icon

Elektronický recept, máte zkušenost s doplatky?

madre1
24. únor 2018

Jaké máte zkušenosti s doplatky za léky po zavedení elektronických receptů?
Já jsem poslední 2 roky nemarodila, poslední Ospen 1500 mi předepsali před 2.roky a doplácela jsem za něj 30kč. Letos se doplatek vyšplhal na 98kč. Jinak pravidelně užívám Letrox a na ten jsem začala doplácet až, když mi 100ka nestačila a endokrinoložka mi ho musela zvýšit.
Děkuji za odpověď 🙂

lv
24. únor 2018

Ceny léků, resp.doplatky se měnili za 2r několikrát, nevím, jestli na to má elektronický recept vliv.

eloise02
24. únor 2018

Taky nějak nechápu souvislost s elektronickým receptem.

drakenn
24. únor 2018

El. recept nemá na doplatek vliv

snahnah
24. únor 2018

Záleží taky jak si dá lékárna marži, mi to na Letroxu dělá rozdíl i 50 Kč. V malé lékárně levnější, ve velké v nákupáku dražší.

pavla70
24. únor 2018

dcera ted byla po 2 týdnech opět nemocná,v lekárné jsem neplatila nic,

caverina
24. únor 2018

Za Ospen se už dlouho doplací kolem 100 Kč

bbn
24. únor 2018

Já teď v jedné lékárně v říjnu doplacela za inzulin skoro 600,-Kč a ve druhé lékárně teď před týdnem byl ten samy inzulin za 0,- To mi hlava nebere.

kompleta
24. únor 2018

@bbn ta druhá lékárna jde klidně pod nákupku a je v minusu, protože predpoklada, ze diabetik donese i jiné Rp nez na inzulin a ze se ji to ve vysledku vyplati.. to je bezna praxe

bbn
24. únor 2018

@kompleta to předpokládá správně, proč bych chodila do té dražší. Jako kdyby to bylo par korun, stovka, tak neřeknu, ale rozdíl skoro 600,-? Já na tu lékárníci cumela jak puk. Teď v týdnu jsem tam šla znovu raději, než do té původní.

gnozka
24. únor 2018

Elektoronicky recept na cenu doplatku nema vliv . Cena se odvíjí hlavne od toho , jak na nej přispívá pojišťovna a to se mění kazde 3 mesice . Muze se stát ze cena je v lékárnách rozdílná hlavne pro to , ze muze mít treba stare zásoby nakoupeno jeste za jinou cenu . Co se týká inzulinu tak tam si většina lékáren snižuje marži . Aby byl inzulin bez doplatku , ale bohužel se nekdy stane ze pojišťovna nestihne v daném období reagovat na zvýšení ceny od výrobce tak se cena zvýší a ani snížena marže nepomůže . A co se týká většině leku . Je dobre ne nekdy zeptat zda existuje lek se stejnou účinnou látkou . Na trhu je vetsinou více leku pod jiným názvem ale účinná latka je stejna a ve většině případu se alspon jeden přípravek nachází bez doplatku .