Elektrický zubní kartáček. Jaký?

cekamnazazrak
12. bře 2022

Chtela bych se zaptat na elektricke krtacky.. zvazuji jejich koupi, nechci za ne utratit majlant, ale rada bych aby k necemu byl.. docela by se mi libil nejaky s apkou, kde pak vidis jestli mas dobre vycisteno.. protoze se priznam, ze s tim mam velky problem… 🙈 jsem na to jednak trochu lina a druhak to proste poradne neumim a tohle by mi pomohlo me hlidat…

emamaira
12. bře 2022

Na hygieně mi říkala, že smysl má jen sonický kartáček. Ale nemám ho, tak typ neporadím 🙂

katulen
12. bře 2022

My jsme si celá rodina pořídili, Philips Sonicare a super. Nikdy jsem si takto nedokázala vyčistit zuby🙂. Ale zubařka říkala, hlavně sonický (ne rotační). Je to šetrnější k dásním🙂.

dagmaris
12. bře 2022

@cekamnazazrak jsem dentální hygienistka a dle mého názoru jsou nejlepší sonické kartáčky. Za mě nejlepší Philips sonicare - stačí nějaká nižší řada- nemusí být hnedka Diamond za 5 tis. U el. kartáčku je nejdůležitější senzor tlaku, aby pacient opravdu čistil jemně a na kartáček netlačil a opravdu jej nechal dělat svou práci. A taky samozřejmě technika čištění je důležitá - ta je odlišná od manuální techniky - kartáček se jen přikládá pod úhlem asi 45 stupňů na místo kde přechází dáseň a zub a nechá se chvíli pracovat a pak se posouváte na další zub, jakoby jste chtěla čistit každý zub zvlášť. Důležité je opravdu nedělat s ním pohyb jako s klasickým kartáčkem, protože mu pak znemožňujete efektivně vykonávat jeho práci.
Jak jsem již psala, stačí nižší řada - nepotřebujete 10 programů - je to jako s pračkou a myčkou - stejně využíváte jeden, max. 2 programy 🙂

hezz17
12. bře 2022

Ja mam philips sonicare a jsem spokojena.
Dcera 4r ma taky philips, ale tu radu pro deti. Mam k tomu aplikaci, ale ta ukazuje kde si ma jak dlouho cistit, neukazuje zpetne, jak dobre ma vycisteno. A stejne pak jeste docistuju mezizubakama a solokartackem.
Syn 2roky ma ten malinky svitici bob a bobek.