Inzerát na Sbazaru - podvod?

daela
1. pro 2017

Ahoj,
jdu sem pro radu,jestli mate někdo podobnou zkušenost.Odpovedela jsem na inzerát,kde paní nabízela nafukovací kola na Valco.Pani trvala na platbě předem na účet,ze peníze potřebuje co nejdříve.Ja ted na mateřské účet nemám,tak jsem vložila peníze přímo v České spořitelně na její účet.Prijmeni neznám,ale jméno se shodovalo a i to ze je z Prahy.Pani mi jen napsala,ze uz ma peníze na úctu a ze hned následující den balík odešle.Uz je to dva dny a na email neodpovídá.Jsem dost nervózní a na dávám si,ze jsem takhle naletela.Je to pro me dost vysoká částka,rozhodne mi bude v rozpočtu chybět.Mam to začít řešit nebo mám ještě zkusit počkat?

penelope87
1. pro 2017

@daela kdyby to bylo dva týdny, tak už bych něco podnikala, ale dva dny vůbec nemusí nic znamenat. Může být mimo mail (ne všichni kontrolují poštu každou hodinu). Brala bych jako pozitivní, že napsala, že peníze dostala. A počkala bych do příštího týdne.

daela
autor
1. pro 2017

Děkuji.No asi mi nic jiného nezbývá,ale jsem z toho pěkně nervózní.Doufam,ze se pani ozve.

tompe14
1. pro 2017

Dnes mu řekli na poste , že doručení doporuceneho balíku muže už nýt týden , tak naději myslím ještě máte.

astyna
1. pro 2017

Teď před Vánocema to může být klidně i víc. I PPL nám doručovalo balík cca 4 dny a to už ho máme běžně druhý den. Natož ČP ... čekej prostě.

daela
autor
1. pro 2017

To chápu,ze pošta nestíhá.Spis me zarazí,ze neodpovídá na e-maily.Predtim jsme se docela dlouho domlouvaly přes e-maily,protože jsem byla nemocná a nemohla hned jít poslat peníze.Na dotaz vždy odpověď do dvou hodin od otázky a dokonce jednou v noci,kdyz jsem nemohla spát a napsala jsem dotaz,tak odpověď do hodiny!No snad plasim zbytečně.

daela
autor
1. pro 2017

Tak mi před chvíli paní napsala,ze balík odešle až v pondělí.Tak mi nezbývá než čekat,ale aspoň,ze se ozvala,tak jsem klidnější.

marton
1. pro 2017

@daela kdyby vám balíček dlouho nešel, tak si nechte poslat podací číslo. Já jsem posílala 20.11. balíčky a dodnes je pani nemají. Dle sledován zásilek je vidět že jsem je podala, ale víc nic. Na poště mi řekli, že nestihají.

kika266
1. pro 2017

@daela Az pani balik odesle, at posle emailem cislo balicku a pak se da myslim zjistit na poste kde ten balicek je, doufam ze prijde balik tak jak ma, protoze dneska je vsude hodne podvodniku. Ja radeji penize preden neposilam, ale kdyz to jinak nejde.

kaci11
2. pro 2017

Ve vanocni cas muze jit postou az mesic. Je to hrozne. Ja cekala balik od posty do vlastnich rukou a stejne jsem musela na postu. Ve schrance jsem mela papir o nezastizeni a to jsem doma cekala jak blbec ani ven ksme nesli. A kdyz jsem ztropila zcenu na poste,tak akorat jsem dostala cislo ze oni za to nemuzou a at si zavolam sem. No sprostarna nejvetsiho kalibru. A co se tyce penez,vemte si to z te druhe strany,poslete zbozi a penize Vam neprijdou. Ja teda cekam az prijou penize a pak ihned odesilam danou vec a cekam az se zakaznik ozve,ze danou vec dostal. Je to risk z obou stran.

magdalenax
2. pro 2017

Nejlepší je vzít si jako záruku prodeje zálohu ve výši třeba šedesát procent z ceny a zbytek dát s poštovným a dobírkou.

daela
autor
5. pro 2017

Tak paní zboží odeslala,sice se zpožděním,ale uz mi přišla sms od posty.No ještě,ať přijde v balíku,to co tam ma byt a budu rada.Ono přes ten internet je to vázne risk,jenže zas ta možnost sehnat zboží levněji a za dobrou cenu je lákavá.