icon

Jak ověřit původ dárků a vybrat eshop?

eviicka
20. zář 2021

Ahoj holky, na FB mě zaujala reklama na dřevěné puzzle, byl by to krásný dárek, ale... zjistila jsem, že s případnou koupí přichází morální dilema.
Většina webů nabízí danou věc od cca 560 korun, ale podle všeho mi přijde, že to je pouze přeprodej z Aliexpresu, kde jsou ceny třetinové, výběr podobně mizerný, dodávky v papírové krabičce. Našla jsem i web, kde je nabídka rozmanitější, balení efektivnější, píšou - vyrobeno v EU (všemu odpovídá cena, která začíná na 800,-). Ale další informace jsou velmi strohé.

A teď o co mi jde, nemám problém do dárku investovat více, nechci ale podporovat weby, které pouze překupují čínskou výrobu, nebo se tak tváří. To si raději ten účet na "Ali" založím, ač jsem tu potřebu zatím neměla.

Vy které toto řešíte, jakým způsobem ověřujete původ věcí, vybíráte eshopy?

Strana
z2
eviicka
autor
13. říj 2021

Ahoj holky, tak nakonec jsem objednala tam kde @nikolite. Web s těmi údajně evropskými se mi nějak nepodařilo znovu najít (zase tolik jsem se ale nesnažila, jen narychlo, co dítě zdřímlo). Na Alieexpres nemám koule, protože toho tam bylo strašně moc a nebudilo to důvěru a nějak to nejsou nákupy pro mě. Takže jsem se dala všanc asi překupníkům, kteří to ale mají (snad) na skladě a dávají přednost dobírce 🙂.

Díky všem za postřehy 🙂

Strana
z2