Jak dostanu mrkev z oblečení?

hanivasi
20. pro 2014

Ahojte, jak mám dostat mrkev z oblečení? měla jsem to přes noc namočené v bělidle PUER, ale nepustilo mi to. Co vy používáte na fleky z extra barevných příkrmů?

ange_de_la_morte
20. pro 2014

@hanivasi : žlučové mýdlo, ale něco nejde vyprat ani s ním, snažím se okamžitě předprat tim žlučovým, dokud to ještě není úplně zaschlé, ale holt mrkev a banán jsou na praní hrůza

butterfly
20. pro 2014

Mrkev obsahuje beta-karoten, který je dobře rozpustný v tucích. Takže do skvrny vetřít olej, nechat působit, mastné skvrny odstranit jarem, potom přeprat. Stejným způsobem na fleky od rajčat, dýně.

hanivasi
autor
20. pro 2014

@butterfly jak dlouho to tam necháváš působit?

mor48tko
20. pro 2014

Doporučuji také žlučové mýdlo, ale jak píše @ange_de_la_morte někdy to holt nejde... 😒

butterfly
20. pro 2014

@hanivasi Tak od oka, asi 10 minut. Pak to operu jarem a už vidím, jestli flek mizí, pokud ne, znovu zkouším s olejem.

lenicka07
20. pro 2014

holky, vám nejdou fleky od mrkve odstranit Vanishem? Mě vanish teda funguje snad na vše co je ovocného nebo zeleninového původu. Nejlepší je to dát na skvrnu hned. Nechávám působit i dlouho, s barvou prádla to nic neudělá.

sasui01
20. pro 2014

Pokud je to bile obleceni tak funguje i bily donestos. Ale ne na barevne!

hanivasi
autor
21. pro 2014

Bile pradlo mi problem nedela,ale barevne ano. To zlucove mydlo mi nepomohlo,ani olej,ani belidlo.

1velrybka
21. pro 2014

@hanivasi Mně nejvíc zabírá sluníčko 🙂 Teď v zimě to není ono, ale v létě je to hned pryč. Stačí pověsit na balkon. I teď mi to jakž takž pustí, ale musela jsem nechat prádlo na balkoně několik dní (pak jsem ho dala znovu přeprat, protože mi zmoklo), ale v létě je to naprosto čisťounké. Teď nám dělali 2 měsíce rekonstrukci balkonů, tak jsem byla docela v háji.