icon

Hodgkinov lymfóm, je tu niekto s podobným "osudom"?

zuzna7
10. lis 2014

Ahojte mamicky. Pred dvoma mesiacmi mi diagnostikovali Hodgkina, stadium 4B. Rada by som podebatila s niekym s podobnym "osudom". Vymenila si postrehy a tipy ako toto obdobie (chodim na chemosky) zvladnut nielen s dietatom ale aj s partnerom. Dakujem za akukolvek odozvu 🙂

jarunkaxyz1
10. lis 2014

@zuzna7 - Zuzanko, zkušenost s nemocí nemám, ale i tak přeji hodně sil a co nejvíce následného zdravíčka!
Drž se!

vercik83
10. lis 2014

hodne stesti,co vim tak pronoza u tohoto lymfomu je ta z lepsich

ruzenkas
10. lis 2014

@zuzna7 Ahojky, já jsem prošla léčbou Non-hodgkina před pěti lety. Budeš-li chtít, můžeš napsat IP. 🙂 Hodně štěstí a posílám srdíčko. Věř, že vše zvládneš!! 🙂

vercik83
11. lis 2014

Non-hodgkin ale je dost jine nez hodgkin

zuzna7
autor
13. lis 2014

V liecbe tychto lymfomov sa nevyznam. Skor my islo o to ako zvladnut napor toho vsetkeho. Moja rodina je od nas 800km, partnerova zase su nam nablizku ale pomoc je skor takova ze proste musim zavolat ze nemam hlidani alebo ze tu odpadavam bolestami a neviem co s malym. O financnych tazkostiach okolo toho ani nehovorim.

zuzna7
autor
13. lis 2014

@vercik83 a mas pravdu, prognoza vyliecenia je cca 80% aspon co mi povedala MUDr. u mojho pokrocileho stadia. Buduci tyzden idem zrovna na PET/CT sken a dozviem sa ako zabrali prve dva cykly.

vercik83
13. lis 2014

@zuzna7 tak skrze ty financni problemy...myslim ze nektere pojistovny proplaci dopravu na lecbu onkologickym pacientum, mozna ze vsechny.preju hodne sil k uzdraveni.

zuzna7
autor
13. lis 2014

@vercik83 dakujem velmi pekne, aj za tip na tie pojistovne. Mrknem sa na to 🙂

glimmer
13. lis 2014

můj tchán prodělal léčbu Non-hodgkina, bohužel to nedopadlo dobře ☹ ... tobě přeji hodně sil a ať je vše v pořádku.

glimmer
13. lis 2014

@vercik83 VZP proplácí jízdné ...

kammka
13. lis 2014

@zuzna7 držím palečky, prognoza je dobrá, nedávno tuhle chorobu diagnostikovali tchánovi, tak taky studujeme...

vercik83
13. lis 2014

@glimmer to je mi lito, jak jsem psala, podobny nazev ale prognoza jina...

pjs
13. lis 2014

hodgkin stadium III E, ale uz je to nejaka doba (bylo mi 15).... chemo,zareni,chemo,zareni - tenkrat jsem stravila rok po nemocnicich, ale v soucasnosti uz je vsechno jinak - lecba sla vyrazne dopredu, je setrnejsi a ucinejsi

zuzna7
autor
14. lis 2014

@pjs zatial mam jenom chemo 6 cyklov BEACOPP eskalovany. po nemocniciach chodim uz od srpna ale chemo zacali az v rijnu. zaujimalo by ma ako ste sa stravovali, ci ste jedli na co ste mali chut. Ja som dostala napisane na dvoch A4 co smiem a nie. Akurat riesim ci mozem med na chlebik, neni tam nic o nom a mala som chut na snidani si dat 🙂

zuzna7
autor
14. lis 2014

@glimmer ja som pisala mail do VZP momentalne sa tam nechcem vybrat nakolko som v neutropenii a nechcem medzi lidi velmi. Zatial mi neodpisali. kupujem si normalne jizdenky, nemam opencard.

glimmer
14. lis 2014

@zuzna7 Tchán bydle v Praze Modřanech a na chemo jezdil na Karlák a pak na ozařování na Bulovku. Měl nárok na sanitku (zdarma) a když ho vozil manžel autem, tak nám potvrdili papír, kterej jsme dostali na VZP, mohu ti ho poslat do emailu. To jsme odnesli na pobočku VZP a vždy nám to proplatili, podle km a spotřeby auta.

lindam78
20. črc 2015

Zuzi, mrkně na sdružení Lymfom Help, určitě pomohou. Tyto odkazy by mohly pomoct vyřešit některé otázky. 🙂 Doufám, že už je ale vše v pořádku! 🙂 http://www.lymfomhelp.cz/ke-stazeni-o-lymfomu/s... a http://www.lymfomhelp.cz/ke-stazeni-o-lymfomu/n...