Frigidní?
Ahoj všem..
Ani nevím jestli chci poradit nebo se prostě jen vypovídat.. sex mi nic neříká, nepotřebuju ho, netoužím po něm, nijak mě neuspokojuje i když dosáhnu orgasmu.. nevím jestli je to tím, že mě manžel asi nepřitahuje, je trochu obézní, ale je to skvělý táta naší dcerky, miluji ho a jako partner taky v pohodě, jsme spolu 11 let.. do sexu se prostě musím nutit, chci to mít rychle za sebou a jít si zase po svých, vždy se musím překonat, abych měla klid a manžel byl spokojený, ale mě to nic jiného nedá.. nebo jestli je to mým malým sebevědomím, tím že mě jako hodně malou trochu zneužíval starší bratr, kde nešlo o sex ale o dotyky, hlazení a líbání tam dole, mohlo mi být tak 5-6 let, nechápala jsem co dělá.. nebo že mě skoro zneužil kamarádky táta v mých cca 10 letech.. možná všechno dohromady? Nevím.. a je mi z toho smutno že nejsem normální ženská co má ráda sex, nebo si ho minimálně užije s manželem.. děkuju všem co dočetli do konce, už jsem to asi potřebovala někde ventilovat..
@codal děkuju za odezvu. Odpor to jsi to asi vystihla bohužel.. manžel něco tuší že se kdysi stalo, párkrát jsem to nadhodila ale vlastně nic moc úplně jsem mu neřekla, stydím se za to.. kdo nezažil asi nepochopí úplně no 😔 nevím jak to řešit, jak se odpíchnout a hlavně sebrat odvahu to nějak řešit..
Najít si odbornou pomoc, to si měla udělat dávno
To me mrzi. Urcite by ti mohla pomoct dobra terapie. Zkusit najit ve svem okoli dobreho terapeuta a pravidelne k nemu dochazet, po case by se mely dostavit vysledky, na tvem miste bych urcite zkusila. Pomuze ti si zazitky z minulosti zpracovat, drzim palce 👍🏻
Blok tam určitě bude. Nechť k sexu může někdy způsobovat antikoncepce.
@lachtanice86 není to tak jednoduchý, už jenom napsat to sem i když pod anonymem mi trvalo víc než týden..
@jednaholkaa snad se k tomu odhodlám mě máma svým způsobem naučila svoje problémy nikde neventilovat, radši si je pěkně držet v sobě aby nikdo nekoukal skrz prsty nebo si nedej bože něco nemyslel, takže jsem spíš taková uťáplá holka co nikde nic moc neříká protože se bojí něco říct..
@levandule_k taky jsem si myslela že by to mohlo být anti, ale tu už neberu asi 4 roky a je to pořád stejný takže opravdu spiš ten blok a asi i to že nemám ráda sama sebe, nelíbim se sama sobě a ještě jsem zaprdnutá..
Asi tě těžko bude chápat, někdo, kdo si ničím podobným neprošel... Já jsem nic takového nezažila, ale myslím, že tvůj stav lze změnit. Nebude to jako, když luskneš prsty, ale půjde to a i malý úspěch se bude počítat.
Asi budeš muset v sobě vyvrátit pár mýtů o sobě. a) Lidi se na tebe klidně můžou dívat přes prsty i když jsi miss world. Neřeš, co si o tobě myslí ostatní, důležité, je to, co si myslíš sama o sobě. Žiješ sama za sebe, ne za druhé. Pokud tě někdo bude chtít kritizovat, důvod si najde. Nikdy se nezavděčíš všem, také je otázka proč se vůbec chtít někomu zavděčit? b) Už jsi dospělá, máš právo říkat svůj názor, komu se nelíbí, ať se s tím smíří. Ten strach říct svůj názor je jen v tobě, znám spoustu lidí, co melou kraviny a nikdo jim nic neřekne a někteří ty jejich kraviny rádi poslouchají 🙂 C) Musíš se naučit mít ráda sama sebe, pak tě budou mít rádi i ostatní (nebo ti to bude jedno, že tě osoba xy nemá ráda😉) d) Příjmy se taková jaká jsi, nikomu se ještě nepovedla změna, když se odsoudil a vynadal si. e) Také budeš muset přezkoumat další rady, co ti dala maminka a přestat se jimi řídit. Ne vždy, to co nás naučí rodiče je pro nás dobré.
Psycholog/psychoterapeut je dobrý nápad, pokud nejsi připravená to nikomu říct. Začni postupně, třeba si kup knížku s tématem osobního rozvoje, kde se píše, jak se naučit mít ráda. Není to samospásné, ale může ti to pomoci, udělat další krok.
Ja něco nehezkeho, v nacti, bylo mi pod 15, zazila. Takze vím co to je. Proto ti říkám najdi si odbornou pomoc

Je mi moc líto, co jsi musela v dětstvím prožít a jsem přesvědčená, že tvůj vztah k sexu je tím opravdu hodně ovlivněn. Pokud na tom nezapracuješ, tak se to nikdy nezmění a podle mě to začne narušovat i váš vztah. Dělat něco, co mi nic nedává jen kvůli manželovi, je cesta do pekel a jednou vás to dožene. Navíc se to v tobě může vystupňovat v odpor. Takže doporučuju psychologa, možná i sexuologa a nějakou terapii. Snad tilo vyřešitíte. Asi bych si o tom všem i citlivě promluvila s manželem, protože bez jeho pomoci si myslím, že se s tím jen těžko můžeš poprat.