icon

Holení ve 12 letech. Počkat, nebo se zeptat rodičů? A jak?

barjssk3737372
16. čer 2020

Ahoj chci se zeptat jak říct mamce nebo i tátovi? Že se chci holit bude mi tak za 14 dní 12 let a mam 150 cm a prí vipadam na 13 let a nevim jestli se mam zeptat nebo mám počkat aš budu starší protože se stidim a nechci nosit sukňe ani šati protože mam černé vírazné chloupky a nevi jestli mi dovolej se holit. Poraťe mi prosím.

sticker
Strana
z5
amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy tímto se tazatelce omlouvám,pokud to pochopila jako schazování,bylo to myšleno dobře! Chtěla jsem ji jen nasměrovat k důležitějším věcem,než je péče o chloupky! Mohla jsem to formulovat lépe,dát více entuziasmu,bohužel se ospravedlňuji tím,že mám nemocné dítě a já bojuji se silnou bolestí zubů!

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik v pohodě, ale opravdu se tyhle věci dají říct jinak, nebo se na to raději vykašlat. Ať je brzo lip🙂

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy no snad jo. Stěry ještě nebyly,mudr je naštvaný,ale kluk dle něj nevypadá nemocně. 3dny těžký průjem,včera začala rýma,večer se přidal kašel. No a já mám 14dní vytrhlou 7,řezané ucho a včera vrtaná spodní 7,ale pant pořád zatuhlý,nemůžu jíst. Prostě celá pravá strana chycena zánětem. Takže jak mi to myslí,tak píšu,ale myslelo mi to blbě 😣😁

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik tak snad už to brzo bude lépe a občas to myslí blbě kazdemu🙂

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy hele,já se nechtěně v sobotu "obula" do 16leté neteře,že je z ní vegetarián. Myslela jsem,že se nechala strhnout partou. Až mi to vysvětlila ségra,že nemusela maso od mala. Naštvalo mě,že jí jak debil sháním sýr na gril a ona se cpe suchým chlebem,tak jsem začala,že jsou vegetariáni pokrytci,že nejí maso kvůli utrpení zvířat,přitom i ta mrkev může trpět,když ji trhame ze země,jen u toho smutně nekouká a nekřičí. Nezapřu v sobě berana...jdu hlavou proti zdi. Ale jinak ty chloupky a pedofilie,zní to divně,ale fakt to má spojitost. Až v druhé řadě jsou prsa. Není to vycucané z prstu...😟

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik tak věřím, že to není vycucane z prstu, ale dle mého je to stejné hloupé tvrzení jako to, že když si vezme ženská sukni nad kolena s výstřihem tak je potenciální obětí znásilnění a že si o to vlastně říkala. Nevím jak mas staré děti a jestli to jsou holky, ale až budou v puberte tak možná pochopíš o čem tu celou dobu mluvim🙂

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy mám 7neteří(23-9let) a jednu z nich,si právě jeden vyhlédl. Nevědomě jsem ho k ní přivedla sama přes fb. Ztratil zájem,až když si všiml,že začíná mít druhotné pohlavní rysy. A jelikož byl/je bi,tak se děsím dne,kdy ho potkám se synem 😣

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik tak to je blby, ale ještě pořád to není důvod zakazovat holení. To chce o tom mluvit, jako stejně třeba o tom, že sex neni nic špatného a zakázaného ale že je treba počkat na správný čas. Ale pochybuju že holka., která dostane doma vynadano za to, že si chce oholit nohy bude se svou matkou o tomhle mluvit😕

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy no tak jasný. Vynadat ne,ale v klidu vysvětlit pro a proti. Od mala nesnáším dialog typu "a proč ne?" "Protože jsem to řekla "

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik pro mě jediné proti bylo, že se riznou😃 a že už to budou muset dělat pravidelně, ale to rozhodnutí jsem nechala na nich. A fakt by mě nenapadlo je strašit tím, že se můžou stát obětí pedofila.

priefi
17. čer 2020

@amazonkajanik hele mi povídej o vegetariánství a sýrů... Pokud tam není mikrobiální syřidlo, tak to vegetarián s velkým V nesní. Jakmile tam je jen syřidlo, je to to pro ně to špatné...

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy hele,i tuhle variantu bych jim nadhodila. Bohužel nejsme v USA,kde jsou registrovaní a na mapě si člověk může zjistit,kde bydlí. Dnešní doba nedovolí ani nechat dítě v kočárku před obchodem. Prostě ta rizika tady jsou a je třeba na ně upozornit. Stejně tak,jako když holka bude zralá,tak nebudeme říkat jen "používej kondom,abys neotehotnela " ale i "abys něco nechytla "

amazonkajanik
17. čer 2020

@priefi což ona nejí jen maso,ale sýry atd v pohodě. Ale já tady lítam jak debil,aby měla něco pořádného,když my zereme maso (syn slavil rok) a ona ,že jí stačí chleba. No dopr, 3kg masa za 450,- a její sýr za 100,- s tím,že přítel je díky covid-19 bez práce a my museli oslavu sakra zmenšit

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik tak o tomhle se dá mluvit i jinak, prostě ať dělám co dělám není to pro mě důvod odrazovat od holeni😃

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy ono to není odrazování jako takové,ale dávání na výběr 😉 hele,dodnes pamatuji,jak jsem ve škole měli takový psychologický kroužek a měli jsme o druhém říct,co se nám na něm líbí. No a kluk z vyšší třídy(a hlavně idol místních dívek),že se mu líbí moje nohy. Bylo mi taky 12 a nohy skoro jak gorila ,plus ještě modřiny ze závodu. Myslela jsem,že vtipkuje,dokud mě nedoprovodil ze školy domů 😉

rezusesmichy
17. čer 2020

@amazonkajanik tak pokud dáš na výběr rozumným argumentem tak určitě ano, ale s téhle diskuze jsem nabyla pocitu, že to bude spíš stylem ne nesmíš a hotovo a bůhví co s tebe vyroste když to budeš delat😃a jasně každému se líbí něco jiného a je to v pořádku, ale především by to měla být tvá volba a ne volba někoho jiného.

amazonkajanik
17. čer 2020

@rezusesmichy no tak o tom to je, svět není ani černý ani bílý a dle toho by měl být i ten výběr možností

zelenaesmolda
17. čer 2020

@amazonkajanik a chodili jste pak spolu? 🙂

amazonkajanik
17. čer 2020

@zelenaesmolda s tim idolem ze základky? Jj,sice jen dva týdny,ale jo. Ráno čekal před školou ,co přestávku jsme byli spolu a po vyučování taky a když byl mezičas,než mu jel bus,tak mě doprovodil domů a cestou jsme si hezky povídali. Taková ta hezká,první školní láska ,kde nešlo o to jedno,což jsem znala od kluků za nějaké 4roky na to 🙄

zelenaesmolda
22. čer 2020

@amazonkajanik
a proc to nepokracovalo dal? 🙂

amazonkajanik
22. čer 2020

@zelenaesmolda byli jsme děti. Sotva nám začaly harašit hormony 😁 navíc,já na gymplu a on po základce šel na intr. Ale v dospělosti jsem se potkávali,jezdila jsem k nim s poštou 😊 a po těch letech jsme vyrostli v dost rozdílné povahy. Sice bylo by si co říct,ale spíš vzpomínky na minulost,než vyhlídka budoucnosti

laura_111
4. led 2023

@konidana Velmi podporuji tvůj názor!!!

Strana
z5