icon

Jak často běháte?

31. bře 2025

Jak často chodíte běhat?

me_druhe_ja
31. bře 2025

Když jsem zdravá tak 4x týdně, 40-60 min

toluma
31. bře 2025

Podle možností...podle práce, zdraví, únavy, atd.
Ideálně tak 4-5x týdně, někdy prostě jen 1-2x, když to vyjde aspoň 3x jsem šťastná. Zhruba hodinku, kolem 7km. Ale nehrotím to, teď je pořád někdo nemocnej a čas prostě není. Co se dá dělat.

patypresdevaty
31. bře 2025

Tak jak to vyjde... většinou se zadaří 1-2x týdně, ale nechci to mít jako otročinu a chci běhat s radostí, takže když je hnusně nebo toho mám moc, jdu třeba až po dvou týdnech a nehroutím se z toho 🙂

elis101
31. bře 2025

Chodím běhat jednou týdně, víc nedávám...ale každý den cvičím doma...cca 40 minut, jsou ale výjimecně dny, kdy ani to nevyjde...

sookie
31. bře 2025

Nejradši bych chodila každý den, ale daří se mi tak 4-5x týdne, cca těch 10km, když mám o víkendu čas, dám i víc

eliss232
1. dub 2025

Pokud jsem zdravá, tak obvykle třikrát do týdne. Snažím se alespoň tak, pokud se dá.
Už jsem si zvykla, v opačném případě se necítím dobře 😀

mafulin
1. dub 2025

Chodím tak 2x až 3x týdne. Ideální je to ob den. Ale to bohužel vždy nevychází.

podestatka
1. dub 2025

Snažím se alespoň dvakrát týdně, plus jednou hot jógu 😀....Ale je pravda,že v dlouhém týdnu s pěti-sesti dvanactkama to někdy vyjde třeba jen jednou, bohužel

arevb
1. dub 2025

Mám 3 děti a s hlídáním jsem závislá na manželovi, takže mi to vyjde 1-2x vyběhnout ven, 5 kilometrů

mabs
1. dub 2025

Neběhám. To by byla moje smrt.

krisstina93
1. dub 2025

Snazim se kazdy den, kdyz nejsem uplne nemocna nebo neni nejake echt hnusne počasí. Beham se psem, takze to vzdycky spojím s venčením 🙂

patypresdevaty
1. dub 2025

Když běháte často - co na to klouby? Já neběhám častěji než dvakrát týdně jednak z časových důvodů a pak taky proto, že mi přijde lepší aktivity střídat. Obecně zastávám názor "všeho s mírou" 🙂 Máte to někdo nastudované, jestli je každodenní běh ok?

sookie
1. dub 2025

@patypresdevaty Obecně - ať si každý běhá tak často, jak mu to vyhovuje a dělá dobře, každému sedne něco jiného... začínala jsem pár km 2x týdně a teď už svůj ranní výběh v lese potřebuju každý den 😁 A čím déle běhám a čím víc řeším co jím +různé doplňky, tak se cítím lip a nemám pocit, že by klouby nebo něco jiného trpelo. Na klouby beru každý den MSM a piju kolagen. A poslední rok beru kreatin a ten mi, myslím, hodně pomáhá s rychlou regenerací

krisstina93
1. dub 2025

@patypresdevaty nastudované to nemám, ono hodně záleží třeba na obuvi ve které běháš, na povrchu kde běháš, běžet po asfaltu v nějakých nekvalitních botách, tak to asi po čase ucítím no. Ale ze zkušenosti můžu říct, že běh je na moje klouby menší zahul, než třeba pravidelne drepovani, driv sem jela ve velkem různě dřepy a výpady a to sem teda cítila vic, jízda na kole mi taky dávala zabrat víc. Takze za me běh v pohodě. Nesmí samozřejmě člověk mit nějakou větší nadváhu, to pak ty klouby trpí no.

anezzik
2. dub 2025

Já chodím dva krát v týdnu tak 6 - 7 km a tak mi to vyhovuje, ty ostatní dny chodím na procházky.

werkaadamcik
2. dub 2025

Dříve jsem běhala třeba 4X týdně, ale asi jsem měla špatnou techniku, měla jsem i nějaké záněty v koleni, tak jsem přestala. Teď je to tak měsíc co to znovu zkouším, abych zase něco nepřepálila. Pro jistotu mám domluvený i tréning s trenérem na běhání, aby mi ukázal co a jak. Zatím běhám 3x týdně cca 5 km a stačí mi to. Chce to nepřepálit začátek a nepodcenit techniku🙂

autor
2. dub 2025

Řešil jste někdo bolesti břicha po běhu? Nemyslím svaly, ale spíš žaludek?

autor
Autor odpověď smazal