Fritéza - poradíte prosím?

petraludvikova
14. srp 2014

Ahoj holky 🙂

chystám se kupovat fritézu, na některé jsem se byla dívat v obchodech,ale moc tomu nerozumím. Prodavači se mi vždy snaží vnutit nějakou za 5.000,- ,což už mi přijde dost ☹ Nemáte třeba s nějakou zkušenosti, popř.jakou máte doma? 😉

Děkuji moc za každý tip 😉

jitkaorsagova
14. srp 2014

Ahoj, myslím že to asi není odpověď co by jsi chtěla slyšet, ale naše je jako u spousty známých po pár použitích ve špajzu. Nestojí to za to, není to zdravé, neustálé přelévání oleje, zápach (i přes filtry). Já to tedy s mými dietami ani nemůžu, ale mamku i sestry to taky omrzelo.

barborka09
14. srp 2014

@petraludvikova Myslím že je dobré před nákupem zvážit na co jí budeš využívat. Když jsem byla dítě, tak jsme jí využívali na dělání klasických hranolek z čerstvých brambor. A pak třeba na vánoce mamka vyměnila olej a usmažila kapra. Pak se zase musel olej vyměnit aby nám nesmrděly ty hranolky. Když jsem si zařizovala svou domácnost, dlouho jsem uvažovala jestli pořídit nebo ne. Nepořídila jsem a nikdy mi za těch 10 let nechyběla. No a vzhledem k tomu že fritéza u našich byla od té doby co jsme odešli z baráku nevyužívaná, tak ji mamka vyhodila, protože se na ní jenom prášilo. Stejně tak dopadla fritéza u tchýně. Po revoluci to byl strašný hit a každý si jí vozil z ciziny. A dnes z těch lidí co si jí po roce 89 dovezli nevím o nikom že by ji ještě měl. A to se jim určitě nepokazily, prostě tak nějak na ně sedal prach, tak šly z domu. Takže asi jsem ti taky nepomohla,ale myslím že mé rozhodnutí před deseti lety bylo správné a určitě to je věc bez které se domácnost obejde.

petraludvikova
autor
14. srp 2014

@jitkaorsagova
@barborka09 holky,díky za radu 🙂 naši taky nedávno vyhazovali fritézu..je mi jasné,že to není zdravé a také,že ji příliš nevyužiji.Jenže kolikrát chci udělat dobré hranolky, masové závitky a nikdy to není tak dobré jako z fritezy 🙂

jitkaorsagova
14. srp 2014

@petraludvikova Peťo a zkoušela jsi fritovat v hrnci? Jako opravdu tam dát pár litrů oleje a rozpálit ho? Podle mě je to úplně stejné, jen to doma víc páchne. Na druhou stranu nevyhodíš peníze.

barborka09
14. srp 2014

@petraludvikova Jak píše @jitkaorsagova normálně si frituj v klasickém hrnci. jako děti jsme tak dělali hranolky (než byl friťák) no a nedávno jsem dostala strašnou chuť na krokety. tak jsme vzala hrnec, nalila olej, pěkně usmažila. bylo to úplně stejné jako z friťáku, akorát jsem to dýl vyndávala, protože mou naběračkou jsem je vyndávala po třech kusech. Já si myslím že největším problémem u friťáku je to, že i když jsou sebelepší, tak jde ten olej prostě cítit. Prostě kdybych v tom udělala masové závitky, tak bych musela ten olej poté vylít a dát nový, abych si třeba udělala zase hranolky. Prostě jednou ten olej načichl tím masem a ty hranolky už nebudou tak dobré jestli je dáš do toho samého oleje. Takže ať už se rozhodneš jakkoli, tak bych do něj víc jak 1500,- nedávala a nenechala se zblbnout prodavačem v obchodě.

duvi21
14. srp 2014

Ja se docela tesim, ze si jednou koupim Actifry od Tefalu. Zatim na nej penizky nemam, ale hranolky taky milujeme a vybrali jsme tenhle. Klasicky s temi x litry oleje, ktery se tam pak prepaluje a urcite bych ho vymyvala s odporem a mozna pak taky zavrela do spajzu, kupovat urcite nebudu.

ivonapop
14. srp 2014

Děvčata, věřte mi, či ne, ale friťák jsme měli. Skončil vydrbaný v originál krabici u popelnice - s lístečkem, -FUNKČNÍ-
Za mne již ne, maximálně takový ten na sporák s tím sítkem, jakmile ztlumíte el. či plyn - ten hlavně, ztlumíte jako při klas. vaření, ale i tak, - také jsme ho měli, - dát za něj tři stovky, opět za mne ne.
Nebudu Vám mluvit do toho, co si za své penízky pořídit, to si ani nemůžu dovolit, ale dovolím si dobrou radu. Konvektomat, to je fakt šikovná věcička do kuchyně, - já v kuchyni snad nic lepšího nemám. Peče, dusí, smaží,griluje atd. Ty hranolky v něm uděláte v pohodě taky a to i z čerstvých brambor, stačí je jen prokápnout olejem, lehce a pak občas prohrábnout a jsou úžasné, to samé americké brambory. V akci ho koupíte i do 1000 korun v základním provedení

jitkaorsagova
15. srp 2014

@ivonapop Máš úplnou pravdu, kdybych někdy vyhrála, hrozně ráda bych si to koupila, zatím bohužel musím zůstat jen u napařovacího hrnce na sporák.

petraludvikova
autor
15. srp 2014

@jitkaorsagova
@duvi21
@ivonapop
@barborka09
Tak teď holky nevíd,normálně jste mi fakt nasadily brouka do hlavy 😀.Teď je tady fakt otázka,zda tu fritézu opravdu využiji,abych zbytečně nevyhodila 3.000kč... Smažené také často nedělám,..musím ještě zapřemýšlet.

Jinak na netu jsem se dívala na Tefal Versalio 9v1 za 2.899kč.
Ještě budu rozmýšlet 😀

jitkaorsagova
15. srp 2014

@petraludvikova Záleží taky jak jíte, jestli máš manžela co nedá do pusy nic co není maso nebo smažené, tak je to zase něco jiného. Já vlastně bydlím s mamkou a jednou sestrou (starší už se odstěhovala) a jíme kvůli mě dost zdravě. Nanejvýš tak jednou, dvakrát do týdne si udělají něco co nemůžu.

ivonapop
15. srp 2014

@jitkaorsagova
Vyhrála? No dobrá tedy, ale nevidělas mém příspěvku o nulu více? Dneska jsem byla v Intersparu a mají ho v akci za 800 a základní verze bohatě stačí

klanova2
18. led 2017
Uživatel klanova2 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od klanova2.

Dobrý den, my třeba do restaurace kupovali všechno gastro zařízení na stránce http://www.gastrocentrum-pisek.cz/. Všem jen doporučuji.