rychle přešlo a ted můžu říct že 2 kluci jsou naprosto báječní 🙂 a ještě chceme třetí mimi a zas počítáme s chlapečkem, bude to Davidek 🙂 🙂
@jakelina tak by to bylo u nás kdybychom měli 4děti ale to ne,to neutáhnem finančně
@smardik finančně se to dá zvládnout, když jsou děti dál věkově od sebe. Naši starší už chodí na brigády a jsou trochu finančně samostatní. Nechtějí po mně na každé kino a přispějí si sami třeba na vleky na horách atd..
Oblečení podědí a nebo koupím někde na Mimibazaru a nejhorší je jídlo. Toho sní kvanta. 😀
@jakelina 😀 😀 😀 wow...tak to se opravdu musíš doma cítit jako lvice 😀 ...gratulace E ke třičtvrtěročku 😉
ale jako fakt si neumím představit vyvařovat pro 5 chlapů (tedy zatím 4) 😀 To musíš denně nakupovat ne? Bych musela v první řadě vyměnit lednici,bo ji máme nějakou malou,zjišťuji poslední dobou
@jakelina já si myslím že i kdybychom měli 10dětí je to 10kluků. Vím jak jsem byla koukat v jednom obchodě na kočár pro sourozenece tak si mě ta prodavačka pamatovala s prvního těhu a ví že jsem chtěla holčičku tak se mě ptala co to bude a říkám zase pindík, hned se mě ptala zda bude ještě třetí a já říkám časem ještě chceme za pár let a ona mí říká aby jste nedopadla jak ta paní co tu byla před vámi, ti mají 3kluky a pořád si přáli tu holčičku tak to ještě jednou zkusili,že se finančně uskromní a že do toho půjdou a hádej co to bylo
no já si myslím že 4bychom fakt finančně neutáhli, i o tom třetím budou rozhodovat finance. Ono oblečení problém není to jde starší,hračky třeba taky a něco dostanou ale klukům platíme stavební spoření a nedovedu si představit platit 4dětem stavební spoření, chci at se naučí jazyk a to na normální ZŠ těžko takže soukromá učitelka a to 4dětem fakt nevím, nebo lyžařský výcvik ve škole 4x bychom nedali to by bylo cca 20 000, spíš víc jen za to a to bychom neutáhli takže i o třetím budou rozhodovat finance
ale ještě se vrátím k té holčičce,je fakt že mě někdy napadle jestli Honzíčkovo dvojčátko nebyla holčička,jak by vypadala kdyby byla

mnam , devcata a hned mam tip na vikend 😵