icon

Jak porozumět výsledkům etnické příslušnosti z těhotenství?

popelkaa23
7. kvě 2024

Ahoj holky , našla jsem svoje staré výsledky když jsem byla těhotná s dcerou . A zajímá mě ta etnická příslušnost . To jsem jako vše co tam píšou ? Nebo jak, nerozumím tomu 😀 poradíte mi ?

Jak porozumět výsledkům etnické příslušnosti z těhotenství?
gruyerre
7. kvě 2024

@popelkaa23 neee, prostě jsi běloch - něco v té závorce nebo mix) 😀

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

@gruyerre takze jsem proste nějaká křižovatka 😀😀

adelisss
7. kvě 2024

Tohle jsem měla v dokumentaci i v zahraničí. Tam je daleko víc přistěhovalců z celého světa, tak to nepůsobí tak komicky jako u nás v ČR.

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

Takže holky myslíte tedy že toto všechno mám v krvi ? Nebo jak to je porad jsem z toho zmatená 😀 ze strany mého zesnulého otce neznám rodinu . Takže nevím

dura175
7. kvě 2024

@popelkaa23 Nesouvisí to s tebou konkrétně. Prostě mezi bělochy se řadí všechny v závorce uvedené skupiny.

adelisss
7. kvě 2024

@popelkaa23 O tom docela pochybuju. Spíš jedna nebo třeba 2 z možností v závorce. Existují genetické testy (např. od My Heritage), kde se zjišťuje nějak přesněji etnický původ. Ale nemám zprávy, že by se běžně takové testy používaly ve zdravotnictví v rámci standardních vyšetření :D

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

@adelisss o to jsem také pravé vůbec nevěděla 😀

reeeza
7. kvě 2024

Podle mě to je tzv Europoidní rasa (v angličtině Coucasian). Je to už celkem zastaralý koncept biologické antropologie, nicméně stále užívaný, založený na různých biologických atributech ( rozměry lebky, tvar nosu, barva pleti atp.).
Vlastně tuto mimojiné techniku neslavně proslavili nacisté. Na jejím základě byli schopni přesně určit a změřit, kdo je árijec a kdo ne, kdo je žid atp.

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

@reeeza takže jsem prostě běloška ? 😀

strom14
7. kvě 2024

Ne, znamena to, ze jsi beloska a to, co je v zavorce je vsechno taky belosska rasa. Tedy co do toho vsechno spada. Ne ze ty konkretne jsi hispanka nebo ze severni afriky.

strom14
7. kvě 2024
reeeza
7. kvě 2024

@popelkaa23 Europoidní rasa znamená v širším významu" běloch". Konkrétněji jsi White Coucasian.
Europoidní rasa ( Coucasian) je rasa nejčastější v určitém území ( spadá tam Evropa, severní Afrika, západní Asie a další). To je to co tam máš zapsáno🙂

Základní rasy jsou 3:
-Bílá ( má víc podras= plemen např nordické, balktické, mediteránní ( arabové) atp)
-Žlutohnědá ( mongoloidní)
-Negroidní

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

Dekuji holky

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

Holky , já jsem ale romka , třeba teď se na mě budete koukat jinak chápu . Mám světlou pleť světlé vlasy . Jakto že se mi to tam neukázalo? Že jsem romka .

strom14
7. kvě 2024

@popelkaa23 protoze jako romka jsi stale beloch
Tohle neni DNA test. Nezkoumaji, co v sobe mas za geny.
Kouknou na tebe a vidi, ze nejsi treba asiatka a cernoska.

reeeza
7. kvě 2024

@strom14 přesně 🙂

popelkaa23
autor
7. kvě 2024

Dobře , děkuji holky .

suzanna123
7. kvě 2024

@reeeza prd byli schopni přesně určit

reeeza
7. kvě 2024

Ono to je v dnešní době neetické právě kvůli zneužití nacisty, ale fakt je že biologická antropologie je schopná díky přesným fyziologickým znakům, přesným poměrům a rozměrům velmi přesně určit rasu člověka.

Čím větší je někdo mix, tím složitější to ovšem je.