Jak dlouho trvá hárání fenky?
Ahoj holky, trochu netypický dotaz, ale zkusím to.
Máme roční fenku. Zatím jsem si nevšimla, že by dosud hrála, ale dnes už měla trochu krvavý výtok takže je to jasné. Je to náš první pejsek, takže s tím nemáme zkušenosti. Pročítala jsem Google, ale je to trochu komplikované. Prý je fáze 0-10 den bez výtoku kdy ne í plodná, pak 10-13 den kdy je plodná a je i výtok a hárání trvá až do 21 dne, kdy je výtok ale plodná už není? Samozřejmě hlídat ji budeme celou dobu.
Zajímalo by mě, kdy hárat přestane? Už tak 2 týdny se víc olizuje tam dole. Ale žádného výtoku jsem si nevšimla. Dnes tedy má asi první den výtok. Znamená to, že cca 14 dní na ni musíme dát zvýšený pozor? Nebo kratší dobu?
8.8. jedeme na dovču, tak snad už bude po 😅
@reeeza Haraní opravdu trvá cca tři týdny od doby kdy začne krvácet, většina fen je svolná k připouštění kolem 14 dne, takže bych si troufla říct že při odjezdu na dovolenou bude zrovna v tom “nejlepším”. Poznáte to hodně i podle barvy výtoku, ze začátku světly hodně krvavý, v další fázi může zeslábnout a většinou to ukazuje na ty nejlepší dny, a poté je tmavší a může opět zesílit. Ale samozřejmě u každé fenky to je jiné, kór jestli je to její první hárání.
jestli dneska začala tak 8.8. bude v "ideální" kondici, zvážila bych, jestli neposunout termín dovolené, nebo ji sebou nebrat, sehnat si pro ni hlídání.

@reeeza musíte hlídat, dokud bude psům vonět, protože ač by ona držet nechtěla, tak oni ji nedají pokoj. Myslím si, že osmého už bude dobře pokud už to nějakou dobu trvá.