icon

Jak překonat strach z budoucnosti a práce s roboty?

4. únor 2025

Bude to znit asi smesne, ale mam strach z budoucnosti. Vim, ze budoucnost nijak neovlivnim, ale stejne ten strach tam je.
Hlavne se bojim ztraty prace, vsude roboti, stroje, lidi uz nebudou potreba. Zachvili autonomni vozidla.. kde vsichni ty lidi budou pracovat kdyz je vyhodi? Dale se bojim, ze budu bezdomovec. Nevim proc, dost mi to znemoznujej uzivat si zivota. Proste porad myslim na to, ze AI zachvili bude delat vsechno a hodne lidi to znici, budou bez penez, na ulici. Omlouvam se za katastroficke scenare, ale takhle nejak to prozivam.
Jak z toho ven?

1pomnenka
4. únor 2025

Žij přítomností, pokud ti to nejde, najdi si psychologa.

klokanka31
4. únor 2025

Pokud časem převezmou všechno roboti, tak pak třeba bude vše zadarmo, a budou lidi žít super život 😃 Nemá cenu se nervovat co když...

misha31
4. únor 2025

Koupim si sveho robota a pujde makat misto me 😁

fioreta
4. únor 2025

Mě by se líbil takový robotický pomocník v domácnosti 🙂 nebaví mě umývat nádobí. Nebála bych se ale tolik, lidi budou vždycky potřeba 😉

cilkat
4. únor 2025

Jistá míra strachu je běžná. Vlastně i potřeba: bdybychom neměli strach, že nebudeme mít příší měsíc co jíst, asi nás nikdo do práce nedonutí...
Pokdu ti ale strach brání být šťastná, pokud je většina tvého života jěn strach, tak fakt jdi k psychiatrovi. Protoež an to jednoduchá rada není.