icon

Jak překonat nechuť k životu a získat energii?

19. čer 2024

Ahoj děvčata,už několik měsíců mám takovou nechuť ke všemu.V práci mě to nebaví,doma mám ke všemu nechuť,nic mě nebaví.Nemám energii.Všichni mě unavujou.Jsem skoro pořád podrážděná...chybí mi ten elán...
Čím to je a jak to zahnat?
Jestli nějaký vitaminy nebo co mi chybí?
Máte to taky někdo?

Strana
z2
adelisss
20. čer 2024

Může to být vyhoření, jak tu někdo psal. A jinak u doktora jsi byla s tou únavou? Za únavou může být chudokrevnost, porucha štítné žlázy,...

adelisss
20. čer 2024

Jinak teď všude na loukách roste třezalka. Včera jsem si natrhala kytku... Je to silná bylinka na psychiku, akorát by se neměla kombinovat s některými léky (antiepileptika, hormonální antikoncepce,...)
https://www.svetfarmacie.cz/farmacie/klinicka-f...

autor
20. čer 2024

@adelisss ano,děkuji😊

stelica51
21. čer 2024

A to si vážně někdo myslí, že mu z psychického hlediska pomůže nějaká bylinka? Ale já takovým věcem tedy nevěřím. 🙂

zuzazidkova
21. čer 2024

Trošku podobne jsem se cítila dva roky zpět, a bylo to skrz práce. Práce skvělá, peníze skvělé, jen te práce bylo tolik, po práci hned pro dítě, na krouzky, pak doma se učit, pohrát si, při tom udělat něco na zahradě a večer varit na další den. Přestalo me už všechno nejak bavit, avšak naštěstí jsem to takhle měla jen cca 3 měsíce, dala jsem výpověď, mezi tím si nasla novou práci a najednou bylo/ je zase vše růžové.
Práce za mě dělá opravdu mnoho …

adelisss
21. čer 2024

@stelica51 Věřit nemusíš. Každému pomáhá něco jiného. Jinak o využití třezalky jsou i vědecké výzkumy. Tohle je článek o třezalce od farmaceuta (ne nějaké báby kořenářky): https://www.lekarna.cz/clanek/trezalka-bylinka-...

adelisss
21. čer 2024

@stelica51 Jinak myslíš si, že kdyby třezalka neměla žádné účinky, že by měla tolik kontraindikací s klasickými léky? Někdo si myslí, že jenom bylinky... Takový digoxin, součást léků na srdce, pochází z náprstníku, který je mimochodem jedovatý. Mezi lékem a jedem je tenká hranice. Byliny můžou i zabít. A pak že nemají účinky.

veronicka89
22. čer 2024

Floradix + dovolená kde nemusíš vařit a uklízet ( podle libosti s dětma nebo bez dětí - co tě víc nakopne )

Já když už mám toto bookuju hotel minimálně na 3 noci někde kde jsme ještě nebyli ...

Vyhodí me to z toho stereotypu a nabije mě to novými zážitky i elánem ( ale nemám práci co mě nebaví )

terka_37
22. čer 2024

Nechala bych se pořádně vyšetřit. Začala bych u obvodaka odběrama (železo, štítná žláza, hemoglobinu atd.), popsat svůj stav, prostě ať tě celkové proklepne. Pokud nic výrazného nenajde, šla bych za psychoterapeutem, případně psychiatrem. Probrat svůj stav, co tě trápí, co případně dal. Nebrat to jako nějakou ostudu. Mě když je zle pomáhá, prostě se donutit dělat věci, které vím, že by mi mohly udělat radost. Někdy se vyloženě nutim ke každému pohybu. Ale mám prostě takovou síť věcí, který mám ráda a většinou nějaká z jich nebo kombinace různých, pomůže. Pro me je to třeba chození po horách, sport, pečení, vaření, čtení, sbírání bylinek, vyrazit s dětmi někam, dát jim v tu chvíli 100% pozornosti, dobře jídlo, příroda, koupit si kytku, operovat se , jít do sauny, ráda řídím a hlasitě zpivam🙈

vlastina71
27. srp 2024

Mějte se ráda, sama si popřemýšlet, co Vám v životě přináší radost a co už ne. Věnovat čas i sobě, ne jen rodině i ostatním. Zapojit rodinu, děti, manžela.... Ať se taky starají. Jít s kamarádkou na kafe..... Dělat vše, co mě těší, odměnit se maličkostí.

Strana
z2