icon

Jak používáte umělou inteligenci v každodenním životě?

18. zář 2025

Hodně jsem před tím zavírala oči, ale doběhlo mě to. AI byla před rokem tajemná zamčená skříň.
A dneska?
Jak jste na tom, pište, máte, nemáte, znáte, neznáte, používáte? Jsou pro vás pořád lepší vyhledávače nebo reálně zkušenosti ?
Doma u nás se to teď dost řeší.

alice180
18. zář 2025

@anonym_autor a co máte doma konkrétně za problém?

mishka87
18. zář 2025

No já osobně s ní nepracuji. Ale muž si s ní píše a teď dokonce spolu vytváří nějaký podnikatelský plán. Její informace si pak ověřuje ještě sám jinak. Tohle konkrétně se mi nelíbí, jelikož se na to moc upíná.

Ale AI nám třeba našla stavební a pokrývačskoi firmu, která nám ani na Google, ani jinde nevyskočila. A můžu říct, že jsme naprosto s nimi spokojení.

Takže asi záleží na tom, co a jak s ní řešíš.

dyechampion
18. zář 2025

@anonym_autor jsem v IT a AI vyuzivam jak v praci (v obou mych zamestnanich), tak i doma — treba na pomoc s chodem domacnosti a ruznymi drobnostmi. Clovek se s ni ale musi naucit pracovat a neodmitat ji hned ze zacatku.Na business plany muze byt uzitecna, problem je, ze vystupy nejsou vzdy originalni — hodne uzivatelu dostava velmi podobne odpovedi. Hodne zalezi na oboru a na tom, jak dobre se clovek dokaze ptat=promptovat. Je rozumne ji brat jako nastroj, ne jako spasu. Mluvi se o tom, ze kolem roku 2027 muze byt na trhu prace hodne tezke obdobi a kdo nebude umet s AI pracovat, muze byt ztraceny. Proto jsem urcite pro ucit se s AI pracovat a nevidet ji jako nutne zlo. Co ale rozhodne nedoporucuju je, aby AI pouzivaly male deti, nebo aby si do ni lide psali osobni a citlive informace. A jinak bacha — i na forech uz je spousta prispevku napsanych pres AI, takze je dobre to brat s rezervou.

me_druhe_ja
19. zář 2025

Ja se tomu zatím spíš vyhýbám. Ale jak bylo zmíněno výše, stejně to brzo bude naprosto běžná součást života a budeme s tím muset pracovat. Stejně jako kdysi na prapočátku internetu: taky lidi moc nevěděli, spousta z nich taky ještě dlouho poté chodila raději hledat informace do knihovny. Ale nakonec na tom googlu skončili všichni.😀

Ja mám teda aktuálně problém s tím, že mám pocit, že člověk teď už vůbec nebude muset ten mozek používat. 😀 jako na tom googlu to je taky jednoduchy, ale už musí víc přemýšlet, hledat na vic stránkách, dát si to pak dohromady atp atp. Tady jen zadas dotaz a vyjede ti komplet vše najednou bez jediné snahy 😀

stelica51
19. zář 2025

Já osobně s tím taky nepracuju, ale když něco fakt potřebuju dohledat, tak toho využiju. Nebo například když jsem potřebovala něco vyčistit a nešlo to, poradil co na to a fakt to fungovala. Takže fakt záleží, na co to člověk používá.

izz76
19. zář 2025

Samozřejmě používám, rychlý zdroj informací.