icon

Jak řešit hlučné sousedy a problémy s bydlením?

11. únor 2023

Ahoj holky, bydlíme už přes rok ve zděném baráku, jsou tu 4 byty.
Naproti nám soused úžasný, vycházíme skvěle, pod námi a nad to je už horší. Pod námi bydlí babka se slovákem, kterým se vecne něco nelíbí, majitel je nevyhodí, protože už tu bydlí 10 let a platí stále, ale kde bydlím já se odsud stěhovali lidi po roce, protože furt měli problém. Vadilo jim, že dcerka (2 roky) běhá po bytě, že se koupeme, že i asi prdíme, tak chlap na ně naběhl a od té doby skoro klid, nic si moc už nedovolí, majitel ji neresi.
Mlatili kostetem do stropu, aby byl klid, třeba v 19 hod😵‍💫 do nočního klidu je vždycky ticho, to už dcerka spí.
Poslední dny spí hodně blbě, tudíž je večer trochu čert, chce si hrát, občas proběhne, ale nic extra. Vždycky, proste vždycky když jdeme do vany hned usne po, takže když se mi vzbudí v 17 hod tak ji nemohu dat v 19 hod koupat,to je proste brzy. Takže chodíme okolo 19,20, někdy max 21:30 max.. ale do 22 vždycky spi a teď byla sousedka ze shora u toho naproti jak si s nim rozumím, mu vykládat, ze je katastrofa ten rachot co o půl 10 děláme ve vane. Upozornuji, ze dcerka si leje vodu do konvicky a leje si to do hrnicku obe plastové a žádný rachot. Prý slyší i jak voda teče. Ptala jsem se týden před tím prave nahoře chlapa (te sousedky) a říkal, ze mu vůbec nic nevadí, ze něco slyset je, ale ze problém žádný není, ze mají taky děti a chápou to. Tak nevím co tedy děláme blbě. Všem všechno vadí.
A mě to tu už začíná pekne stvat. Volala jsem to majiteli a říkal, ze to chápe, ze mám malé dítě a ze si musí zvyknout, ze proste není pes na povel, ze nemůže chodit po spickach, ze pokud si nebudou stěžovat, tak ať jsem v klidu. No jak vidíte- nejsem.
Jsem úplně vytocena. Ja proste nemůžu rict v 20 hodin dceři ať jako sedí a nehne se, ať si s nicim nehraje a sedí. Je moc ukecana a to jim taky vadí. Ja už proste nemůžu.
Do toho jsme dostali (ne dobrovolně, byla to záchrana) stěně špice, majitel říká ze mu nevadí, jen ze je uřvaný abych se připravila na ty dole, ze si budou stěžovat. Ale když ho za vcasu vychovame, tak hude klid. Zatím má 3 měsíce a steka, knuci a já mám akorát nervy, ze nás vyhodí.
Sousedka zase ze shora říkala, ze ji je jedno co máme, ale ze doufá, ze bude klid a nebude chodit na terasu chcat, jak by mohl když tam jsou dlažby🤦🏽‍♀️ přitom oni mají taky jezevčíka, tak já proste nevím. Jsme z baraku nejmladší, bydlíme tu rok, ostatní už 4-5 let, baba těch 10. Mají vlastní vyhonky na kytky a já nemám nic. Jejich jezevčík muze hrabat hlínu ale já už nesmim.
Jsem z toho strašně nešťastná a už proste nevím co mám dělat, na dceru furt a furt jenom rvu “nebehej, nedupej, ticho buď” jsem úplně psychicky v prdeli😔
Reknete mi prosím co byste dělali vy a jak byste reagovali v mé kuzi?

Dekuju moc..

Strana
z2
autor
12. únor 2023

@michaela666 Oni jsou dokonalý😀 oni když tam mají vnoučata, tak rvou až do půlnoci klidně😀a když jim to někdo řekne, tak je zle, teď se třeba hádají, slyším je. Ten Slovák vecne nality 🤦🏽‍♀️

@martt Majitel řekl, ať na ni vylozene seru, ze je to baba co jenom závidí, ale platí, proto ji tu nechává. Což my taky platíme včas a hned.
A ano, všichni nájemci se maximálně po roce kvůli ni stěhovali, my už tu jsme lehce přes rok

autor
12. únor 2023

@luciina Děkuji moc, budu muset🤦🏽‍♀️ ale jsem z toho hotova fakt, dnes jen od rána dceři říkám ať je ticho, jsemna prášky

goovana
13. únor 2023

@malanoha jenže u nás se jedna maximálně o chvíli a to když jdu nakoupit nebo pro dceru do školky.. takže otázka maximálně hodiny??
Je to pes tak štěká

pokornja
10. bře 2023

Možná by stálo za to zmínit, jakou máte v bytě podlahu.

Strana
z2