Jak překonat strach z pavouků? Vaše příběhy a fotografie
9. led 2022
Ahoj holky, na fb se rozjela v jedné skupině diskuze o pavoucich. Jak se zbavit strachu, atd.. já je teda osobně nesnasim 🤣 ALE baví mě si o tom číst, tak chci abyste mi sem kazda hodila nějaký příběh co se vám stal, zda jste překonaly strach a klidně nějakou fotku jako tresnicku na dort❤️🤣
Taková poklidná nedělní diskuze 🤣 už toho mléka a plenek mám až až🤣
Předchozí
Strana
z2
Předchozí
Strana
z2

Od dětství jsem trpěla šílenou arachnofobií a nejen tou. Dalším pro mě obávaným tvorem byl cvrček. V obou případech pomohla tvrdá léčba šokem. V prvním případě to bylo pořízení osminohé příšery jako domácího mazlíčka 😱 Díky mami. V druhém případě to byla brigáda. Víkendové pobyty s miliardou malých tvorečků. Jejich krmení, čištění a následné balení na cestu do světa. Co si budeme povídat. V obou případech to bylo dost tvrdé, ale rozhodně to pomohlo.
V prvním případě částečně. Rozhodně už nestojím v koutě s hysterickým řevem, že vidím pavouka, kterého vlastně nikdo ani pořádně nevidí a ani neutíkám kilometry daleko 😂 Ale mazlit se s nima nehodlám. (Jen s tou naší příšerou) Pavouka nedokážu ani úmyslně zabít. Trpím představou, že se mi pomstí celá jeho rodina. Takže ho zvládám chytit do sklenice a vyhodit ven. Vyluxovat jej také zvládnu. Protože jestli přežil nebo ne se nedozvím. Každopádně co se týká toho vysávání. Pavouk je citlivý na zadeček, takže pokud na něj narazí cestou je to konečná. Pokud má štěstí, schová se, vytvoří si vzduchovou bublinu a přežije. Jednou jsem chtěla vyčistit vysavač (vysypat pytel) a ty pavouci se na mě rozeběhli 😬 Takže od té doby tomu dávám čas. Aby mohli v případě přežití utéci do bezpečí 😂